måndag 8 december 2008

Väntan...

Jaha...
Ingen Klumpleverans idag heller....
Men Klumpen var vaken och sprattlade på som bara den mellan 4 och 6 i natt... Och innan dess påstår Martin att jag snarkade. Eller snarare att jag har uppfunnit ett helt eget ljud, någon form av trestegssnarkning, men det har jag svårt att tro, jag har inte hört nåt ;o).

Idag har dagen flutit på med lite tvättande och plockande här hemma.

Fick också en bok från Vi föräldrar idag, jättekul tyckte jag tills jag slog upp den och råkade hamna på avsnittet om amning och alkohol... Ett väldebatterat ämne där det finns olika åsikter, men när det i boken står: "Den alkohol som mamman dricker går över i bröstmjölken. Koncentrationen blir högre hos barnet än hos mamman"
Det är ju felaktigt så det skriker om det. Ja, alkoholhalten i mjölken blir ungefär samma som i mammans blod, men det innebär att barnet dricker mjölk med en alkoholhalt på kanske 0,2 promille... Så så länge barnet inte kommit på nåt sätt att tillverka alkohol i sin kropp kan inte halten bli högre hos barnet än hos mamman. Alkoholhalten i mjölken är lägre än i till exempel yoghurt.... Usch, jag blir så irriterad på sånt.
Däremot säger väl sunt förnuft att man inte bör dricka sig berusad när man har ansvar för ett litet barn, men det har ju inte med barnets alkoholhalt att göra. Och jag tycker det är upp till var och en om man vill dricka ett glas vin ibland när man ammar, eller inte.

Har i alla fall fått rapport att Linnéa mår bättre, hon äter fortfarande dåligt, men magsjukan verkar vara på bättringsvägen. Skönt för den lilla prinsessan och hennes föräldrar :o)

3 kommentarer:

Niklas sa...

Både ja och nej på den frågan....mest nej faktiskt (hade inget annat att skriva och det är så tråkigt utan kommentarer)

Morfar sa...

Jaha, ska vi nu ha diskussion om alkohol igen? Den trodde jag att vi klarade av när du var i tonåren... Nåja, det blir väl som vanligt: Du bestämmer själv.
Men som morfar har man rätt att lära Klumpen allehanda bus (kanske inte röka o dricka, men annat som är en kulturgärning).
Och så kan man berätta mycket om hur Klumpens mamma var när hon var barn, jo jo... Jag laddar för fullt.

Emma sa...

Hihi...
Ja, och uppenbarligen verkar ju Klumpen bestämma själv oxå, för inte lyssnar den på oss när vi säger att den ska komma ut...
Jag tvivlar inte en sekund på att morfar har bus att lära Klumpen ;o)