måndag 8 februari 2010

VAB

I fredags kväll trodde vi att vi skulle kunna få på babysimmet på lördagen, men nej, Albins andra dagisförkylning slog till under natten... Dagen tillbringades mestadels hemma, förutom en tur till Albins mormor och Mats, som är här nere ett par dagar, där vi hälsade på katterna. Sen på kvällen kom Charlotte och Abrahan hit och vi hade en trevlig (om än tidig) kväll. Söndagen inleddes med att en viss liten kille, som varit vaken mellan 3 och 5 på natten, tyckte att det var dags att kliva upp vid 8. Efter frukost gav vi oss iväg till Långsjön för att Abrahan skulle få prova på att åka pulka. Vi grillade korv på grillplatsen och Albin åt lite korv, innan han somnade i vagnen. På eftermiddagen åkte vi till Bittan och åt en trevlig och god middag.
Albin är ganska pigg, men lite gnällig eftersom han hostar så han inte kan sova på nätterna. Nu börjar jag misstänka att han har någon form av förkylningsastma, så i eftermiddag har vi en tid på Martinasjukhuset för att se vad de säger om det... Det svåra är ju att det bara kommer på nätterna... Men om vi får sova inatt så blir det nog dagis för Albin imorgon. Men idag är det alltså min första, men troligtvis inte sista, VAB-dag ;)

1 kommentar:

Anna sa...

Nä, det blir nog inte den sista! första året på dagis brukar man inte få många friska dagar mellan vab-dagarna.
Jag hoppas att Albin inte fått förkylningsastma. Ville har det och det gör förkylningarna extra jobbiga och långrandiga. Värst är nätterna, men också att astman blir jobbigare dagarne efter förkylningarna så vi har varit hemma mycket med frisk son, men som inte kunnat lämnas på dagis för att han varit tung i andningen.

Be om att snart få pulicort och ventoline åt honom. Här tyckte jag att de var lite sega innan de väl skrev ut astmamedicinen åt Ville.

Det blev långt! Hoppas Albin blir friskare snart :)