tisdag 31 januari 2012

Om man sover kan man ju missa nåt...



Maja, vår lilla solstråle...
Hon är en tokigt glad liten tjej som bara skriker eller gråter om man försöker få henne att göra nåt hon inte vill, sova till exempel... Hon sover jättebra på nätterna, vaknar och äter var tredje timme, men sover gott däremellan. Men på dagarna kör hon bara ett par powernaps, i bästa fall ;) Hon är så nyfiken på allt och rullar nu omkring på golvet när man lägger ner henne... Så nu måste vi hålla reda på att inga småsaker ligger på golvet... Inte det lättaste när man har en treåring i huset...

En normal dag ser ut ungefär såhär:
7.30 Vaknar
8.00 Äter
8.45 Åker med Albin till dagis, somnar ibland i bilen
9.15 Hemma igen, vaknar, om hon somnat i bilen
Sen leker vi lite och hon äter lite
ca. 11.30 Somnar
ca.12.00 Vaknar (Ibland kan hon sova lite längre)
Sen leker vi och äter tills det är dags att åka till dagis igen
14.40 Åker till dagis, somnar ofta i bilen
15.30 Hemma igen, vaknar
Sen är det lek och mat igen
17.30-18 äter vi middag, då får hon, numer, lite puré av något slag
18.30-19 Äter lite och somnar ofta till. Ibland sover hon här rätt länge, eller så vakanr hon efter en stund och kör sen lite powernaps under kvällen.
21.30-22 God natt med sista maten inför natten...

Så det är inte mycket sömn hon får till på dagarna, vilket innebär att jag inte hinner sådär jättemycket... Men vissa dagar sover hon ikapp, då är hon bara vaken korta stunder... Tokbebis :)

måndag 30 januari 2012

Till slut kom vintern...

Nu är det riktig vinter här i Stava. I morse visade termometern på -10 grader.

Vinterklädd
Snowracerkungen

I lördags åkte vi tåg in till stan för att sen åka tunnelbana, fika på Sturekatten och sen ta tunnelbana och tåg hem igen. Albin tyckte det var jätteroligt. Igår var Albin lite snorig, så vi beslutade att hoppa över simskolan och gå på Märtas kalas istället. Innan kalaset åkte vi pulka och snowracer vid långsjön. Vi tog med oss mackor och varm choklad. Mysigt! Efter Märtas trevliga kalas åkte vi till Albin farmor och Farfar och åt middag.

Annars är det mest lek och bus som gäller här hemma. Maja gillar babygymmet ibland, men annars vill hon helst sitta eller stå...

Man ska alltid hålla i foten, så den inte smiter ;)

Stora bustrollet

Lilla bustrollet

tisdag 24 januari 2012

Trött efter dagis... Och Grötmonster...

Ibland är Albin jättetrött när han kommer hem. Då är utmaningen att hålla honom vaken till läggdags. Igår lyckades jag inte med det, så han somnade 5 minuter i soffan...

Sover med Audin i tryggt förvar
 Maja äter ju allt men erbjuder, även gröt är en hit.

Gröt är gott!

måndag 23 januari 2012

Babysimspremiär och snö

I fredags "fyllde" lillskruttan 4 månader. Så nu fuskar vi inte längre när vi låter henne smaka mat ;)
Albins farmor tog med Albin till Naturhistoriska för att titta på Robotutställningen igen, medan jag och Maja mötte upp mamma på Formexmässan och gick runt där och tittade med Mamma och Alena. Maja charmade förstås alla och lyckades charma till sig presenter från några av mammas leverantörer ;)
I fredags kväll åt vi middag hos Anna, Erik och Lea. Det var jättetrevligt och Albin och Lea busade hela kvällen, vi kom inte hem förrän vid 23-tiden. I lördags var vi på Lekiz med Sidfalkarna och följde upp med en middag hemma hos dem. Trevligt värre :)
Igår lekte vi här hemma, ute i snön innan det var dags för premiär för Majas babysim och Albins simskola. Maja älskade det! Och Albin var lite avvaktande när det var hans tur, men de hoppade och sprattlade runt i vattnet under hans kurs, så jag tror han gillade det :) Tyvärr hade vi ingen kamera, det ska vi försöka komma ihåg nästa gång. Albin var så trött på hemvägen att vi svängde förbi MC Donalds och köpte med oss middag.

tisdag 17 januari 2012

Jag vill smaka

Maja fyller 4 månader på torsdag, men har redan nu fått börja smaka på lite mat... Oj vad hon gillar det...

Mamma, våga inte ta glassen ifrån mig ;)

Mmmm... Gurka!

söndag 15 januari 2012

Skridskopremiär

Nu är det slut på helgen igen...
Men det har varit en trevlig helg med snölek, 40-årskalas och skridskoåkning.

Invigning av hoppgungan. KUL!



Bror och syster :)

Igår var vi på min kusin Fredriks 40-årsfest. Det var oerhört trevligt. På förmiddagen gick Martin och Albin hem till Neo och de lekte där en stund, innan de gick hit och åkte snowracer. Under tiden var jag och Maja i centrum och köpte present. Och lite vår/sommarkläder till Maja på Lindex tokrea :)

Idag kom Albins farmor och farfar hit med ett par skridskor till Albin på förmiddagen, och vi åkte, hela gänget, till Östermalms IP och provade dem (och våra gamla skridskor). Albin hade spagettiben, så farfars rygg fick jobba, men det viktigaste var ju att vi hade kul. Jag kände mig ganska ringrostig på mina hockeyrör och åkte lite stelt ;)

En förväntansfull kille får hjälp med skridskorna
Mamman, pappan och farfarn med herr gummiben ;)
Det var bara farfar som fick hjälpa Albin. Men det var svårt att åka ;)


Efter skridskoåkningen åkte vi till fam. Sidfalk och åt trevlig middag med dem.

Maja är fortfarande lite snorig och hostig, så det har blivit lite si och så med sömnen i helgen... Men nu verkar det vara på bättringsvägen, så vi hoppas få sova i natt med hjälp av Renässans, Nezeril, Airomir och Ventoline...

torsdag 12 januari 2012

Allt detta snor... och Dagisrevolution ;)

Lite hängig och febrig
Maja är förkyld igen - eller fortfarande... Hon har mått bättre och bara hostat ett tag, men nu är det nåt nytt med snor och lite feber. Hon får astmamedicin och har även fått flytande ventoline för att inte hosta hela nätterna... Så nu är det upphöjd huvudända på sängen -igen- och mycket bökande... Men, det positiva är ju att hon förhoppningsvis kommer att ha haft så många infektioner att hon kommer ha ett superförsvar när hon börjar på dagis ;)
Dagis ja... Det är ju ett kapitel för sig. Efter att ha varit ledig i drygt två veckor lämnade jag Albin på dagis i måndags. När jag hämtade var en personal ensam med alla barnen på avdelningen redan innan mellis. Så, förutom att hålla koll på barnen, så skulle hon fixa mellis till alla. Det fick bägaren att rinna över. Så jag mailade förskolechefen. Hon försökte med bortförklaringar, som jag inte köpte, så då föreslog hon ett möte mellan mig, förskolechefen och avdelningsföreståndaren. Jag pratade med Wanda, som också ville vara med, och vi kontaktade även en annan mamma, som vi vet varit missnöjd, men inte sagt nåt. Så nu är vi tre mammor som ska ha ett möte med dagis på tisdag... Kan ju bli spännande ;)

Igår var Niklas och Wanda här med barnen och åt lite köttbullsmiddag. Det är trevligt att umgås litegrann mitt i veckan, även om det blir kort och barnen är trötta.

Albin och Niklas tittar på nåt på datorn

Igår var Maja glad, hon gillar när det är full fart

Oavsett hur trött man är så ska man spela gitarr, tycker Alfons

lördag 7 januari 2012

Utedagar

Vi njuter av att vara lediga. På måndag börjar vardagen på allvar igen, och fram till dess utnyttjar vi "jullovet" maximalt.
I torsdags var vi på Naturhistoriska riksmuséet med familjen Wendel. Där tittade vi på deras pågående robotutställning, och massa annat. Uppskattat av barnen :)

Martin provar att hänga som en fladdermus på museet...
Småkillarna klättrar på en groda
Vi har passat på att umgås en massa med folk också, trevligt när man är ledig. Så de har blivit middag med Jacobsen/Andersson, Middag med Bittan, lunch och utelek med Eklund/Halvarts och middag med Sidfalks.
Det har varit ett par riktigt fina dagar så vi har varit ute en hel del. Men det är kallt, så det gäller att bylsa på sig.
Gungpojke på lekplatsen



Varmt och skönt i vagnen


Det är roligt att vara ute

tisdag 3 januari 2012

Nytt år, men vad hände egentligen förra året?

2011
I Januari var det sjukt mycket snö, och vi väntade på magsjukan som härjade på dagis, men som aldrig kom till oss :)
I Februari köpte vi slalomskidor till Albin och provade dem här hemma, eftersom det fortfarande var sjukt mycket snö. Något som inte berättades i Bloggen var att vi var på ett tidigt ultraljud och fick se att det bodde en liten bebis i min mage.
I Mars upptäckte vi leklandet Lek och Bus i Upplands Väsby. Nu gick vi på rutinultraljudet och fick se en lite större bebis i magen.
I April kom våren med buller och bång. Den smälte snabbt bort all snö och bjöd på sol och värme. Vi var en sväng i Sälen och provade Albins skidor i backen.
I Maj var vi och hälsade på Samuel och Hanna i London. Där tittade vi på lite hajar och köpte en hel massa Playmobil också.
I Juni sade Martins Skoda upp sig och vi köpte en ny Kia istället. Vi byggde också en lekstuga/koja på tomten.
I Juli gav Albin bort sina nappar till rådjuren och fick en tramptraktor som tack. Jag och Albin var lediga och vi hade hantverkare hemma som fixade taket. Vi var också ute med båten en helg, vilket inte var helt enkelt som höggravid.
I Augusti väntade vi på bebisen som skulle komma i början av september. Albin trodde aldrig den skulle komma ut. Vårt nya sovrum blev också färdigt.
I September fortsatte vi att vänta. Men efter MYCKET väntande kom hon, världens finaste Maja.
I Oktober var vi förkylda hela bunten och Albin bestämde sig för att sluta med blöja.
I November var vi i Sälen en sväng. Vi fick också konstaterat att Maja har förkylningsastma och vi hade kvartsamtal för Albin och fick bekräftat att han är världens finaste kille :)
I December fyllde Albin tre år och vi firade jul med ett par besök på barnakuten.

Ja, det var väl kort och gott 2011. Ett år som bjöd på mycket bra. Speciellt vår lilla prinsessa :)

Nu återstår att se vad 2012 kommer att bjuda på.