måndag 31 oktober 2011

Blöjfritt?! Och en trevlig helg med mycket umgänge.

Världens finaste barn <3
Oj, har det gått en vecka till redan? Kan inte förstå hur jag hann blogga jämt när jag var hemma med Albin ;) Nu är dagarna lite mer hektiska med hämtningar, lämningar, handling och städning ;)

I förra vecka hade Albin ingen blöja på sig hemma på eftermiddagarna, och det gick bättre och bättre. I fredags, när han var ledig från dagis, åkte vi till Aquaria, och Albin ville inte ha blöja, så vi åkte utan. Och det gick jättebra, kanske mest på grund av att mamman var på honom som en igel om att kissa ;) Sen har han varit utan blöja hela dagen, och förutom ett par olyckor i lördags, har det gått jättebra. Så idag lämnade jag honom på dagis utan blöja, men med massor av extrakläder ;) Vi får se hur det går, men man får väl räkna med lite olyckor i början... Han är i alla fall otroligt duktig, tycker vi :)

Helgen har gått i umgängets tecken. I lördags var först Martin och Albin och badade, sen åkte vi och fikade hemma hos Björn och Tina, och firade Tina som fyllt år. Sen åkte vi vidare till Tom och Anna och åt trevlig middag. I går var vi hemma, Martin bytte däck, jag bakade bullar och sen kom fam Furuvik och fam. Wendel hit och fikade. Familjen Wendel stannade på pizzamiddag också. Mycket trevligt, och Albin och Alfred lekte och hade roligt.

Albin och Alfred fiskar
Kvällen avslutades med badstund. Maja fick bada med Albin en liten stund, innan hon fick gå upp och Albin fick fylla på med mer vatten och massa leksaker :)

Premiärbad tillsammans

måndag 24 oktober 2011

Trevlig helg!

Albin är ju ledig från dagis på fredagar, så i fredags åkte vi till Täby centrum. Men Albin ville leka på en lekplats också, så först åkte vi förbi lekplatsen vid Albins morfar, och lekte en stund mer morfar och Britt-Marie. Sen åkte vi till Täby och åt lunch och köpte vantar och ett par tröjor till Albin som växer ur alla kläder just nu...

Kör tåget på lekplatsen

Roligt att gunga!

Kör motorcykel
 På kvällen hade vi fredagsmys här hemma.
På lördagen skulle vi på 2-årskalas hos Alfons, så vi tog en tur till ToysRUs och köpte present, innan kalaset, som var en trevlig tillställning.
Igår åkte vi och handlade mat och pantade flaskor. Sen grillade vi pinnbröd här hemma och fick besök av Albins farmor och farfar. Senare lagades här lasagne och familjen Sidfalk hit på middag.

Jag har fått ett paket med Zetas parmesanostar från Buzzador, dessa passade vi på att prova med Niklas och Wanda. Mycket gott, och vi kom nog överens om att den godaste var den som var lagrad i 22 månader. Men det var roligt att få prova, och jämföra parmesanostar med lagringstid 14 månader, 22 månader och 28 månader.
Tre goda Parmesanostar att prova :)
Maja börjar bli friskare tror jag, hon får fortfarande hostattacker, så man tror att hon håller på att kvävas, men snoret är i princip borta nu. Skönt! Hon har kommit på att babygymmet är ganska roligt, och där ligger hon och försöker charma Bamse, Skalman, Lille Skutt och Katten Jansson. Hon ler med hela ansiktet :)



Hej Bamse!
GLAD!

tisdag 18 oktober 2011

Och nu - Sjuk lillasyster!

Inte helt oväntat så verkar även Maja (och Martin) ha åkt på Albins monsterförkylning. Hon är snorig och hostig, vilket inte är lätt när man är så liten. Men vi kämpar på med koksaltlösning i näsan, vilket inte uppskattas av den unga damen, men det hjälper en stund... Annars är hon ganska nöjd, trots att hon inte mår riktigt bra, och vi får många, underbara leenden :)

Lite sjuk, men vid gott mod :)

Albin hostar fortfarande en del och är lite snorig, men nu är han på dagis, vilket har gjort att han är mycket roligare att ha att göra med. Det blev lite länge att gå hemma med mamma och lillasyster en hel vecka...
I helgen åkte vi till Rönninge by med fam. Sidfalk. Det var jättetrevligt, dock hade vi glömt at ta med oss kontanter, och kortmaskinen på caféet var trasig, så vi tittade på djuren och sen traskade vi tillbaka till bilarna och begav oss till Täby Kyrkby, där vi fikade och lekte i lekparken. Sen blev det middag här på kvällen. Söndagen tillbringades hemma med besök av barnens farmor, farfar och farbror.

Helgen avslutades med pizza.

fredag 14 oktober 2011

onsdag 12 oktober 2011

Stora tjejen, sjukstuga och pyssel



En glad lillasyster
Ja, igår var vi på BVC med Maja. Hon är nu tre veckor (drygt) och vägde 4550g och var 54 cm lång. Hon ligger en kurva över medelkurvan, och följer kurvan perfekt :)

Nöjd och glad
Annars fortsätter vi att vara hemma tillsammans, jag, Albin och Maja, för Albins förkylning och feber verkar inte vilja ge sig, så det blir till att vara hemma hela veckan. Albin har upptäckt att det är roligt att pyssla, men inspirationen började ta slut, så idag blev det en tur till Täby för att inhandla pärlor att göra halsband av, och lite mer lera att dega med ;) Då passade vi på att äta lite lunch där också.

Kyckling och ris var beställt, så det blev yakitorispett ;)
Pysselkungen degar med nya leran

måndag 10 oktober 2011

Sjuk storebror :(

Helgen har varit trevlig, med många trevliga besök. Den avslutades med en trevlig middag hos mamma och Mats, innan de idag åkte tillbaka upp till Fiskarheden. Men Albin var lite gnällig igår, och när vi kom hem efter middagen, kändes han varm, och hade mycket riktigt feber. Under natten hade han lite krupp och feber på runt 39 grader. Så det blev alvedon, ipren och kruppmediciner, vilket ledde till en helt ok natt. I morse vaknade han pigg och utan feber. Vi tog en tur till Åkersberga centrum för att köpa ett förstoringsglas (som han tjatat om) och köpa näsdroppar och alvedon till Maja, ifall att hon också blir sjuk... Vi hade ju liksom inte sånt hemma för såna småttingar ;). Men än så länge verkar hon må bra :)
Nu mitt på dagen fick Albin feber igen, och nu sover han i soffan. Så det blir fler dagar hemma med oss...

fredag 7 oktober 2011

Sjukgymnasten är knäpp...

Sover <3
Förra förlossningen fick jag en ganska stor förlossningsskada. Den här gången fick jag samma sak, men något mindre. Så efter förlossningen kom sjukgymnasten upp till vårt rum och lämnade information och sa att jag MÅSTE kontakta henne när jag kommer hem, för att boka ett besök. De har telefontid tisdag och torsdag 9.30-10. Så jag har ju förstås missat att ringa, fram till igår. Jag ringde, för att få beskedet att hon inte var där, men att jag kunde lämna telefonnr. så skulle hon ringa upp. I min värld hade de ju då lika gärna kunnat ha en telefonsvarare...
Sen var vi i Täby centrum, och då ringde hon upp. Jag berättade att jag ville boka en tid, varpå hon svarar : "Jag vet inte om du kommer ihåg det, men jag sa ju att du bara behöver boka tid om du har besvär, jag träffar normalt sett bara dem som har totalskador." Något förvirrad svarar jag att,  hon ju sa att jag skulle boka en tid, eftersom jag inte varit där efter min förra förlossning (de hade inte sådana rutiner då, trots att skadan då var total), då kom hon på att det nog var så, när hon tittade i journalen. Sen kommer frågan, "kan du komma kl. 8?" och jag svarade att jag har en son som lämnas på dagis kl. 9, så det fungerar inte så bra, då visar det sig att hon bara har tider kl 8 och 9 på morgnarna, så jag svarar att jag får väl se om min man kan lämna på dagis då. Då kommer nästa kommentar "Det är bäst om du kan komma utan bebisen." Är hon knäpp eller? Maja kommer vara 6 veckor... Jag klargjorde att Maja kommer följa med.

Annars har vi det bra här hemma. Maja äter, sover och bajsar, och tittar med stora ögon på oss. Hon har fått börja med napp ibland, då hon vill snutta, men blir sur när det kommer mjölk...

Sötaste nappmonstret :)
Det går jättebra med Albins lämnande och hämtande på dagis. Vi tar det lugnt på morgonen och äter frukost och myser, innan jag lämnar honom vid kl. 9. Då kommer han lagom till samlingen och hans kompisar välkomnar honom med öppna armar. Sen hämtar jag honom kl. 15, efter mellis, vilket också fungerar utmärkt :)
Nappmonstret i bilbarnstolen

måndag 3 oktober 2011

Premiärbad och helg

Idag är första dagen tillbaka på jobbet för Martin. Två veckor går så fort... Så nu ska jag sköta ruljansen här hemma, väcka barn, få i barn frukost, få iväg barn till dagis osv. Idag gick det riktigt bra, men tog lite mer tid än jag räknat med ;)

I helgen badade vi Maja för första gången. Hon gillade det :) Självklart hjälpte världens bäste storebror till.



Och nu har hon träffat mormor och Mats också :)