söndag 27 februari 2011

Pratkvarnen har klappat en orm...

När jag hämtade Albin på dagis i tisdags hade han varit lite dålig i magen, och det fortsatte även på kvällen, så han fick vara hemma resten av veckan. På dagis hade de inget vatten i början av veckan, så det var ju inte ett så bra läge när det går magsjuka... Men Albin kryade på sig snabbt, var lite hängig på onsdagen också, men torsdag och fredag var det full rulle.
I onsdags var jag hemma med honom och då blev det mest att titta på film. Torsdagen var Martins VAB-dag, då lekte de affär mest hela dagen. I fredags var jag hemma igen, och då träffade vi Linnéa och Alfons på förmiddagen.
I lördags åkte vi till Skansenakvariet och tittade på krokodiler, apor, hajar och annat. Och Albin fick klappa en orm, han är jättestolt över det. På eftermiddagen var vi ute och lekte (och åkte lite skidor) och på kvällen kom familjen Furuvik hit och vi hade en jättetrevlig kväll. Albin och Elin lekte jättefint ända tills de åkte hem vid 21.30.
Idag åkte vi in till stan för att promenera runt och titta lite, men det var rysligt råkallt, så det blev en kort tur. Vi gick in en sväng på Åhléns och Albin sprang omkring med sin plånbok och till "kreditkort" och skulle "köpa en grej" och sen skulle han "bara ta ut lite pengar"... Sen kom familjen Sidfalk hit och lekte och åt middag. Trevligt!
Albin pratar just nu heeeela tiden och kommenterar allt han eller vi gör. Det är roligt, han låter så himla lillgammal när han säger "Nej mamma, gör inte så", eller "Mamma, drick oboyen, man äter inte oboy med sked"... Roligt är det, men lite skavsår får man i öronen.
I helgen har vi börjat försöka återfå kontrollen över nappen också. Nappanvändandet har ökat, så nu kör vi stenhårt på att man bara får ha nappen när man ska sova eller när man åker bil. En ordentlig fight hade vi igår om nappen, Albin skrek och var arg i närmare en timme, han är så otroligt envis. Men vi är envisare ;) Resten av helgen har han gnällt lite om nappen, men det har gått över förväntan.

Imorgon är det dagis igen, och jag tror Albin ser fram emot det efter många dagars ledighet.

Inga kommentarer: