torsdag 29 mars 2012

Long time no see ;)

Oj, nu var det länge sedan jag skrev...
Men en trasig skärm på min dator har gjort det besvärligt, och trevligt besök av Hanna och Alice har gjort att jag valt att tillbringa tiden med dem, istället för med datorn :)
Mina älsklingar!

Maja växer och frodas. Vi har varit på 6-månaderskontroll, hon väger 7,5kg och är ca 66cm lång. Hon kravlar på rygg (!) och vill helst resa sig mot oss hela tiden ;) Hon vill inte längre ammas på dagarna, utan kör lite kvällsamning och någon gång på natten... Men vi får väl se hur länge det håller i sig, för igår åt hon välling, för första gången verkade hon gilla det :)  Albin har slutat kissa på sig, men har en lite jobbig period just nu, med mycket gnäll och bråk. Det är mycket som händer i huvudet på den lille killen just nu... Han är väldigt gullig med sin syster och noga med att se till att hon inte stoppar saker i munnen och hon får gärna låna hans gosedjur.
När man kravlar på rygg kan man råka fastna under bordet ;)


Storebror visar


Hanna och lilla, goa Alice har varit på besök från London och bott här i en dryg vecka. Trevligt att få sällskap på dagarna för mig och Maja. Även om Maja tyckte Alice verkade vara en rolig leksak, så fick vi hålla isär dem lite, då Maja är lite mycket på ;) 

Kompismys!

Maja på säkert avstånd från Alice ;)
 Våren har kommit på riktigt, så vi har varit ute mycket :)

Cool brud!
Äntligen vår!

Gungpremiär!

Maja har varit förkyld den senaste veckan, och igår var vi på Martinasjukhuset för att kolla upp henne. Hon fick inhalera, både adrenalin och ventoline ett par gånger, och fick flytande kortison, men läkaren var ändå inte nöjd med hennes luftrör. Så nu har hon fått egna astmamediciner att behandla med här hemma också.


IT-geniet leker med "paddan"

tisdag 13 mars 2012

Kiss!

Just nu verkar Albin vara inne i någon slags period som innebär att han kissar på sig i tid och otid... Han brukar sällan kissa på sig på nätterna, och gör han det, brukar det bara vara några droppar, men nu har han plötsligt kissat på sig helt två nätter i rad... På dagis kissar han också på sig till och från, och det är just nu ovanligt att han har samma byxor när jag hämtar, som han hade när jag lämnade... Även hemma har det börjat hända olyckor... Våra funderingar går kring att det kan vara en reaktion på att Maja nu börjar kräva mer, och ta för sig mer. Så vi försöker med en taktik att ge Albin extra mycket tid och gos, och hoppas att det löser problemet...

onsdag 7 mars 2012

Mat!

Maja äter nu mat, både till lunch och middag. Idag var hon inte så sugen, hon satt mest och lekte och körde sitt nypåkomna pruttljud med munnen. Så då fick hon prova att äta själv istället... Det ledde sen till totalsanering av både bebis och barnstol ;)



Mums!

Saneringsdags ;)

Mätt, ren och glad

tisdag 6 mars 2012

Helgen

Det är så skönt nu när ljuset har kommit tillbaka så man kan vara ute en stund efter dagis.

Lek med flygplanet på tomten efter dagis

Fredagsmys!
Ilördags åkte vi till Mulle Mecks lekpark. Först bytte vi vagnsinsats till sittdelen till Maja, hon vill inte ligga i liggdelen längre, och eftersom hon nu kan sitta själv, tyckte vi det var OK att byta. Hos Mulle Meck lekte vi, sen köpte vi lunch på grillen bredvid. Maja, som nu äter riktig mat till lunch och middag, åt mat som vi hade med oss. Dick är vi inte riktigt inkörda på detdär med att ha en bebis som ska ha mat med sig, så vi hade glömt en  mugg till henne... Men hon fick dricka ur en vanlig plastmugg ;)

Maja i sittdelen
Busunge på taket av Mulle Mecks lastbil

Tur att man har en storebror som kan köra vagnen ;)

Efter leken åkte vi till Täby Centrum och killarna klippte sig. Efter det bar det av hem till Märta, Clara och deras föräldrar på middag. En oerhört trevlig sådan. Albin och Märta hittade varandra direkt och sprang runt och busade. Sen gick de barnen och lade sig, och våra barn somnade på en filt på golvet.

Albin sover på golvet hemma hos Märta


På söndagen stod det storstädning på schemat, och sen var det avslutning på simskolan. Majas simning gick jättebra, men på Albins pass var det ett barn som kräktes ner hela poolen, så det blev ett abrupt slut... Han kommer få gå på ett igenbad för att ta igen det :).
Efter simskolan slängde vi i oss mat på Mc Donalds, innan vi åkte hem till Neo med föräldrar och lekte en stund. Albin och Neo hittade också varandra direkt och sprang iväg och busade :)

Storstädning på gång

torsdag 1 mars 2012

Hon sitter :)

...och sitter, och sitter... Men för säkerhets skull kör vi amningskudden runtom ;)