lördag 5 maj 2012

Sjukor, valborg och sol

Nu har det återigen gått alldeles för lång tid sedan jag bloggade...

Förra veckan åkte Maja på någon slags magsjuka med diarré och feber. Hon slutade att äta och var inte alls pigg. Sen försvann febern och istället dök det upp prickar på överkroppen, så då var vi helt övertygade om att det var vattkoppor. Men, dagen efter vaknade hon frisk, utan prickar... Micke, Ida och lilla Melker skulle komma på fredagen, men de avvaktade och kom först på söndagen. Lördagen, min födelsedag, tillbringades ut i det fina vädret med besök som kom och gick under dagen. Trevligt. På söndagen var vi också ute i solen, och måndagen tillbringades på Skansen med Micke, Ida och Melker, innan vi fixade ihop en grillmiddag för 12 vuxna och 6 barn på valborgskvällen. Efter middagen gick vi ner till brasan vid långsjön, vilket som vanligt var en trevlig tillställning. Första maj slipade och oljade vi trädgårdsmöbler innan vi mös i solen hemma hos Sidfalks.

Maja i trädgårdssoffan hos Sidfalks
Jag har fått en solhatt av mormor :)
Arbetsveckan blev kort för mig, bara torsdagen var jag på jobbet. Igår var jag på Albins dagis och hade kvartsamtal. Albin sköter sig exemplariskt på dagis och är omtyckt av alla. Han är en trygg kille som litar på sig själv och säger ifrån om något känns fel. Det är härligt att höra vilken fin kille vi har. Man blir stolt!
Albin har cyklat en del på sin balanscykel på sistone och börjar verkligen få till tekniken. Vi har tagit cykeln mellan bilen och dagis ett par dagar :)


Cykelkungen

Maja sitter numera i en storbarnstol i bilen ;)

Idag har vi varit vid båten. Jag trodde att det skulle funka att sätta Maja på en filt, så vi kunde jobba båda två med båten. Men ack så fel jag hade, hon lyckades kravla, hasa och dra sig utanför filten eller in under bilen för att äta grus... Gärna hela nävar... Så det var bara att glömma att jobba båda samtidigt, en av oss var hela tiden tvungen att vakta på henne... Vårt lilla energiknippe ;)

Maja har börjat äta mat med bitar i och får numera smaka på det mesta. Hon älskar mackor :)

Barnarbete

Här trodde jag Maja skulle sitta still...

Mums, macka är gott!
Grus i munnen?
Hmmm... Hur smakar denhär?

Inga kommentarer: