måndag 26 december 2011

En liten sjukling i jul

Ja, Maja har ju varit lite snorig ett par dagar, men på natten till julafton blev hon sämre, med otaliga hostattacker då hon kiknade och hostade så hon kräktes. På julaftonsmorgonen ringde jag sjukvårdsupplysningen, mest för att få veta att det inte var någon fara, men fick rådet att åka till barnakuten med henne. Så , istället för en mysig julaftonsfrukost, slängde jag i mig en risifrutti på stående fot och packade sedan in mig och lillskruttan i bilen och åkte till Danderyd. Efter att ha väntat en stund kom läkaren och lyssnade och tittade på Maja, det konstaterades att hon troligtvis drabbats av RS-virus, och läkaren ordinerade massa inhalationer. Så vi fick sitta där och Maja fick inhalera koksalt, ventoline och adrenalin. Efter ytterligare en kolla v läkaren, fick vi åka hem, men skulle komma tillbaka på kvällen för fler inhalationer.
Vi kom hem till ett hem, som hämtat ur en julbok. Killarna hade gjort ett jättebra jobb och fixat riktig julstämning medan vi var borta.
Vid två-tiden kom gästerna, Barnens mormor och Mats, Gammelfarmor Gullan, Gurra, David, och barnens farmor och farfar. Efter julmaten kom tomten, vilket var en riktig hit. Albin var inte alls rädd, men uppskattade tomten mycket. Det var härligt att se förväntan i hans ögon, och att se hur otålig han var medan vi vuxna åt klart :) När tomten hade gått delade vi ut paketen som låg under granen, och man kan lugnt säga att det var flest paket till barnen :) Maja var hängig under dagen och tillbringade den mesta tiden i famnen, hostandes och rosslandes.
Efter paketutdelningen var det dags för mig och Maja att åka till Danderyd igen. Den här gången gick det fortare, då vi var ensamma på akuten, och Maja fick inhalationer och kortison. Och det verkade hjälpa, för natten blev mycket bättre än den innan.
Juldagen bjöd på frukost med Ris a'la Malta-frukost hos barnens mormor och Mats, en tur till Barnens farmor och farfar, för att träffa farmors släkt, och sen en god middag hos barnens mormor och Mats igen, nu tillsammans med Björn.

Idag, på annandagen, har vi varit en sväng till Thomas och Helen och ätit kalkonmiddag.Nu är Martin ledig två dagar till, innan han ska jobba två dagar innan nyår.


God Fortsättning!