torsdag 28 juli 2011

Mamma- och Abbesemester

Pappan har nu jobbat i drygt en och en halv vecka. Så jag och Albin har fått roa oss själva på dagarna... Det är inte helt lätt att synka viljorna hos en otymplig, höggravid mamma och en pigg, rastlös 2,5-åring... Men det har gått bra. Vi har varit ute på en del äventyr, speciellt eftersom vi har hantverkare hemma som äntligen fixat vårt dåliga samvete yttertaket, och nu även håller på med vårt nya sovrum. Så det har bankats och sågats och fixats en del här, och då kan det vara skönt att åka iväg lite...

Förra veckan umgicks vi en del med familjen Wendel och åkte till Skansen och till stranden i Skavlöten.
Två buspojkar på skansen
Coolast på Skansen
Albin fick rida på en ponny på Skansen

På torsdagen åkte Albin med farmor och farfar till Mariefred och åkte ångtåg. Det var spännande. Vi tänkte att det kan vara bra för honom att spendera lite tid själv med dem, speciellt eftersom tanken är att de ska ta hand om Albin när bebisen vill komma ut.
Det kommer ånga

Albin och farmor tittar på tåg
På fredagen åkte vi till Vaxholm med fam. Sidfalk. Albin och Linnéa hade inte träffats på länge, och det märktes att de saknat varandra. De hade jätteroligt tillsammans och vi tillbringade hela dagen och kvällen tillsammans.

Linnéa och Albin på bushumör i Vaxholm
Den här veckan är de flesta av Albins kompisar bortresta, så vi har fått rå om oss själva. Vi har varit och badat, varit i Mulle Mecks lekpark och i lekparken här i området. Efter badet häromdagen åkte vi till Stinsen och Albin hittade ett par Blixten McQueen skor som han övertalade mig att köpa. Just nu är det bara Blixten som gäller... Har man Blixtenstrumpor så ska byxorna vikas upp så man ser hela Blixten... Killen vet vad han vill ;)
I lekparken i Stava var det tomt på barn, men det gick bra ändå   

Imorgon är sista dagen för pappan på jobbet inför nästa tvåveckorssemester. Då ska nya sovrummet färdigställas och vi ska hitta på massa bus och utflykter :)

Inga kommentarer: