söndag 5 december 2010

2:a advent

Ja, snart är det jul...

Veckan som varit har Albin stiftat bekantskap med adventskalendrar... Han har en Playmobilvariant, och en med choklad... Playmobilkalendern är jätterolig, det svåra är att man bara får öppna en lucka om dagen... Chokladkalendern använder vi som muta för att han ska ta sin nya astmamedicin... Frågan är hur vi gör sen, efter jul ;)

I fredags fyllde Niklas år, och vi var ute och åt julbord med honom. Jättetrevligt! Farmor var hemma med Albin. På lördagen var vi föräldrar lite trötta, men vi tog en tur med snowracern på förmiddagen. Men Albin ville gärna gå lite själv...På eftermiddagen kom Neo och Natascha hit med sin pappa. De bor här i området och är 2,5 och 5,5 år gamla. Det var trevligt och vi vuxna kunde fika medan barnen lekte. Pappan har en stor fyrhjuling, och Albin fick åka med de andra barnen (och oss) på släpet. Det var roligt! :)

Idag åkte vi till Arninge och handlade mat. Efter att ha slängt in den i kylen åkte vi sen in till stan för att gå på julmarknad. Vi åkte till Gamla Stan, men det var så mycket folk där att vi gick vidare till Kungsträdgården direkt. Själva julmarknaden var väl ingen höjdare tyckte Albin, men de hade hästar där... Och Albin vågade, efter att ha tvekat länge, rida på en av dem, den som inte frustade och gäspade ;). Två gånger red han den lilla rundan i Kungsan ;) Sen nödljög föräldrarna lite om att hästen skulle vila och äta (och bajsa enligt Albin), för att vi skulle kunna gå därifrån. Förutom hästarna var nog tunnelbanan det roligaste idag ;)

Imorgon är det ny vecka med jobb och dagis. Men bara 2,5 veckor kvar till jul, och sen är vi lediga i över två veckor tillsammans :)

Inga kommentarer: