söndag 25 april 2010

Härlig helg med trädgårdsfix

I fredags kom familjen Dutius-Sidfalk förbi och åt en improviserad raclettemiddag. Martin hade köpt en rutschkana till Albin, som vi har tänkt ha ute, men han fick prova den inne först. Den var en hit!


I lördags vaknade Albin vid 6 och ville kliva upp, så vi gick upp och lät pappan sova lite till. Sen åkte vi till Sollentuna och köpte sandlåda och sand innan vi skickade iväg pappan för att sjösätta båten. Under tiden skruvade jag och Albin ihop sandlådan. Han hade den ena skruvdragaren och jag hade den andra. Han ville skruva precis där jag var hela tiden, så det tog en stund...


När vi hade fått ihop sidorna hällde vi i en säck sand och provade lite...
Dagen idag började med en pigg kille som ville kliva upp kl. 7... Sovmorgon alltså... Så efter att ha legat och dragit oss en stund åt vi frukost för att sen gå ut och fixa i trädgården. Vi flyttade sandlådan till sin rätta plats, fyllde på med 7 säckar sand till och skruvade på locket som är sådant att man, när man vikt upp det, kan använda det som bänkar. Smart!
Sen fortsatte jag med att skruva ihop gungställningen medan Martin kratt ade och eldade... Så sen blev det gunga av för Albin.


Såhär blev den färdiga "lekplatsdelen" av baksidan.

Albins farmor och farfar kom förbi och efter att Albin ätit pasta och grillat korv tog vi en promenad med vagnen för att Albin skulle somna. Väl hemma igen åkte farmodern och farfadern hem och jag och Martin passade på att kratta baksidan.

Efter att ha handlat lagade vi en bouillabaisse, men Albin petade ut alla tigerräkor och åt bara dem.. Han är inte billig i drift han inte. Lite bröd åt han också, resten av mackan pillade han in i örat... Sen blev det lite lek, bad och natti natti för lilleman.

Imorgon är det jobb och dagis som gäller igen.

Inga kommentarer: