tisdag 6 januari 2015

Jullov!

Såhär, sista kvällen innan jobb, skola och dagis börjar, ska jag försöka sammanfatta julledigheten.

Albins skola hade en fin avslutning på fredagen innan jul. 


På helgen gjorde vi egna gelehallon och förberedde inför julen. 
På måndagen och tisdagen jobbade Martin och jag och barnen var hemma och fixade. På tisdagskvällen kläddes granen, traditionsenligt :)

På julaftonsmorgonen hade tomten låmnat paket i strumporna och under granen. Maja blev lite förvirrad och började öppna ett paket under granen också, men det var inte hennes, och vi förklarade att man får vänta med de paketen.

Sen blev det glögg hos barnens mormor och Mats, innan det traditionella firandet hemma hos oss, som inleddes med Kalle Anka. Efter maten kom så äntligen tomten. Maja var livrädd, men blev sen väldigt nöjd med sin julklapp, när tomten gått. Det var de mycket efterlängtade dockorna Elsa och Anna från filmen Frost.

På juldagen blev det firande med släkten på barnens farmors sida. Dessutom hade det kommit snö, så innan vi åkte dit var Maja ute och lekte.Och på väg till frukost hos barnens mormor och Mats, är det bra att ha en morbror med fru som gärna drar pulkorna :)


I övrigt har vi mest varit hemma och haft det lugnt och skönt.

På nyår var Wendels och Sidfalks här och firade. Trevligt som vanligt!


Sen försvann snön...

Men, häromdagen tog vi en tur ut i skogen med fyrhjulingarna med Sidfalks.
Det har blivit några turer till skridskobanan också. Och Albin börjar få till det :)


Igår var vi på Disney om Ice. Maja har laddat i två månader och tyckte det var jättebra. Speciellt eftersom figurerna från frostfilmen var med :)

På kvällen var Jonas, Carrol, Märta och Clara här på middag. trevligt!

Och idag avslutade vi jullovet med en tur till Leos lekland. Vi var rätt slut efteråt ;)
Så nu är en lång och skön julledighet till ända och vi ser fram emot en, förhoppningsvis trevlig vår. Men först hoppas vi att snön kommer tillbaka ett tag.

Inga kommentarer: