måndag 26 maj 2014

Pappans födelsedag, inskolning och sommarvärme

Förra fredagen var det, förutom Majas sista dag på Nyckelpigan, Martins 35-årsdag.
Så, efter att ha hämtat barnen på dagis, mötte vi Martin och Niklas och barnen på Friday's och åt midsag. maja var tyvärr rätt hostig och hade astma, och till slut kräktes hon lite slem. Men, vi bytte kläder på henne och hade en trevlig middag.


Virgin Strawberry daiquiri som fördrink. mums!

Helgen blev varm och Maja plaskade lite i baljan på tomten. 


På måndagen var det så dags för inskolning, och Martin och Maja var på nya dagiset ett par timmar. På tisdagen blev det också ett par timmar, men då började vi känna att det gick för sakta, och Maja vaktade på Martin hela tiden... Så på onsdagen var Martin med en timme och hämtade sen efter lunch. Det gick bra (förutom gråt vid lämning, förstås). Torsdag gick hon 8-14 och fredag gick hon 8-15, och då hämtade jag och Albin henne. Spännande, både för oss och henne.
Och i morse gick det jättebra när jag lämnade henne, hon var lite avvaktande, men inga tårar...

Albins dagis var stängt torsdag och fredag. På torsdagen var han med mig på jobbet.

Han genomled till och med ett tvåtimmarsmöte. En ny legobyggsats, så gick det bra :) Han var superduktig!

På kvällen körde vi middag och poolbad hos Sidfalks.



På fredagen jobbade jag hemifrån, och även då var Albin superduktig.

I lördags åkte vi till båtklubben och levererade båt och motorer till jolleklubben. Sen åkte vi till Alfrd på kalas, för att senare avsluta dagen hos Andre och Carina. Trevligt!

På söndagen åkte Martin och hämtade en lekstuga vi köpt från en kollega till mig.
Den blev en hit!


Lite glass blev det i solen också :)


tisdag 13 maj 2014

Show

Så, i lördags var det dags för terminens show på Funky kidz. I år var de i Solnahallen, en betydligt ofräschare lokal än där de varit förut, på Älvsjömässan.
Albins grupps tema var cirkus, så han valde att vara trollkarl.

Laddad inför show

Och här ligger hela showen

Sista veckan på Nyckelpigan för Maja...





Ja, på måndag ska Maja börja på en ny förskola, så på fredag är sista dagen på Luffarbacken och Nyckelpigan för henne. Oj vad vi kommer sakna hennes fröknar, och hon kommer säkert sakna sina fina kompisa. Men, vi kommer inte sakna förskolechefen och hennes sätt att sköta förskolan och behandla personalen...
Albin och Maja var på nya förskolan i forra veckan och hälsade på avdelningen och personalen. Nu blir det ju storbarnsavdelning för Maja, spännande.
Jag och Maja var sedan på gården och lekte medan Albin var på kalas och Martin fixade i grädgården i söndags. Det var en fin gård med stora möjligheter till lek och utforskande. Så jag tror det kommer bli bra för Maja, men vi är väldigt oroliga, och lite ledsna för att lämna Nyckelpigan...
Men, vi tror också att hon kommer få massa nya roliga kompisar och få göra mycket mer och vara med på fler aktiviteter än på Luffarbacken.




onsdag 7 maj 2014

Valborgshelg

I tisdags när jag hämtade Maja hade hon varit hostig under dagen, och hon såg lite hängig ut. När hon sedan fortsatte att hosta, åkte vi in till Martinasjukhuset, där hon fick inhalera adrenalin och fick betapred. Under tiden vi var där fick hon också feber, lilla gumman. Men, adrenalinet och kortisonet tog udden av astman och kruppen, och sen hade hon ingen mer feber heller.


På valborgsmässoafton skulle vi fixa pass till Albin och Martin, men, bokningen jag trodde att jag hade gjort hade tydligen inte gått igenom, så det var bara att boka en ny tid, en månad framåt. Men, som tur var var Andre på jobbet, så han visade oss polisbilarna i garaget och polisens skjutbana. Roligt att se.

På kvällen var Sidfalks, barnens mormor och mats, farmor och farfar och David och Malin hos oss och firade valborg. Vi hade satt upp militärtältet och kunde på kvällen sitta där och mysa. Mycket trevligt.

På första maj var Martin och sjösatte båten och sen var Bittan här och lagade middag åt oss. Mysigt!

På fredagen jobbade Martin och jag och barnen åkte till Huddinge, till Wendels. Även Christer jobbade, så mammorna och barnen cyklade till deras lekpark, där det även är en liten 4H-gård med djur.