tisdag 29 januari 2013

VAB

Idag har jag varit hemma med barnen. Albin vill gärna vara hemma när vi är hemma med Maja, så då får han det :). Idag trodde jag länge att Maja skulle klara sig utan feber, men framåt eftermiddagen kröp,den upp över 38 grader igen.
Men vi har i alla fall varit ute och lekt lite i tövädret.





måndag 28 januari 2013

Vab, magsjuka och öroninflammation

I onsdags kväll började Maja kräkas. I badkaret. När hon badade med pappan och brorsan. Blä!
På torsdagen mådde hon bättre och Martin vabbade och jag jobbade lite hemifrån i min panik för att bli sjuk... Lite feber hade hon och hostade och snorade. På fredagen vabbade jag. Och förutom lite feber och dålig aptit mådde Maja ok. På lördagen hade Martins morbror Stefan 50-årsfest, men jag fick stanna hemma, eftersom Maja var sjuk. Typiskt, vi hade ju bokat barnvakt :(
På söndagen vaknade Maja utan feber och vi var hemma på förmiddagen. På eftermiddagen tog vi fyrhjulingen till vindskyddet och grillade korv. Men Maja var kinkig. Väl hemma igen visade det sig att hon hade feber, 38,2 grader. Då beslutade vi att ta en sväng till Martinasjukhuset, där de tog prover och febern hade gått upp till 39,1 grader. Men, proverna visade på virus och vi fick åka hem efter lite febernedsättande. Väl hemma så ringde doktorn upp och berättade att hon hade funderat lite och att hon skulle skriva ut penicillin, för Maja hade ju ändå öroninflammation... Så, nu blir det mer vab. Idag är Martin hemma så tar jag imorgon...









tisdag 22 januari 2013

Lång helg och krupp

I fredags var dagis stängt, så då tog både jag och Martin ledigt och vi åkte till Livrustkammaren, eller Riddarmuseet som Albin säger. Vi parkerade vid KTH och åkte tunnelbana och buss. Efter museibesöket åkte vi till Koh Pangan och åt middag. Trevligt!
På lördagen var det jättekallt, så vi var hemma och fixade och barnens mormor och Alena kom förbi och fikade. Sen bar det av till Wendels för mysig tacomiddag. Söndagen tillbringades utomhus. Först snowraceråkning i Sollentuna, sen en fyrhjulingstur till backen i Stava för mer utelek. Sen bjöds det på middag hos Sidfalks.
Natten till måndagen fick Albin plötsligt jättejobbig krupp som inte gav med sig med de vanliga medicinerna. Efter mycket om och men fick han till slut kortison, och då avtog kruppen. Men det fick bli vab och ett doktorsbesök på måndagen för att få ett nytt recept.
Inatt var kruppen borta, så idag är barnen på dagis.











torsdag 17 januari 2013

Mammig

Maja är inne i en otroligt mammig period... Martin duger inte och hon får näst intill panik när han ska natta henne... Hon går till dörren och bankar och ropar på mig... Ska jag laga mat så klamrar hon sig fast vid mig och skriker om hon inte fpr vara i famnen... Det är en bestämd tjej, hon ger sig inte... Däremot går det bra att lämna henne på dagis, om hon känner morgonpersonalen...
Hon är en liten filur som, tvärt emot sin bror, inte är speciellt intresserad av mat... Hon äter oftast dåligt, han åt oftast bra... Sömnen är det också lite si och så med... Hon sover dåligt både på nätterna och på vilan på dagis...

Låt oss hoppas att det är en övergående fas...

måndag 14 januari 2013

Albinord

Albin pratar ju ganska bra, men har har några ord som vi tycker är lite gulliga, även om de inte är helt rätt...

Pastaroner sa han om all pasta när han var liten, nu vet han att det inte heter så, men vi använder det ändå hemma.
Reclown=reklam
Pojäng=poäng
Konkorv=concorde

Annars pratar han ju mest hela tiden, om allt :) skavsår i öronen har vi ofta ;)

måndag 7 januari 2013

4-årskontroll

Idag var det dags för Albins 4-årskontroll på BVC. Han väger 16,2 kg och är 101,2 cm lång. Hörsel och syn var utan anmärkning, liksom språket och motoriken. Han stajlade lite genom att säga vad bokstäverna heter, istället för att peka på dem på en platta, under syntestet. Sen skrev han sitt namn och ritade en väldigt detaljerad huvudfoting :) han kan tydligen hoppa på ett ben också, vilket jag inte visste ;) han fick också berätta var han bor och svarade först Sverige, för att sedan specificera vägnamnet :)
Duktig kille :)
*liiite stolt mamma*







fredag 4 januari 2013

Skidåkning

Albin har kommit på att det är roligt att åka skidor. Vi har åkte varje förmiddag sen vi kom hit till Sälen. Det är jätteroligt att se hur roligt han har och hur förra årets spagettiben i år står stadigt på skidorna och jobbar på svängtekniken. Två förmiddagar i Kläppen och en tur till Lindvallen idag... Maja och pappan har kört snowracer medan jag och Albin har åkt skidor. Härligt att vara ute.