torsdag 24 november 2011

Kvartsamtal och klippning

Igår fick Maja prova barnstolen när vi åt middag, en riktigt nöjd tjej ;)
Idag var det dags för utvecklingssamtal på Albins dagis. Egentligen hade vi tid igår, men fröken hade skrivit fel dag, så när jag dök upp fanns det ingen personal som kunde ta hand om barnen om vi skulle ha samtal då. Så det blev idag istället. De hade bara gott att säga om Albin. Han är en väldigt empatisk kille med många kompisar. Han har bra ordförråd och är bra på att lyssna och koncentrera sig. Det enda är att han är lite ovig, kroppsligt, men det kommer också sakta men säkert.
Efter dagis åkte vi till Täby för att Albin behövde klippa sig. Vi ska försöka åka och ta kort på barnen imorgon, tänkte vi.
Såhär fin blev Albin (men han är inte lätt att få på bild ;)



tisdag 22 november 2011

Ojoj, ny vecka igen...

Veckorna rullar på i raketfart...
I fredags, när Albin var ledig, var vi på biblioteket. Han har pratat om biblioteket, eftersom han varit där med dagis och tittat på teater. Vi läste lite där och lånade sen hem ett par böcker, cd-skivor, ett datorspel och en film. Mycket trevligt var det. Sen åt vi lunch hemma, innan vi gick till lekparken och lekte lite. På kvällen åkte vi hem till Erik och Linda, Max och Clara och åt middag. Trevligt. På lördagen tog vi, med Barnens farmors och farfars hjälp, äntligen tag i att höstfixa båten. Tyvärr hade dynorna legat kvar i båten och blivit helt mögliga, så det var bara att slänga dem... Där har vi en fin liten utgift till våren... Nya båtdynor är inte billigt... Men, men... när Martin skulle slänga dem på soptippen, såg han en tjej som skulle slänga ett dockskåp. Självklart förbarmade han sig över det, och vi har nu ett Lundby -dockhus från 60-70- talet här hemma. Hos mamma och Mats i Sälen står mitt likadana, men från 80-talet. Det är lite fix med det nya huset, men roligt. Det ingick även lite möbler, mycket var trasigt, men det fanns en jättehäftig fladdermusfåtölj till, som gjorde mig helt såld ;) Martin åkte också förbi en arbetskompis som skulle slänga två superfina snowracers, så dem fick vi också ;)
På kvällen hade vi lördagsmys, eftersom det inte blev nåt riktigt fredagsmys i fredags. Efter lite städning här hemma, åkte killarna med Jante och Neo ut i skogen med Jantes fyrhjuling och grillade korv, mendan jag och Maja gick på ett "home-party" för inredning hemma hos Jante och Linda. Vi köpte inget, men det var trevligt. På kvällen hade vi lite knytis med Sidfalkarna här hemma.
Imorgon ska vi ha kvartsamtal på dagis, spännande!

torsdag 17 november 2011

Maja hos doktorn x 2

Igår när Maja vaknade var hon hostigare än vanligt, så jag beslutade för att ringa barnmottagningen och be dem lyssna på henne. Vi fick en tid vid 10.30, och det konstaterades att hon är rosslig och lite pipig, inget alarmerande, men med tanke på Albins astma och allergi, så ska vi nu ge även Maja av Albins astmamedicin. Hon fick också andas in adrenalin där, för att lösa upp lite slem. Hon vägdes och mättes också, hon väger nu 5310g och är 59 cm lång. Läkaren skrev inte ut någon egen medicin till Maja, men en egen mask till Albins medicin. På apoteket hade de förstås inte masken inne, så de skulle beställa en. Jag letade reda på Albins gamla, lilla mask här hemma och hon får nu medicin med den tills hennes kommer, förhoppningsvis i eftermiddag.
Idag var det dags för tvåmånaderskontroll på BVC, och läkaren där (som vi träffat flera gånger med Albin) sa att vi även kan ge Maja av Albins kortisonspray. Hon lät som att det är lika bra att börja nu, för det lär vi ju få fortsätta med sen också, men om det blir för långvarigt så ska vi se till att gå till doktorn igen, så hon får egna mediciner utskrivna... Men, förutom rosslet så godkändes Maja utan anmärkning :)

tisdag 15 november 2011

Sälenhelg

Martin tog ledigt i fredags, så i torsdags eftermiddag åkte vi upp till Sälen för att umgås lite med barnens mormor och Mats
Vi grillade korv och pinnbröd och hade det allmänt mysigt. Nu är det en ny vecka, på torsdag ska Maja på 2-månaderskontroll... Ska bli spännande att se hur stor hon är, vi har ju inte vägt henne sen hon var 3 veckor...


Prinsen <3

Korvgrillning



Maja, fick ingen korv...

Prinsessan <3
Soffmys ;)

tisdag 8 november 2011

Ny vecka efter en trevlig helg

Förra veckan gick ok för Albin  utan blöja på dagis. Det hände en olycka om dagen, men det tycker jag är ok. Hemma gick det jättebra, och igår gick det bra på dagis också, verkar som att sitsen gör nytta. Igår hade de vikarier, men Albin gick på toan utan hjälp. Nu sover han utan blöja också, och hittills har det fungerat :) Vår stora kille :)

Pappan tar hand om barnen ;)

I fredags åkte jag och barnen till Martins jobb för att visa upp Maja och sen äta lunch med pappan. Efter lunchen åkte jag och barnen vidare till Mulle Meckparken, där vi lekte tills Martin slutade vid 15 då vi åkte och handlade tillsammans.
Helgen var intensiv, men trevlig. På fredagen kom Charlotte och Abrahan hit och åt middag. Det blev en sen kväll för oss vuxna, och Albin hade mardrömmar under natten, så det var trötta föräldrar som åkte med barnen till Jonas och Carro och barnen på brunch. Men det var trevligt och Albin och Märta lekte jättefint. På kvällen åt vi middag hos barnens farmor och farfar, även gammelfarmor kom dit och vi hade en trevlig kväll. På söndagen städade vi bilen, tvättade rent bilbarnstolen och fixade lite innan Erik och Linda kom hit med barnen för att fika. Efter massa bullätande åkte vi till Bittan på middag. Sen var helgen slut...

Mamma och Maja

torsdag 3 november 2011

Dagis borde ha lärt sig vem jag är...

Det har visat sig att det inte finns barnsitsar till toaletterna på Albins avdelning på dagis... Så då kan inte Albin slappna av, eftersom han är livrädd för att ramla ner... Så vi tog dit en hemifrån idag. Och sen har jag självklart mailat förskolechefen... Ja, jag är en Bitch... ;)