söndag 23 februari 2014

Junibacken och bio


I går skulle pappan i familjen ha sina kompisar här på middag, de skulle hålla till i lillhuset, men lite fint ville vi ju ha det här inne ändå. Så Maja hjälpte till att dammsuga.


Efter Albins dans tog mamman med sig barnen till Junibacken. Spännande nu när de hade tema LasseMajas detektivbyrå, Albins favoritböcker. Vi hann också åka sagotåget, spännande, och titta på prinsessteater. Maja var lite avvaktande och ville inte gärna släppa mig.

Vi träffade en galning hos Pettson och Findus ;)

Tittut!

Fick i alla fall ett barn att gå med på att titta ut...

Efter Junibacken åkte vi till Sidfalks som nu, äntligen, kommit hem från Kuba. Och vi blev bjudna på god mat och mellomys. 
Sen åkte vi hem och somnade snabbt.

Idag åkte jag och barnen först och handlade. Sen åkte hela familjen till Täby centrum för att gå på bio. Albin har längtat efter Legofilmen, och nu går den på bio, så han och mamman tittade på den, i 3D. Spännande!


Maja och pappan gick på Prick och Fläck istället.

Hemma efter bion var barnen inspirerade av legofilmen och byggde massa lego. Tillsammans!

Syskonsamarbete

Sen kom Sidfalks hit på middag och barnen använde 3D-glasögonen när de tittade på TV...


Imorgon ska vi göra ett nytt försök att gå på 5-årskoll med Albin. Förra gången blev han ju sjuk...

onsdag 12 februari 2014

VABruari...

Jaha, då var det dags för vabruari att göra skäl för sitt namn...
I helgen blev Albin lite förkyld, men han var på dansen på lördagen och på kalas på söndagen. På måndagen gick han till dagis, trots en natt med lite krupp, men han var feberfri och pigg. På eftermiddagen var det meningen att vi skulle till BVC på 5-årskontroll, men, när jag var på väg till dagis för att hämta, ringde de från dagis och berättade att Albin fått 39 graders feber. Så det blev till att bära ner en sovande kille från dagis (han börjar bli rätt tung) och inget BVC blev det heller.
Febern har kommit och gått sedan i måndags och nu ikväll hade han 39 grader igen.
Imorgon ska farmor få vabba, spännande tycker Albin :)

När man är hemma sjuk har man tid att bygga massa lego, när man inte spelar TV-spel eller ipod, eller tittar på TV...

Innan han blev sjuk hade vi en trevlig helg med spontanbesök av David och Malin på fredagen och sedan fika och promenad med Björn och Tina på lördagen. På söndagen kom fam. Ciszuk-Hägerman hit när Albin var på kalas och till middagen fick vi sällskap av barnens farmor och farfar.

söndag 2 februari 2014

Vinterhelg


I fredags var Martin på konferens och kom hem mitt på lördagen.
Under fredagen var Maja ledig från dagis och vi åkte och hälsade på hennes nya dagis, där hon börjar i maj. Det kändes toppen, vilket guldställe :)
Maja premiärritade sen lite huvudfotingar :)


På kvällen kom Sidfalkarna hit med middag och vi hade en trevlig kväll. På lördagsförmiddagen tog vi en tur till Täby centrum för att köpa nya åkdon till pulkabacken. Vi passade på att gå på en knattebio också, Majas favoriter från Vem-böckerna. Mycket uppskattat. 
Sen tog jag barnen, grillkorv, ved och åkgrejer på fyrhjulingen till pulkabacken.


Sen kom även pappan hem och anslöt vid pulkabacken, liksom delar av grannskapet.
På kvällen var det melodifestival på TV och Albin var tokladdad och lycklig när Yohio gick vidare.
Idag var vi hemma på förmiddagen och barnens mormor, Mats och Alena kom och fikade. Sen hörde Carina av sig och frågade om vi inte skulle komma till ishallen och åka skridskor. Så det gjorde vi. Elin inspirerade Albin, som efter en stund kunde stå själv och gå med skridskorna. Jättekul!

Maja är en riktig liten spillevink och klär gärna ut sig. Idag var hon en prinsesspirat.