tisdag 17 december 2013

Krupp och ambulansfärd

Födelsedagen avslutades lite... oväntat...
Maja hade massa kli och skrek och var orolig så jag var uppe med henne.
När hon väl somnat, vid 23-tiden, hörde jag Albin kippa efter andan och hosta... Krupp! Han var jättepåverkad och orolig och rädd. Varken frisk luft, vatten eller någonting annat hjälpte, och han hade det riktigt jobbigt med andningen. Han var för orolig för att vi skulle kunna sätta honom i bilen och köra in till sjukhuset, så det blev till att ringa ambulans.
Ambulansen kom och konstaterade att det vore bra om han åkte in. Han hade ju fått kortison hemma, men han fick adrenalininhalationer i bilen hela vägen in. Då släppte det lite. Han fick ett gosedjurslejon i ambulansen också :)
Väl inne blev vi kodade gula och fick sitta i det gula väntrummet, vilket innebär hyfsat prioriterade (3 av 5). Men, sen var det stopp. 



Vi kom in runt 00.30, strax efter 3 kom en sköterska och lyssnade på honom och gav oss ett rum med en brits. Där låg vi sedan till kl. 4.30, då jag tog beslutet att åka hem. Kortisonet hade kickat in och han sov på britsen.


Så, vi beställde en taxi för att åka hem.
Taxin åkte förbi oss, och stannade 200m längre fram. När vi sen klivit in och sa vart vi skulle, suckade han och berättade att han måste tanka gas. "Men jag stänger av taxametern". Det var ju inte mycket att göra... Efter att ha kört någon mil, började bilen pipa, och då var tydligen vattnet slut. Så då åkte han in på närmsta mack och fyllde på vatten. Men han lämnade baklucka och förardörr öppna, så den blev svinkallt i bilen...
Men, 5.30 var vi hemma igen hos pricken och pappan. Jag fick sov några timmar, men vi är alla rätt möra...
Och jag som hade planerat in att jobb idag fick ställa in mina möten...

måndag 16 december 2013

Albin 5 år!


Idag fyller Albin 5 år!
Vår älskade store, lille, envise kille.



I lördags fick Maja vattkoppor. Men vi hade kalas ändå, men informerade alla inbjudna innan. De flesta kom. Maja valde själv att ge bort sina nappar till Ragnar. Bra har det gått. 
I söndags hade Albin kalas för sina dagiskompisar. Maja fick åka hem till farmor och Farfar under tiden.

Sen var vi rätt möra på kvällen...

Idag är Majas vattkoppor riktigt jobbiga. Stackars liten.

lördag 7 december 2013

tisdag 3 december 2013

Vattkoppor


I fredags var familjerna Rosada-Magnusson och Sidfalk här och åt och hade fredagsmys.
I lördags åkte papporna och sköt på skjutbanan. Jag tog med mig barnen till julmarknaden på Täby torg, där vi stämt träff med Wanda och Alfons. Men Albin var jättegnällig och inte alls i fas. Vi trodde att det berodde på nattens krupp, som, som vanligt, slutade med kortisontabletter. Men, det visade sig först svaga utslag på kvällen, och på söndagsmorgonen var vattkoppor a ett faktum. Inte så överraskande, då två av bästa kompisarna haft detd e senaste veckorn, nu visade det sig att den tredje killen fick det i söndags också...
Så, den här veckan kör vi på VAB. Stackarn är ganska så prickig, även i munnen... Och trött...
Men, idag har vi bakat en pepparkaksborg.



Igår kom Mats med Majas nya säng, en likadan som Albins.
Det var en rätt nöjd tjej som somnade sen, i sin stora säng.