söndag 24 november 2013

Hemmafix och show

Jaha, då har ännu en helg passerat...
Det har varit en ganska lugn helg.
I fredags var Sidfalks här och hade fredagsmys.
I går tog vi en loppistur för att hitta ett skrivbord till Albin, men det blev ett på Blocket istället. Albin ville byta ut sitt lilla bord mot ett skrivbord, så så blev det. Martin hämtade det och vi fixade rummet medan Albin var på kalas hos en dagiskompis.

Sen åt vi pulled pork och hade filmkväll på övervåningen.
Maja skar avocadon till maten.

I morse var det upp och hoppa kl. 7, eftersom Albin hade show med Funky kidz kl. 10. I år var det gosedjurstema...

Här finns hela numret... Albin är fjärde från höger i början.

Efter showen gick vi med farmor och farfar till Rica hotell, intill mässan, där showen var, och åt brunch. Mums!

Nu är det kallt ute, så vi rotade fram vinterkläderna. Maja gillade inte overallen, men vinterstövlar och mössa funkade bra ;)



onsdag 20 november 2013

Högt tempo

Ojojoj, man glömmer hur hektiskt det kan vara på hösten...
Början på veckan efter barnens magsjuka, var vab på måndagen med båda för Martin och sen var jag och Albin i Täby c på tisdagen, medan Maja fick vara på dagis. Mysdag med Albin.


Förra helgen var vi på trevligt bröllop, David och Malin knöt de äktenskapliga banden ;) Barnen var med i kyrkan, och de var så duktiga och snyggast av alla.
På söndgen var vi hemma och skrotade, men framåt kvällen var det min tur att bli magsjuk. Exakt ett dygn satt det i... Bläää!
Sen rullade veckan på i 180.
På fredagen trotsade vi regnet och gick och tittade på ljusfestivalen i Åkersberca, dit alla förskolebarn fått göra lyktor.
Sen mös vi hemma och somnade i soffan...

I lördags var Albin på kalas hos Viggo och sen var Björn och Tina här på middag. De sov över och på söndagen hjälpte Björn till att bära upp löpbandet jag fått av Nisse och Wanda. Så, igår var det premiär för löpning på hemmaplan.

I söndags var Samuel, Hanna, Alice och Hugo här för att byta däck. Det var trevligt att träffas, det var alldeles för längesen.

I måndags ramlade Maja och slog sönder läppen, och, eftersom såret glipade ganska bra, tog jag en tur med henne till Martinasjukhuset, men det behövde inte sys, det hade svullnat ihop ganska bra när vi kom dit.

Nu är snart veckan slut igen, och i helgen väntar ännu ett kalas för Albin och terminens dansshow.

söndag 3 november 2013

Sjukstuga

Natten till i torsdags kräktes Albin. Sen var han hur pigg som helst hela dagen när Martin var hemma med barnen. Natten till frdagen var det dags igen och då kräktes även Maja.
Våra barn har aldrig förut haft en riktig magsjuka, så det var ju en intressant upplevelse när det gick sex  maskiner tvätt under natten...
I fredags var vi båda hemma, det var ju typ halvdag. Då måsde båda bra, lite snoriga, men pigga och åt bra.
Igår hade vi det trevligt, jag var tvungen att åka till Täby c och fixa en grej med bussterminalen, hela familjen följde med. Sen hade vi myskväll med film på övervåningen.
Inatt sov Albin bra, men Maja hade massa astma och hostade tills hon kräktes slem... Men inte magsjukekräk...
Så, idag åkte vi via Täby C (för att kolla in nya bussterminalen som öppnat idag) till Fjärilshuset för att där möta barnens farmor och farfar och gå på det nya hajakvariet.
Albin var lite gnällig, men, inget mer. När vi hade parkerat och promenerade mot fjärilshuset sa han plötsligt att han mådde dåligt, och sen kräktes han... Så, det var bara att åka hemåt. Vi åkte till Sollentuna där det skulle vara någon slags gammaldags utställning med smedja och skomakare mm. Men, det hade inte öppnat än, och, efter att vi klivit ur bile, sade Albin att han mådde dåligt igen, och så kräktes han igen...
Resten av dagen har han varit hängig och knappt ätit nåt alls... Vi har försökt truga i honom vätskeeraättning och cola, samt riskakor och lite ris.
Maja och jag åkte till Martinasjukhuset där hon fick kortison mot astman...

Så, det är ju spännande med sjuka barn...
I torsdags byggde vi flexitracks

I både fredags och lördags kväll tog vi cykelturer i mörkret (barnen cyklade och vi gick/sprang)