söndag 27 oktober 2013

Halloween

I fredags hade de halloweendisco på Albins avdelning på dagis. Så han klädde ut sig till Batman. Maja ville också klä ut sig och velad länge mellan Batman och prinsessa. Till slut vann prinsesslooken.


På kvällen hade vi fredagsmys med fam. Sidfalk. 

Lördagen inleddes med mysfrukost och sen dans för Albin.

Glad kille på väg till dansen

Sen var vi hemma och softade innan Martin hämtade Bittan som skulle vara barnvakt på kvällen.

Jag och Martin tog bussen in till stan och drack drinkar med Björn och Tina. Sen gick vi och mötte Nisse och Wanda på Smak, där vi åt en god 7-rätters med vinpaket. Trevligt och gott!
Sen blev det taxi hem.

I natt ställdes klockan om till vintertid, det brydde sig inte barnen om. Så klockan 5 i morse var de vakna... Vi föräldrar var inte lika pigga...

Men, upp och hoppa... Vi åt frukost, sen skar jag och barnen ut en pumpagubbe. 


Farfar kom förbi och sen kom morfar och Britt-Marie, som inte hunnit fira Maja ännu, och gjorde det. TREVLIGT!

Sen kom Sidfalks hit och åt middag.

Nu är det Solsidan, sen god natt!

onsdag 23 oktober 2013

Utvecklingssamtal för Maja

Idag hade vi utvecklingssamtal för Maja. Alltid lika roligt att få höra att barnen känns trygga och trivs bra. Maja är en framåt, men aningen försiktig tjej som har många kompisar. Hon är duktig motoriskt och pratar mycket. 

Nästa vecka är det dags för utvecklingssamtal för Albin. Han som fått inbjudan till skolmässa inför skolvalet. Läskigt, han börjar bli stor.
I går hade han sista lektionen på första simskolekursen. Då fick han diplom och hade uppnått kraven för baddaren. Men han har, tillsammans med mig, tagit silverpingvinen också, så igår köpte vi märken ssoch en märkessköld. En stolt kille visade dem för pappan när vi kom hem.

Annars går livet i 180 just nu. Vi har båda massor på jobbet och helgerna springer förbi.
"Mitt" projekt på jobbet har sin mest hektiska period nu inför slutförandet, samtidigt som de projekt jag ska jobba med sedan börjat komma igång. Nästa helg är elddopet för projektet och jag hoppas det ska gå bra...


söndag 6 oktober 2013

Höst

Ojoj, som vanligt flyger veckorna iväg under hösten...
Denna helg har varit fullpackad med umgänge. Trevligt, men det är inte utan att man känner sig lite sliten, såhär på söndagskvällen...
I fredags var vi hos Albins dagiskompis Elin och åt middag tillsammans med fam. Dutius-Sidfalk. Igår hade Albin dans, sen städade vi och fixade här hemma, och Försökte få Maja att sova middag, lättare sagt än gjort... På eftermiddagen kom Johanna med familj, och som vanligt lekte Albin och Alexander jättebra.
Idag var planen att fixa på tomten inför vintern. Sen ringde Albins kompis Olivias mamma och frågade om barnen kunde leka, så då kom hon och Olivia hit och barnen lekte hela dagen. Martin lånade Niklas släpvagn och åkte äntligen till tippen med skräphögen som legat på tomten läääänge. Skönt.




Sen kom Sidfalks hit och vi åt ostfonduemiddag. Trevligt.

Maja är snorig och hostade lungorna ur sig hela natten, hennes mage verkar också vara känsligare för mjölk nu när hon är snorig... Blä!
Nu börjar även jag känna mig täppt och tjock i halsen... Har inte tid att vara sjuk nu...

Förra helgen var också fullspäckad med besök från Charlotte och Abrahan på fredagen, födelsedagsmiddag hos Bittan och middag hos Wendels på lördagen och säkert nåfgonting på söndagen, som jg redan glömt bort...