söndag 26 maj 2013

Hektisk, men rolig helg

I fredags körde vi fredagsmys med fam. sidfalk. Som vanligt trevligt, om än lite kaosartat, som vanligt.
I lördags morse bar det av till Furuviksparken, eftersom barnens farmor fått fribiljetter, inklusive åkband, snacks och massa annat. Det blev en lång dag. Vi kom dit strax efter tio, sen tittade vi på lite djur, åkte flottar och tittade på fortet. Barnens farmor hade fixat matsäck, så vi kunde ha picknick, vilket barnen älskar. Klockan 12 öppnade tivolidelen och vi styrde stegen dit.
Sen var det karuseller, bergochdalbanor, lilla fritt fall mm. Tills vi alla var helt slut. Maja somnade i mammans famn och sov sen hela vägen hem i bilen, vilket innebar att hon var vaken till 22...
Men det utnyttjade vi och tog en tur till grannarna, eftersom frun i huset där fyllt år. De har besök av två killar från Thailand som lagade lite middag till sig själva. Det var starka nudlar med grönsaker och Albin och Neo åt massor, till Thailändarnas stora förvåning :)

Flottfärd

Lek på en lekplats vi hittade på Furuvik
Mer lek

Bergsklättring

Vila lite...

Idag tog vi en tur till Linköping för att hälsa på tant Wilia. Vi pratade och åt lunch, innan barnen blev så trötta och gnälliga att vi fick tacka för oss och åka hemåt. Självklart hamnade vi ju i massa köer, så hemresan tog jättelång tid och vi fick stanna till i affären och köpa färdigmat. Men nu sover barnen och vi laddar inför ännu en späckad vecka med sommarfest på dagis, studieresa till Holland för mig och ledig planeringsdag på dagis för barnen och Martin.

Maja sprang fram och kramade Wilia när vi kom till henne

Mys i soffan
Hejdåkram
Promenad från restaurangen

onsdag 22 maj 2013

Maja ska bli trucker när hon blir stor

Gotlandshelg

I fredags var Albin hos doktorn och gjorde ultraljud på hjärtat. Allt såg toppen ut, så blåsljudet beror troligtvis bara på att det blir lite strömmar som pyser.


Sen åkte han med mig till jobbet. Han var jätteduktig.

Efter jobbet, med lunch i Täby centrum, åkte vi och hämtade Maja för att sedan hämta Pappan på jobbet. Gotlandsbåten avgick kl. 20, men barnen höll sig vakna en bra stund på båten, innan Maja somnade i vagnen och Albin på golvet. När det var dags att kliva iland, packade vi ner även Albin i vagnen. Trångt men mysigt ;)



Vi hade två mysiga daga på gotland, en tur ner till Hoburgen, god mat och trevligt sällskap innan båten tog oss hem igen på söndagseftermiddagen.

Upptäcker Gotland

Gospojken

Mys med Tina i bilen

Kavat tjej, tills hon blåste omkull

Klättrar med pappa

Klätterapa

Gungpaus i Visby

söndag 12 maj 2013

Härlig långhelg

I torsdags bar det av till båten för att fixa inför sjösättningen. I det härliga sommarvädret gick det jättefort och var riktigt mysigt. Sen åkte vi till barnens gammelfarmor för att fira hennes födelsedag.
I fredags var vi hemma och pysslade på tomten. Fästingbussen stod utanför coop, så vi passade på att vaccinera mig och barnen. Det gick superbra, båda barnen var jätteduktiga och fick varsitt klistermärke av sköterskan.
Lördagmorgonen tillbringade Martin med sjösättning och jag och barnen åkte till Täby och köpte presenter till Sofia och Sebastian som fyllt år. Sen åkte vi till dem på kalas, hela familjen. Trevligt! Alla kusinerna lekte och hade jätteroligt tillsammans.
Idag har vi varit hemma igen och fixat på tomten och njutit av solen. Martin åkte iväg med sin pappa och köpte en altandörr som jag hittat på blocket. så nu är första steget taget för att ordna en utgång mot baksidan ;)
Jag och Albin tog vår första cykeltur idag. Jag hade Maja i barnstolen bak och Albin cyklade själv. Så roligt, och riktigt häftigt att ha en så stor kille som kan cykla helt själv,helt utan hjälp.

I allmänhet har barnen lekt jättefint i helgen. De börjar verkligen uppskatta varandras sällskap och leker ofta tillsammans. Härligt att se hur roligt det kan vara med syskon.















onsdag 8 maj 2013

Ledig dag

Idag hade jag halvdag på jobbet, men tog ledigt (jobbade en del ändå).
I morse var en städfirma här och tittade och lämnade offert på städning varannan vecka. Det blir nog så att vi köper den tjänsten...
Sen gjorde jag och barnen matsäck och åkte till Mulle Meckparken. Det var jättefint väder och varmt och skönt. Härligt!
Massa bus och lek.
Men Albin tyckte nog att picknicken var det roligaste ;)
Sen kom fam. sidfalk och lekte och åt middag. Trevligt!
I morgon väntar vårens ångest... Båten! Bara tanken ger mig ångest...





























söndag 5 maj 2013

Terminens dansuppvisning

Idag hade Albin dansuppvisning.
Film från den finns här.
Albin är den lille killen med lila tröja (likadan som en annan kille) och svart keps bak och fram.
Det är otroligt att barnen vågar stå där framme på en stor scen inför flera hundra åskådare och dansa. Barnen hade det jätteroligt, och efteråt gick vi och åt på Koh Phangan. Mysigt!

http://www.youtube.com/watch?v=I6Hdk16S3E8

onsdag 1 maj 2013

Valborgshelg

Igår, på valborgsmässoafton, var Martin och barnen lediga medan jag jobbade halvdag.

Sen på kvällen kom fam. Sidfalk, fam. Kiesbye, barnens farmor och farfar och mormor och Mats på middag. Trevligt var det, men det var svinkallg nere vid brasan vid långsjön. Och de tände inte brasan förrän en timme senare än de sagt, så det blrv lååång väntan...

Men, summa summarum en trevlig kväll.

Idag hamnade vi, efter en bråkig morgon, hos fam. Sidfalk, där vi stannade hela dagen. Skönt!

Nu sover barnen och vi laddar för två jobbdagar innan helg igen.

Imorgon ska Albin vara ledig och åka med farmor på äventyr.