onsdag 20 mars 2013

18-månaderskontroll och feber

Min magsjuka kom tillbaka på tisdagen, men lite mildare... På onsdagen mådde jag ok igen.
På tisdagen var vi på 18-månaderskontroll med Maja. Hon var 77 cm lång och vägde bara 9,4 kg. Hon hade vuxit bra på längden, men inte gått upp i vikt som hon borde... Men de verkade inte oroade, inte vi heller, hon mår ju bra ;) sen fick hon sprutan och fick visa hur hon kunde prata och peka på kroppsdelar...
Jag jobbade hemifrån onsdag och torsdag men var på jobbet på fredagen.
På lördagen hade Albin dans och sen var fam Ciszuk-Hägerman här på middag. Trevligt!
På söndagen åkte vi till badhuset och Albin lärde sig att simma under vattnet. Sen bjöds vi på smarrig anka hos Sidfalks.
Den här veckan har inneburit massa jobb. Och idag, efter dagis dök Majas feber upp från ingenstans... Troligtvis biverkning av vaccinet... Så imorgon vabbar pappan och på fredagen är det min tur.






måndag 11 mars 2013

Matförgiftning?

Helgen var efterlängtad, med planer på melodifestivalmys med vänner, titt på lillebrors lägenhet och kanske en tur till badhuset. Men...
Redan på fredagens lunch kändes pastasalladen jag åt lite tveksam, på eftermiddagen började min mage bli orolig. Sen eskalerade det... Jag valde bort middagen... Taktiken att lägga mig tidigt och sova bort illamåendet fungerade inte... Låg i sängen hela lördagen och mådde pyton.
Martin åkte med barnen och farmor och farfar till Skansen. Tidig kväll även på lördagen, jobbig natt, men sen vaknade jag på söndagen och mådde bra. Så då kunde vi njuta lite av helgen tillsammans, och av ett besök av Bittan.

tisdag 5 mars 2013

Vår? Mars i alla fall...

Förra veckan gick fort, som vanligt när hamsterhjulet snurrar med jobb och dagis...
På fredagen hade Albin namnsdag och vi hade fredagsmys och fredagsdisco här hemma. Martin hade köpt Jean Bananskivan och barnen ölskade den och dansade loss... Synd bara att jag gick omkring hela helgen och nynnade på textrader som " jean och mamma göra faderalla"...
På lördagen var det sportlov på dansen, så vi åkte till ett lekland i Barkarby. Jättebra och roligt. På kvällen kom fam. Furuvik hit. Trevligt!
På söndagen åkte vi till Täby centrum där det var legorea och Albin skulle få köpa nåt för sina sparade pengar. Efter över en timmes väljande köpte han ingenting i första affären, men Maja köpte några pippigubbar och då fick Albin massa legogrejer av affären. Sen gick vi till den andra leksksaffären som också visade sig h rea, där blev det lite star wars lego.efter lunchen lyckades Maja ha sönder ballongen hon fått och körde hela registret och kastade sig på golvet när jag stängde skräpet...
På kvällen bjöd Sidfalkarna på middag.
Sen var det måndag igen och hamsterhjulet snurrar på...
Maja verkar i alla fall börja vänja sig vid dgis igen och pratar om fröknarna Nena (Lena), Nen (Helene) och Aka (Åsa), även kompisen Ecka (Rebecka) pratas det om. Lämningarna börjar också kännas bättre, trots att Nena och Nen är sjuka ;)