måndag 24 september 2012

Kalashelg

Sent i fredags kväll kom Samuel, Hanna och Alice. Vi sov när de kom, men vi sågs ju sen på morgonen. Lördagen gick i kalasets tecken. Medan Martin skjutsade Albin till dansen, bakade jag det jag inte hunnit baka på fredagen. Sen fixade vi chili carne och förberedde innan det började strömma in kalasgäster. Kalaset blev jättelyckat, Maja fick massa fina presenter och vi vuxna satt uppe till 1... Så det var ett par trötta föräldrar på söndagen som åkte och hälsade på min kusin Anna, hennes kille Frej och deras lilla Matilda. Sen åkte vi och fick god middag hos Sidfalkarna.

fredag 21 september 2012

Hysteriskt på jobbet

Jag har ett grymt roligt jobb! Men ibland kan det bli för mycket av det goda... Igår väntade jag på filer från konsulter, men de kom aldrig... Så inatt sov jag inte mycket... Inte blev det bättre av att Maja hade en strulnatt heller... Hon kände väl säkert av min stress... Men nu har filerna kommit, så jag kan andas ut lite... Och idag tänker jag gå hem tidigt och förbereda Majas kalas som vi ska ha imorgon.

onsdag 19 september 2012

Grattis Maja!

Tänk, för ett år sedan kom vi in till förlossningen. Det känns som förra veckan, samtidigt som det känns som att Maja alltid funnits... Konstigt! Men idag fyller hon alltså 1 år. Det firades med paket i sängen. Största presenten var en trehjulig elmotorcykel. Det tog inte lång tid innan hon lärde sig att gasa, stanna och svänga däremot, det väntar hon tydligen med att lära sig ;)

tisdag 18 september 2012

Mjölkallergi?!

Maja har ju varit utan mjölk i två veckor för att testa om hon är allergisk. När hon fick prova mjölk igen tog det bara en dag, sen kom utslagen tillbaka, liksom rosslet i luftrören.... Även magen reagerade, och lillskruttan hade ont och var dålig i magen. Så det är väl bara att konstatera att hon är allergisk mot mjölk. Doktorn skulle ringa imorgon, så vi kan berätta hur hon reagerade, och kanske få en dietistkontakt...
Men imorgon fyller hon ett år, då ska det firas (mjölkfritt)!

måndag 17 september 2012

Helg med firande och marknad

I går hade jag och Martin varit tillsammans i 17(!) år! Det firade vi med middag med Sidfalkarna i lördags. Innan dess hade Albin först varit på sin dans och sen med farmor på teater. Mycket uppskattat.
Igår var det Edsbacka marknad. Först tog vi en sväng ut i skogen och plockade lite svamp. Sen åkte vi till marknaden. Tänk, för ett år sedan gick jag där höggravid, med värkar... I år inhandlades en mössa till Maja och en leksaksfyrhjuling till Albin. Sen "vann" de varsitt gosedjur på vinst varje gång och Albin hoppade hoppborg och såndär studsmatta där man kan hoppa jättehögt, med hjälp av gummiband. Sen blev det middag hos barnens farmor och farfar.

torsdag 13 september 2012

1-årskontroll på BVC

Lillfisan är 72 cm lång och väger 9,1 kg. Hon är inte stor, men med bestämdhet kan man flytta berg ändå...

söndag 9 september 2012

Utehelg

Efter att ha varit på konferens torsdag-fredag, har jag haft en toppenhelg med familjen.
I fredags var dagis stängt, så Martin och Niklas tog med alla fyra barnen på en fyrhjulingstur ut i skogen. Sen åt vi middag hemma hos oss. I lördags var det andra gången på Albins dans. Han verkligen älskar dansen :) sen bar det av till Ikea där vi äntligen köpte ett vinställ till köket och ett par hyllor till Albins rum. Sen hade vi myskväll hemma :) Idag började jag och Wanda med en tur till skogen för att plocka lite svamp, vi hittade faktiskt en hel del :) Sen var vi ute hela dagen innan vi åt en god middag med grillad rostbiff och trattkantarellsås. Mums!

söndag 2 september 2012

en fullspäckad dag

Maja äter fredagsmys

Dagen började, som vanligt, 6.30...
Vid 9.30 höll vi på att bli tokiga och tog med oss vilddjuren till Lekiz. Martin sms:ade Albins kompis, Jonathans pappa, och även de kom dit. Albin och Jonathan lekte och hade superkul. Vi såg dem knappt, de sprang runt själva i klätterställningen och klättrade och åkte rutchkanor :)
Maja fick hänga med oss vuxna vid småbarnsavdelningen.






Sen kom barnens morfar och Britt-Marie och fikade. Trevligt! Precis när de skulle åka kom barnens farmor och farfar förbi, också det trevligt. Martin hämtade våra nya bilstolan på posten på vägen till Lekiz, så dem installerade vi i stora bilen och flyttade de andra till lilla bilen, det tog sin lilla stund. Men nu är det gjort, och vi kan använda båda bilarna :)