onsdag 29 februari 2012

5-månaderskoll

Idag har jag varit med lillskruttan och vaccinerat henne. Hon blev ledsen redan vid första sprutan. Så när nästa, som gör jätteont, kom, blev hon förtvivlad. Stackars liten. Men strax därefter var hon sitt vanliga jag igen, med skratt och leenden ;)
Hon vägdes och mättes också. Hon väger 7105g och är 64,2cm lång. Huvudomfånget är 43cm. Så hon är liten om man jämför med Albin, som på sin 5-månaderskoll vägde7930g, var 66,4cm lång och hade ett huvudomfång på 44,5. Maja har dalat lite från sina kurvor, och börjar nu hamna mer på medelkurvan än över, vilket nog är mer där hon ska ligga.
Men nu börjar det bli dags att ta tag i det här med mat. Jag ska försöka ge henne riktig mat på dagtid, och dra ner på amningen... (Men det är ju sååå enkelt att amma ;)

tisdag 28 februari 2012

Hemma efter en Sälenhelg

Mina skatter

I torsdags bar det av upp till Sälen. Vi hade det jättemysigt. Albin åkte lite skidor och sen var det skoter för hela slanten. Albin, Martin, Björn och Tina åkte skoter till Kläppens toppstuga och jag och Maja tog liften. Trevligt! Sen körde vi afterski med våfflor ute i solen.

Det är jobbigt att åka skoter. Albin somnade på skotern på tillbakavägen och fick sova vidare i Majas vagn sen.


Mys ute i solen


Maja fick inte åka skoter, men hon fick provsitta medpappa.


Vi åkte hem tidigt i söndags för att hinna till simskola och babysim. Så efter en lång bilfärd fick vi sprattla loss i det varma vattnet. Instruktören råkade ju dyka ett svårare dyk med Maja förra veckan på återbadet, då han trodde att hon gick en senare kurs. Men nu fortsätter vi att dyka så, hon är jätteduktig och älskar att simma och dyka. Igår var det också återbad, och till Albins lycka var en av de söta tjejerna där. Han frågade oss innan om vi trodde hon skulle komma ;) Sötnosen!

Min förkylning vägrar att ge sig och har nu satt sig fast i bihålan på höger sida. Lite feber dök också upp i går kväll. Suck! Så jag var hos doktor idag, men där gör de ingenting förrän om ytterligare en vecka... Dubbelsuck!

Maja vill helst sitta hela tiden och sitter mer och mer stabilt, utan stöd. Rullar gör hon också, över hela golvet. Sen försöker hon krypa, men hon får inte riktigt till det, vilket leder till mycket frustration ;)

Mina busungar ;)

onsdag 22 februari 2012

En tand och massor av snor...

Nu har vi varit förkylda i över två veckor, nu räcker det...
Martins förkylning är nästan bra och Albin verkar också, efter ett par kruppnätter, vara på bättringsvägen. Maja hostar som att hon jobbat i en kolgruva i 50 år. Och även jag hostar så det känns som att lungorna hoppar loss... Men det verkar ändå vara på rätt väg. Ingen feber på nån av oss och mycket mindre snor. Maja kräks en del, men vi tror att det beror på slemmet, precis som Albin gjorde när han var liten...
I förra veckan tittade Majas första tand fram, vår stora tjej :)

Glad, trots hosta :)


I måndags var vi på återbad på simningen, med båda barnen. Men Albin blev så kär i en flicka, att han inte kunde koncentrera sig på simningen... Han tog mod till sig och klappade henne på handen. Sötkillen :)

Helgen som kommer bjuder på en Sälenresa :)

tisdag 14 februari 2012

Snorig och febrig helg

I fredags var Albin med mormor och Mats på Fjärilshuset. Det var jätteuppskattat!
På kvällen fick han feber, och den höll i sig under lördagen också. Så det blev till att ta det lugnt hemma. På söndagen hade han knappt någon feber, så då åkte vi och firade hans morbror Björns födelsedag. Trevlig och god lunch bjöds vi på. Och Albin är vääldigt förtjust i Tina, så förtjust att han ville sitta i hennes knä, och att han ville att jag skulle ge bort honom till henne ;)
Igår fick Albin vara hemma, för att få en helt feberfri dag innan dagis. Vi åkte och handlade, och sen gick vi ut en stund på tomten. Det tog lång tid och mycket skrik och gnäll innan vi kom ut... Man märker på Albin när han har varit för mycket hemma... Han blir uttråkad och kinkig.

Fredagsmys!

Vi skulle åka snowracer, men Albin ville hellre gunga :)

Bus i snön
Vardagsfrukost i soffan innan dagis

fredag 3 februari 2012

Syskonkärlek!

Lycka är att ha en storebror!

Mammahjärtat blir varmt när barnen leker tillsammans. Albin är världens bäste storebror!