måndag 26 december 2011

En liten sjukling i jul

Ja, Maja har ju varit lite snorig ett par dagar, men på natten till julafton blev hon sämre, med otaliga hostattacker då hon kiknade och hostade så hon kräktes. På julaftonsmorgonen ringde jag sjukvårdsupplysningen, mest för att få veta att det inte var någon fara, men fick rådet att åka till barnakuten med henne. Så , istället för en mysig julaftonsfrukost, slängde jag i mig en risifrutti på stående fot och packade sedan in mig och lillskruttan i bilen och åkte till Danderyd. Efter att ha väntat en stund kom läkaren och lyssnade och tittade på Maja, det konstaterades att hon troligtvis drabbats av RS-virus, och läkaren ordinerade massa inhalationer. Så vi fick sitta där och Maja fick inhalera koksalt, ventoline och adrenalin. Efter ytterligare en kolla v läkaren, fick vi åka hem, men skulle komma tillbaka på kvällen för fler inhalationer.
Vi kom hem till ett hem, som hämtat ur en julbok. Killarna hade gjort ett jättebra jobb och fixat riktig julstämning medan vi var borta.
Vid två-tiden kom gästerna, Barnens mormor och Mats, Gammelfarmor Gullan, Gurra, David, och barnens farmor och farfar. Efter julmaten kom tomten, vilket var en riktig hit. Albin var inte alls rädd, men uppskattade tomten mycket. Det var härligt att se förväntan i hans ögon, och att se hur otålig han var medan vi vuxna åt klart :) När tomten hade gått delade vi ut paketen som låg under granen, och man kan lugnt säga att det var flest paket till barnen :) Maja var hängig under dagen och tillbringade den mesta tiden i famnen, hostandes och rosslandes.
Efter paketutdelningen var det dags för mig och Maja att åka till Danderyd igen. Den här gången gick det fortare, då vi var ensamma på akuten, och Maja fick inhalationer och kortison. Och det verkade hjälpa, för natten blev mycket bättre än den innan.
Juldagen bjöd på frukost med Ris a'la Malta-frukost hos barnens mormor och Mats, en tur till Barnens farmor och farfar, för att träffa farmors släkt, och sen en god middag hos barnens mormor och Mats igen, nu tillsammans med Björn.

Idag, på annandagen, har vi varit en sväng till Thomas och Helen och ätit kalkonmiddag.



Nu är Martin ledig två dagar till, innan han ska jobba två dagar innan nyår.


God Fortsättning!

torsdag 22 december 2011

Jullov!

Gomorron!
 Förra helgen var fylld av kalas för Albin. På fredagen en underbar födelsedag på Junibacken med Bittan, på kvällen middag med Farmor, Farfar, Morfar, Britt-Marie, Farbror David och Malin.

Treåring på Junibacken
På lördagen klämde vi in lite julhandel innan Morbror Björn och Tina kom för att fira treåringen. På söndagen var det stort kalas med massa barn och föräldrar.

Albin önskade sig en Robottårta till sitt kalas
Sen har det varit ett par dagar på dagis, ett rutinläkarbesök för att kolla Albins astma, som är under bra kontroll just nu, och läkarbesök med en hostande Maja. Vi ska fortsätta med astmamediciner och hon fick inhalera adrenalin ett par gånger hos doktorn. Jag har lyckats med en ögoninflammation, men den verkar vara bättre nu, men Maja verkar ha fått det nu...
Nu har Albin jullov och imorgon är även Martin ledig. Idag pysslar vi lite här hemma och har varit ute i snön och åkt snowracer och byggt en liten snögubbe.


Det är SNÖ!!! Så Albin och jag inviger en av hans ärvda snowracers.

Vi kom på att vi har en perfekt backe hemma på tomten :)

En liten snögubbe fick vi till i alla fall...

fredag 16 december 2011

Albin 3 år!

Tänk, för tre år sedan var vi på förlossningen och jag hade hyfsat ont ;) Nu har vi en stor kille här hemma :) Han var så exalterad inför sin födelsedag, att han inte kunde somna igår... Och idag vaknade han kl. 5, inte mycket till överraskning när vi skulle uppvakta honom ;) Men det var en lycklig kille som öppnade paketen i morse :)
Vad kan det vara i det här STORA paketet?

Jo, det var en radiostyrd bil, lyckan är gjord :)
Idag bär det av till Junibacken för en rolig dag med Bittan :)

Förresten, igår var vi på BVC med båda barnen. 3-årskontroll för Albin, med kontroll av talet... Albin tittade förvånat på BVC-tanten som pekade på en nalle i en bok och frågade "Vad är det här?"... Albin svarade frågande "En nalle?" Lite låg nivå på deras tester... Men han blev förstås godkänd. Han väger strax under medel och är precis medellång. Maja fick också vägas och mätas och fick sen sprutor. Hon väger nu 5720g och är runt 60 lång, tanten lyckades inte få nån längd på henne ;) Sprutorna gjorde lite ont, och Maja var kinkig under kvällen, men verkar må bra igen idag :)

onsdag 7 december 2011

Maja - vår lilla solstråle

Jag blev lite inspirerad av Hannas porträtt av Alice, och gör nu nåt liknande över Maja.

Maja växer och frodas och är nu 11 veckor. Hon har nu börjat "prata" massor, vilket är jätteroligt.
Hon är en otroligt nöjd liten dam som skrattar mycket. Hon gillar inte att vara ensam utan är alltid mitt i centrum, oavsett om hon är vaken eller sover. Hon somnar gott på oss, eller bredvid oss i soffan, med kroppskontakt. Ibland kan hon somna själv i babysittern eller babygymmet, om hon har sin snutte och vi är runtomkring.

Hennes stora idol är storebror och hon smilar upp sig så fort han kommer i närheten.


Hon är van att vara i farten och somnar oftast i bilbarnstolen, selen eller vagnen.
Hon skriker nästan aldrig. Jag tror inte hon har skrikit ens en timme, totalt. :)
På nätterna sover hon bredvid mig och gör ett speciellt, ganska diskret ljud när hon vill äta, vilket blir mellan en och fyra gånger per natt, men oftast två. Hon sover bra de flesta nätter och äter sällan innan kl 3, så mamman får sova bra :)

Hon är familjens lilla solstråle <3

Lite snorigt -IGEN!

Ja, i helgen kom den smygande, förkylningen. Vi misstänkte att det var något på gång, då Albin kissade på sig flera nätter förra veckan... Bacillen drabbade oss tre större ungefär samtidigt, den minsta har blivit snorig först nu... Men det verkar vara på bättringsvägen nu. Natten till igår hade Albin krupp, men inatt sov vi gott.
Mysstund med pappa
I helgen var vi på Vaxholms julmarknad, och vet ni vad? Tomten var där! Vilken hit, tomten delade ut godispåsar till alla barn och Albin var lycklig. Sen blev det ju inte sämre av att det visade sig att mamma känner tomten, så tomten kramade mamma. WOW! Barnens mormor och Mats var här nere i helgen så barnen fick lite mormor- och Mats-tid :)

Mats och Maja
Mormor och Albin

I övrigt pratas det mycket om den kommande födelsedagen och julen här hemma. Förväntningarna är höga :)

Maja växer och frodas, äter, sover och skrattar :) men hon ska få ett alldeles eget inlägg ;)

Helgen som kommer står det lilljul på schemat, med barnens morfar, kusiner och sysslingar. Det ska bli mysigt.

fredag 2 december 2011

Snuttefilten

Maja har blivit fullkomligt förälskad i en snuttefilt med en tiger på, som hon fått av mormor. Hon somnar nästan direkt om hon får gosa med den ;)

Snuttan med snutten
Idag är Albin ledig från dagis, så vi har varit på biblioteket en sväng, och nu står lussebullsdegen på jäsning, sen ska det bakas ;)
Trevlig helg!

torsdag 1 december 2011

Redan december....

December bjuder på Albins 3-årsdag, Maja blir tre månader, det är lucia och jul. Här hemma har vi pyntat med ljusstakar och stjärnor, och idag får Albin öppna första luckan i Blixtenadventskalendern. Vi skippade paketkalender, då december innebär massa paket för Albin ändå. Istället köpte vi en färdig leksakskalender med Bilar2 tema.
Maja blir mer och mer en egen liten person. Hon är oftast glad, men hon har ett rejält humör också, hon kan bli tvärarg på två sekunder vår lilla guldklimp.

Dagarna och veckorna rullar på, och nu är det snart helg igen ;)