fredag 30 september 2011

FREDAGSMYS!!!!!!

Bara så ni vet...

Jag kan ha mina vanliga jeans igen :) Det har jag inte kunnat sen typ februari. Magen är väl inte direkt fast (men det var den ju inte innan heller ;)
Ikväll står det fredagsmys på schemat :)

torsdag 29 september 2011

Skateboardkungen

Vi åkte tillsammans och hämtade Albin på dagis. Och hämtningen blev bra mycket bättre än lämningen. Det var en glad kille som följde med oss hem :) Martin hade tagit med sig sin skateboard för att Albin skulle få visa att han kan åka. Och mamman blev bra förvånad över hans balans.



Efter dagis kom Bittan hit, mycket uppskattat av både lilleman och oss. När Martin skulle skjutsa henne till tunnelbanan, tänkte vi att Albin skulle få lite egentid med mig och att Maja skulle få åka med Martin i bilen, men då sa Albin "De får inte ta med sig Maja", han ville att hon skulle vara hemma med oss, så så blev det. Den killen älskar sin lillasyster :)

Inte lätt att vara snart tre år...

Idag hade vi en dagislämning som inte var så smidig... Tanken var att Martin skulle lämna, och vi sa hej då vid ytterdörren. Sen hör jag bara hur lilleman bryter ihop. Då har en pinne, som han lämnat utomhus, blivit blöt (det har regnat). Så då var cirkusen igång... Och det slutade med att vi åkte allihop och lämnade på dagis. Men det var en jätteledsen kille jag lämnade i frökens famn. Men som vanligt tog det bara någon minut innan han lekte som vanligt (ja, vi ringde och kollade). Fördelen är att vi ju vet att han trivs, egentligen...

tisdag 27 september 2011

Stor tjej!

Idag var BVC-tanten här och tittade på Maja. Maja fick beröm, och Gunilla, som tanten heter, tyckte hon kändes äldre än en vecka. Hon fokuserar ju blicken OK numera :). Sen vägdes Maja... Hennes envetna ammande har gett resultat, hon väger ni 4140g ;) Stora tjejen!

Ikväll har Martin varit och mastat av båten, och jag oroade mig lite för att vara ensam med båda barnen. Men det gick hur bra som helst. Maja sov mycket och sov sig igenom nattningen av storebror. Så då har vi provat det också :)

måndag 26 september 2011

Albin älskar sin lillasyster över allt annat

Det första Albin gör när han vaknar på morgonen, är att kolla var Maja är och fråga om han får krama/pussa på henne. Samma sak när han kommer hem från dagis. Sötnosen vill klappa, pussa och krama på henne hela tiden.
Däremot märker man på honom att det har blivit en stor förändring här hemma. Han får fler utbrott, och är mindre självständig till och från. Ibland är han stor och blir arg om man försöker hjälpa honom med nåt, nästa sekund kan han inte klara av de enklaste sakerna själv. Så det är lite svårt för oss att veta hur han vill ha det... Han har däremot ett otroligt tålamod med att hon vill äta ofta, och då leker han nära oss, eller kryper upp med oss. Han är nog världens goaste storebror.

Men i det stora hela går det över förväntan med två barn i familjen. :-)

torsdag 22 september 2011

MAJA!!!

Så i helgen satt det igång med glesa värkar... På söndagen gick vi på Edsbacka marknad och jag fick stå och andas lite till och från, såg nog helt normalt ut ;). Sen på natten kom det igång mer och mer, och efter att först fått beskedet att det var fullt på förlossningen (vilket jag vägrade att acceptera), så lyckades de efter en timme fixa en plats till mig.
Vi lämnade Albin på dagis (jag satt i bilen och andades) och sen bar det av in till Danderyd, i bussfilen, med 3 minuter mellan värkarna. Väl inne, ca kl 8, fick vi ett rum och blev inskrivna. Sen gick det lite segt tills de tog vattnet, en timme senare var hon född, världens finaste Maja. Jag fick klara mig med lustgas, för nån mer bedövning hanns inte med. Maja vägde 3975g och var 52 lång.
Albin var med farmor och farfar första natten, när Martin sov med mig och Maja på Hotell-BB, nästa natt sov Martin hemma med Albin, världens stoltaste storebror.

Alldeles nyfödd

Söt! (Partisk?)



Stolt storebror på besök

Kärlek!

I knät

Tjena syrran

Lite galen är man ;)

fredag 16 september 2011

OK! Max tre dygn kvar innan bebisen vräks...

Jag var hos barnmorskan igår, ett besök som varken hon eller jag hade trott skulle behövas, men som bokades in "ifall att". Hon ringde och bokade igångsättning till på måndag, så har inte bebben kommit innan dess så kommer den i alla fall då (eller i värsta fall på tisdag...). Jag har varit lite tveksam inför igångsättning, då läkaren som lagade mig efter förra förlossningen nämnde att det inte är jättebra, eftersom det tenderar att sluta med sugklocka. Min barnmorska förstod min oro och jag fick en läkartid, redan igår. Efter diskussion med läkaren och besked om att jag faktiskt är öppen 1,5 cm, beslutade vi gemensamt att igångsättning är OK, under förutsättning att de avbryter om det går för sakta framåt. Så nu känner jag mig trygg med att det kommer gå bra, och att det senast blir måndag :)

Lilleman har under veckan vaknat på natten, och istället för att komma in till oss själv, som han brukar, ropat på mig och velat bli hämtad. Sen har det varit "ligga så nära mamma som går" som gällt resten av natten... Väldigt praktiskt för mig, som sover lite sisådär ändå... Men annars är han världens sötaste som säger att han ska pussa på bebisen när den kommit ut ;)

onsdag 14 september 2011

Bebisen verkar vilja bo kvar...

Ingen bebis än... Jag håller på att bli tokig här hemma. Och nerverna ligger utanpå, vilket min stackars familj får erfara... Imorgon har jag gått över lika mycket som jag gjorde med Albin. Var helt säker på att denna skulle komma tidigare... Men nu börjar igångsättning, vilket blir söndag eller måndag om inget hänt, inte kännas så långt borta... Imorgon ska jag till barnmorskan och boka tid för igångsättning. Ut lär bebisen ju komma, någon gång... Det gäller bara att mamman inte ska ha blivit fullständigt tokig innan dess...

Positivt är däremot att Albin trivs så otroligt bra på dagis och springer in varje morgon. Det känns skönt nu när det snart kommer bli ganska stora förändringar här hemma...

söndag 11 september 2011

Bebisrummet klart... Men ingen bebis...


I fredags åkte jag och köpte färg till bebisens rum. Och på eftermiddagen hjälpte blivande storebror mig att måla.

Albin hjälper till att måla bebisens rum
 Igår och idag har vi, mest jag, målat klart och klistrat upp de wallies vi köpt. Det blev jättefint, tycker vi i alla fall. Så nu står byrån på plats, och vi har lagt in en madrass på golvet, lite bebisgrejer (babygym, babysitter mm) och sånt i rummet. Men det är fortfarande rätt kalt.

Färdigt i bebisens rum
 Igår hann vi också med en tur till Mulle Mecks lekpark tillsammans med farmor och farfar.Det är så roligt där. Sen blev det lunch på ett café i närheten, innan vi åkte hemåt, via affären, för att äta middag och mysa.

Att gunga gungbräda var en riktig hit
 Idag åkte vi till Täby Centrum så att killarna i familjen fick besöka frisören. Albins favorit, Wahab, var inte där, men det gick bra med en av hans "kompisar", så nu har jag två nyklippta killar här hemma. Resten av dagen tillbringades här hemma. Jag fixade bebisrummet och Martin snickrade ett stabilare vedskjul än det vi haft förut. Albin lekte i sandlådan och hjälpte oss till och från.

Nu har jag gått en vecka över tiden... Nu tycker jag att det är mer än hög tid för bebisen att komma.

fredag 9 september 2011

Kan man måla ut bebisen?

Idag bestämde jag mig för att, istället för att vila, vara lite mer aktiv. Så jag tog en tur till K-Rauta och köpte färg till bebbens rum. De tittar bara lite konstigt på en övergravid kvinna som kommer bärande på en 10-litershink färg, en 3-litershink med färg och lite målargrejer...
Så nu är projekt bebisrum igång...  Det är mycket finlirsmålning i det rummet, mycket lister, fönster, dörrar och garderober, så jag har idag, hittills, ägnat mig åt att måla allt pill, det som inte går att rolla rakt av...
Får se om det kan få ut bebisen ;)

I helgen har vi inga planer, det är ju svårt att planera, vi hade ju hoppats att bebisen skulle ha kommit nu. Men vi får väl ta en dag i taget, Albin har tjatat om lekpark hela veckan, så, blir det ingen bebis, så blir dt lekpark i alla fall...

Trevlig helg!

torsdag 8 september 2011

I morse sa Albin till bebisen att komma ut...

Såhär såg magen ut för en vecka sen...
Magen är full av bebis nu. Men bebisen verkar inte riktigt vilja komma än... Jag hoppas att den slår Albin och kommer innan hans 11 dagar över tiden... Men, om en och en halv vecka sätter de ju igång förlossningen om inget har hänt innan dess... Så ut kommer den, förr, eller senare.

onsdag 7 september 2011

Ingen bebis än...

Men vi kan ju ägna väntan åt att titta på en fin bild som pappa tog på Albin i helgen.
Vår stora kille, som snart är storebror :)
Annars är Albin just nu supermysig. Han vill gärna kramas och gosa och säger ofta till mig: "Jag tycker om dig mamma, du är så snäll hela du". Snacka om att man smälter då, och orkar lite till ;) Sötnosen!

tisdag 6 september 2011

Falskt alarm...

Igår fixade jag en massa här hemma, skruvade ihop spjälsängen och sånt. I natt vaknade jag med värkar vid tolv. De gjorde hyfsat ont, men kom inte oftare än varje kvart. Efter att ha försökt ligga kvar i sängen nån timme, gick jag upp och tog alvedon, som inte fungerade. Så då vaggade jag runt med värkar varje kvart till ca. 03.30, då jag provade att gå och lägga mig igen. Och då, efter ett par värkar, somnade jag, och vaknade sen vid 6, helt utan värkar... Klockan nio hade jag ett inbokat besök hos barnmorskan, ett besök som förhoppningsvis var det sista innan bebisen. Men jag fick en ny tid nästa torsdag, för att ev. boka igångsättning.Men barnmorskan tror att bebisen kommer innan dess. Så vi hoppas hon har rätt :)
Idag har jag, efter nattens bravader, mest vilat på soffan. Man kan ju hoppas att det kommer igång igen i natt...

söndag 4 september 2011

Ingen bebis i sikte...



Idag har vi varit och tittat på flygplan. Eftersom bebisen inte verkar vara på väg, får vi sysselsätta oss med annat trevligt... Snart bär det av på tårtkalas :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

fredag 2 september 2011

Väntar...

Dagarna flyter på ganska fort, trots att jag inte orkar göra så mycket...
I onsdags fick Albin vara hemma, då han sovit jättedåligt under natten, och vi trodde att han höll på att bli sjuk. Men det var en urpigg kille jag hade här hemma, som tyvärr fick dras med en mamma med tidernas foglossning. På kvällen kom mormor, vilket var ett välkommet avbrott i den tråkiga dagen.
I torsdags var det dagis igen och jag träffade pappa en stund, och idag var dagis stängt, så det blev en hemmadag igen. Men mormor och morbror Björn var här på förmiddagen, och pappan tog ledigt på eftermiddagen för att underhålla lillprinsen. Nu är pappan och Albin och badar på badhuset, medan jag vilar.

Jag är så vansinnigt trött, jag kan inte minnas att det var såhär förra gången. Och Albin är så vansinnigt mammig, vilket säkert är en reaktion på att det börjar närma sig, men det är svårt när man inte orkar någonting. Det leder lätt till att både jag och Albin blir tjuriga... Så nu vill vi gärna se att bebisen kommer ut, så vi kan påbörja livet med fyra i familjen. Vi är så nyfikna på vem som gömmer sig därinne ;)

Men nu ska vi njuta av en trevlig helg tillsammans.