måndag 29 augusti 2011

Testbloggande från mobilen

Provar om det funkar...
Albin och jag gick till lekparken efter dagis i fredags. Eller Albin cyklade trehjuling, och jag vankade...

I helgen har vi varit på trevligt 3-årskalas hos Linnea på lördagen. Igår var vi hemma och fixade, och avslutade med pizza med fam. Sidfalk.

Nu är jag i vecka 40, så nu står det väntan, och förvärkar på schemat...
Published with Blogger-droid v1.7.4

fredag 26 augusti 2011

Sista barnmorskebesöket?

Nej, skulle nog inte tro det, men nästa planerade besök är efter planerat datum för bebben, men den lär väl ligga kvar en stund till...

Allt såg i alla fall bra ut idag. Bebisen ligger rörligt, men i alla fall åt rätt håll. Hjärtljuden är super, liksom mitt blodtryck... Så det är väl bara att fortsätta att vänta... Albin väntar också, han sa på dagis häromdagen att "Bebisen verkar aldrig vilja komma ut". Sötisen!

Nu är det dags att hämta lilleman på dagis, innan en kväll med fredagsmys och en, förhoppningsvis, trevlig helg, som bland annat bjuder på treårskalas hos Linnéa .

Tänk att den här killen snart är storebror :)

torsdag 25 augusti 2011

Hemma och väntar...

Jag är för rastlös för att vila... Men kroppen protesterar om jag anstränger mig för mycket, så ja försöker hitta en balans där jag sitter i soffan tillräckligt mycket för att vila kroppen, men inte så jag blir uttråkad... Inte det lättaste ;)
Nu har jag i alla fall lite förvärkar till och från, men så kan det ju vara rätt länge... Största problemet är att jag inte är hungrig, men jag försöker att äta ändå, annars orkar jag ju ingenting...

Igår monterades Albins "skateboard" (Ståbräda) på bebisens vagn, och sittdelen byttes mot liggdelen. Sen provade vi bilstolen på nya vagnen. Det är så smidigt, speciellt med en stol med bas, då behöver man ju bara klicka i och ur den i bilen och på vagnen :) (Även om det tog oss mycket funderande och googlande innan vi lyckades klicka loss den från basen...)

Imorgon är det dags för besök hos barnmorskan igen. Det var länge sedan jag träffade "min" barnmorska, så det ska bli trevligt.

måndag 22 augusti 2011

Ny ledig vecka för att vila...

Vi har haft en trevlig helg, med goda vänners sällskap och ett regnigt besök på Albins farfars flygklubb.

Albin fick provsitta, och pilla på reglagen i flygplanen...


Kan hända att Albin behöver växa till sig lite innan han börjar flyga själv...

Det här tyckte mamma var det finaste planet
Jag, mamma och Albin har hunnit med ett besök på Ikea också, medan Martin och Mats drog el i vårt nya sovrum, så nu är även det klart :) Albins dygnsrytm är verkligen återställd till dagistider, så i helgen har han vaknat tidigt... Och vi har haft fullt upp, så jag, som vant mig vid middagsvila, har inte kunnat sova på dagen... Jag märker att ja är väldigt trött numera... Men, det kanske är förståeligt, bebisen kan ju, egentligen, komma när som helst. Men jag tror den väntar ett par veckor till... Väskan är i alla fall i princip packad :) Så vi är redo, bebisen är välkommen när den vill.

Vi har varit lite oroliga för hur det ska bli på Albins dagis. Det var kaosartat innan sommaren, då alla 3-åringar flyttades till storbarnsavdelningen, innan de stora 6-åringarna slutat. Men nu har det lugnat ner sigoch verkar bli riktigt bra. Albin verkar trivas superbra :)

tisdag 16 augusti 2011

Resten av familjen tillbaka i vardagen...

Själv är jag föräldraledig :)

Skönt att vara ledig nu när jag inte är världens smidigaste..

Martins andra semesteromgång tillbringades med et trevligt besök hos Anneli, Christer och Ingrid i Göteborg och hemmafix.
Albin och pappa åkte karuseller på Liseberg tills Albin storknade..
I farfarsflygplanen fick inte pappa följa med
Väl hemma igen var det mest lek på tomten och små utflykter som gällde. En utflykt gjordes till Lådbilslandet tillsammans med familjen Wendel.

Pappa och Albin provade på flottarna på lådbilslandet


Och grävde med en grävmaskin

Albin fick köra både motorcykel, tåg och traktor. Motorcyklarna var roligast.




Resten av tiden gick åt till att spackla, slipa och tapetsera vårt nya sovrum som hantverkarna byggt medan vi var i Göteborg.
Och såhär blev det :)

 Jag och Martin var ute och åt och gick på bio i slutet av Martins semester. Sen sov vi i mammas och Mats hus, så fick farmor och farfar prova på att vara barnvakt över natten, lite som övning inför bebisens ankomst. Och det gick självklart superbra, så nu kan jag slappna av när det är skarpt läge :)

Nu är det mest fixande här hemma för mig, tvätta bebiskläder, kanske börja med bebisens rum, städa och däremellan försöka ta det lite lugnt (inte min starka sida....) Nu är det mindre än tre veckor kvar till beräknat datum för bebisen, så jag har till och med börjat slänga ner lite saker i en väska som kan vara bra att han på förlossningen och BB...