söndag 22 maj 2011

Flänger runt!

Har inte glömt bloggen helt...
Förra helgen var vi i London hos Samuel och Hanna. Supertrevligt!
Vi storshoppade Playmobil på Hamleys, lekte på lekplatser, var på London Aquarium och tittade på hajar och umgicks och hade det trevligt hela helgen.

Ipodfilm på flyget. Vår lille globetrotter var inte speciellt imponerad av att flyga flygplan...

STORA hajar på London Aquarium

Tittar på sköldpaddor

Lek på uteplatsen med nya Playmobilgrejerna

Man kan ha fredagsmys i London också ;)

Albin kör Noddys bil

Och Byggare Bob's...

Albin och mamman vid "vattenbubblet" vid Picadilly cirkus

 
Albin spexar och framför en egenpåhittad sång till fredagsmyset i London...

Albin åker motorcykel medan mamman shoppar loss till honom på GAP.

 Lekplatserna runt där Samuel och Hanna bor är toppen.

Nu i helgen har vi varit i Linköping. Först ett besök hos tant Wilia med lunch och glass, sen bar det av till Micke och Ida för att titta på nytt hus och liten bebis Melker. Trevlig kväll hade vi där igår, som tyvärr avslutades med en krupp-natt för lilleman... Vi klarade oss från att åka till akuten, men fick inte många timmars sömn... När vi kom hem idag klipptes det gräs och planterades ut plantor innan det bar av till Coop för veckohandling.


Bebisen i magen lever rövare hela tiden nu ;) Och redan nu känner jag mig stor som ett hus och har svårt att böja mig, stora problem med fogarna (inte läge att fuska med bältet) och kramp i benen på nätterna. Man kan tro att jag ska föda imorgon, men det är ju 3,5 månader kvar... Idag går jag in i vecka 26... Men jag ska ju bara jobba 6 veckor till innan semester och föräldraledighet, och redan nu tar jag det lugnt och jobbar hemifrån när det går :)

Imorgon är det (förhoppningsvis, beroende på hur natten går) dagis och jobb som gäller igen.

söndag 1 maj 2011

Valborgshelg

Veckan som gick var kort. Jag är lite trött och har lite foglossning, men mår annars OK. Tröttheten visar sig i att jag inte kommer upp på morgnarna... Istället för att kliva upp 5.20 och åka innan 6, så kliver jag upp med familjen och åker efter 7... Men det får vara så just nu...
Lilleman är till och från ett litet monster som visar sin egen vilja och ger oss svar på tal, men emellan utbrotten är han helt underbar. Han vill gärna pussa och klappa på bebismagen också ;) I fredags fick han följa med till barnmorskan och lyssna på bebisens hjärta. Spännande, och barnmorskan fick tusen frågor om allt mellan himmel och jord... Bebisen verkar i alla fall må bra, även om min mage är rätt stor redan ;).
På kvällen kom Albins mormor och Mats förbi en stund och Albi hade en lite konsert...

  Fredagskväll och "Så ska det låta", Albinversionen.

På valborgsmässoafton åkte vi först ut till båten och tog bort täckställningen och gjorde rent inuti. Albin fick en sprayflaska med vatten och tyckte det var jätteroligt att städa ;)

Albin städar i båten, tyvärr filmade Martin på fel ledd... Så ni får vrida på huvudet...

Sen åkte vi hem och fick ett snabbt besök av gamla faster Wilia, Thomas och Helen innan det var dags att förbereda inför valborgsmiddagen där Albins farmor och farfar, mormor och Mats, Bittan och fam. Sidfalk var inbjudna. Albin var på ett strålande humör och vi grillade och åt innan det bar av ner till brasan vid  Långsjön. Där var det massor av barn och Albin gick fram till de äldre barnen och tiggde godis. Det gick inte hem hos de äldre pojkarna, men flickorna var mer lättflirtade ;). Efter brasan gick vi hem och tappade fam. Sidfalk, men Neo med föräldrar följde med istället och vi hade en trevlig kväll.
Dagen idag bestod av ett besök i Täby Centrum och sen kalas hos kusin Emil. Roligt! Väl hemma kom mormor och Mats med sushi, gott var det.
Albin har börjat visa intresse för att inte ha blöja, så när vi är hemma så får han vara utan och ha bara kalsonger om han vill, så får han gå på toan med jämna mellanrum... Men det blir många olyckor... Men det är väl så i början, det viktiga är ju att han vill ;).