söndag 30 januari 2011

Mysig helg!

Veckan gick som vanligt fort. På torsdagen hade tre barn kräkts på dagis, så vi konstaterade att det är väl bara att vänta in magsjukan. På fredagen kräktes fem barn till, men inte Albin. Och än så länge ser det bra ut, det har ju gått mer än 48 timmar, så nu ska det ju vara lugnt säger de som vet. Vi hoppas att de har rätt :)

 Albin badar bort eventuella baciller ;)

I fredags kväll var vi så trötta, alla tre, att vi gick och lade oss tidigt. Skönt!
Lördagsmorgonen började då följaktligen kl. 6.30. Efter lite lek hemma åkte vi till Täby Centrum och Martin och Albin klippte sig. Jag hade lovat Albin en Toby från Thomas Tåget när han klippt sig, så det fick han (jag hade köpt den i förväg). Sen fick han en klubba av frisören. Vilken lycka! (Även om han till en början inte visste hur man gör när man äter klubba...)

En nyklippt Albin är helt inne i sitt klubbätande...

Sen fikade vi med Albins morfar innan vi åkte hem och tog en snabbfika hos familjen Furuvik. Efter lite utelek på tomten gick vi in och hade myskväll.
Idag har vi varit på Skansen, efter att ha styrt om Albin som ville "åka och titta på hajar". Vi såg kossor, getter, får, sälar, älgar och lodjur. Höjdpunkten var när kossorna och getterna fick mat. De åt tomater, paprika och broccoli :) Efter en korv till lunch ville Albin åka hem och sova, men efter att ha fått nappen så somnade han gott i vagnen istället och vi gick och åt en macka till lunch.


 Albin tittar på sälar

Albin tittar på hästar

När Albin vaknade fick han en bulle. Mer bullar blev det sen hemma hos Albins farmor och farfar. Sen handlade vi innan det var dags att åka hem igen.



Nu har jag dragit vinnarna i Clinidermtävlingen, det blev: Inga-Lill, W, Ulrika och Elsa. GRATTIS!

söndag 23 januari 2011

Vardagen rullar på...

Oj vad veckorna går fort när man är igång med jobb och dagis igen... Det blev en bloggpaus som inte var riktigt planerad.

Förra lördagen ville Albin åka och bada, så det gjorde vi. Sen fikade vi hos hans farmor och farfar för att avsluta dagen med god middag hemma hos Sidfalks. Men efter middagen blev han jättetrött och jag kände att han var varm, så vi åkte hem. Och mycket riktigt, febern hade på några minuter gått upp till 40 grader.  Sen hade han hög feber både söndag och måndag, för att på tisdagen vakna feberfri... Så det blev två dagar VAB för mig. Jag tog båda, eftersom Martin ju håller på att "skolas in" på nya jobbet.
Resten av veckan gick i ett huj, och nu är det söndag igen...

 Albin åker tunnelbana, iklädd nya jackan

Igår tänkte vi åka in till stan och titta lite, men förmidddagen började med en total meltdown för hela familjen. Albin vägrade att kläpå sig och skulle bara bli buren av mig, och vi vuxna var inte heller helt nöjda... Efter att Martin tagit Albin och satt honom i bilen, åkte vi i alla fall mot stan. Halvvägs kommer vi på att Albins jacka blev kvar hemma (Albin hade fleecetröjan på sig bara), så vi fick stanna till på rean på HM och köpa en ny, som tur var hade de en jättesnygg för 100kr, vi köpte en lite för stor så kan han ha den nästa år också.
Sen parkerade vi vid Mörby station och tog, till Albins stora glädje, Roslagsbanan in till stan, där vi bytte till tunnelbana. Sen åt vi lunch på McDonalds och tog sen en promenad med vagnen i stan. Albin sov i vagnen lagom tills det var dags att kliva på roslagsbanan och åka hemåt igen. Det blev en jättetrevlig dag, trots den dåliga starten.
 Albin "Tittar på flickorna" på Mc Donalds


 På McDonalds bjöd de på glass efter maten, vilken lycka :)

Albin och pappa åker roslagsbana


Idag hade vi funderingar på att åka med Sidfalks till Skansen och Skansenakvariet, men vi ångrade oss när vi insåg hur vansinnigt dyrt det är. Så det blev en tur till Lekiz här i Åkersberga istället. Det var uppskattat att få springa runt och busa med "alla barnen".

Imorgon är det måndag igen och jobb och dagis för oss.

lördag 8 januari 2011

Snart slut på ett lååångt jullov

Jaha, då var det sista helgen på julledigheten. På måndag börjar verkligheten med jobb och dagis igen. Skönt att vara ledig, men det ska faktiskt bli lite skönt att komma tillbaka till lite mer normala rutiner igen också...

Nyårsafton tillbringades i familjen Wendels fina, nya hus. Trevligt!

Veckan som gott har vi varit hemma tillsammans. Vi har varit ute och lekt en hel del och vi har både varit och badat och varit på Aquaria och tittat på hajar. Skönt har vi haft det :)

Idag tog vi en promenad med snowracern till lekplatsen och dansbanan där vi åt lite matsäck.

Riskakepaus på dansbanan

När vi kom hem igen ville inte Albin gå in, så han och Martin tog en tur med fyrhjulingen.

Nya hjälmen är bra när man ska åka fyrhjuling...

Annars är det mycket sång för den unge mannen. Bockarna bruse är en favorit just nu. Här är ett litet smakprov på en liten del. Men han vägrar att sjunga om man filmar, så det är smygfilnming som gäller...



Häromdagen var vi hemma hos Albins morbror Björn, och Albin invigdes i TV-spelandets underbara värld ;)