söndag 25 april 2010

Härlig helg med trädgårdsfix

I fredags kom familjen Dutius-Sidfalk förbi och åt en improviserad raclettemiddag. Martin hade köpt en rutschkana till Albin, som vi har tänkt ha ute, men han fick prova den inne först. Den var en hit!


I lördags vaknade Albin vid 6 och ville kliva upp, så vi gick upp och lät pappan sova lite till. Sen åkte vi till Sollentuna och köpte sandlåda och sand innan vi skickade iväg pappan för att sjösätta båten. Under tiden skruvade jag och Albin ihop sandlådan. Han hade den ena skruvdragaren och jag hade den andra. Han ville skruva precis där jag var hela tiden, så det tog en stund...


När vi hade fått ihop sidorna hällde vi i en säck sand och provade lite...




Dagen idag började med en pigg kille som ville kliva upp kl. 7... Sovmorgon alltså... Så efter att ha legat och dragit oss en stund åt vi frukost för att sen gå ut och fixa i trädgården. Vi flyttade sandlådan till sin rätta plats, fyllde på med 7 säckar sand till och skruvade på locket som är sådant att man, när man vikt upp det, kan använda det som bänkar. Smart!
Sen fortsatte jag med att skruva ihop gungställningen medan Martin kratt ade och eldade... Så sen blev det gunga av för Albin.


Såhär blev den färdiga "lekplatsdelen" av baksidan.

Albins farmor och farfar kom förbi och efter att Albin ätit pasta och grillat korv tog vi en promenad med vagnen för att Albin skulle somna. Väl hemma igen åkte farmodern och farfadern hem och jag och Martin passade på att kratta baksidan.

Efter att ha handlat lagade vi en bouillabaisse, men Albin petade ut alla tigerräkor och åt bara dem.. Han är inte billig i drift han inte. Lite bröd åt han också, resten av mackan pillade han in i örat... Sen blev det lite lek, bad och natti natti för lilleman.

Imorgon är det jobb och dagis som gäller igen.

torsdag 15 april 2010

Äntligen vår...

... då kan man vara ute. Och Albin älskar numera att vara ute.



Albin ska bli arbetsledare när han blir stor...

(sorry att videon är felvriden)

Du där, jobba på...

Ojojoj... Hur ska vi lösa detta...

Kan ni skicka hit några gubbar genast... Jag behöver få en sandlåda byggd, det är bråttom...


Mössmysteriet

Vår lille stekare :)


När man inte har nån sandlåda får man leka med den snö som finns kvar...

måndag 12 april 2010

Debut i skidbacken

Jag kom på att jag ju inte har visat när Albin gjorde debut i skidbacken i Kläppen, utan skidor, men ändå. Det var jätteroligt att åka rullband :)

Helg med junibacken och annat skoj

Lördagen tillbringades med Märta och hennes föräldrar. Albin vaknade kl 5 och tyckte det var morgon... Föräldrarna höll inte med. Men klockan 10 träffade vi Märta med familj vid Junibacken. Det var jätteroligt där, Albin sprang runt och lekte och vi åkte sagotåget, vilket var jättespännande tyckte Albin.

Det roligaste var nog ändå att få sitta på den gamla motorcykeln

Man kunde klättra på tronen...

På söndagen åkte vi och badade i Edsbergs simhall, det var jätteroligt att leka i äventyrsbadet för barn. Sen åkte vi till Albins farmor och farfar och firade farfar som har fyllt år. Där gick vi till lekplatsen och lekte en stund.




Albin har verkligen börjat gilla att vara ute. Idag när jag hämtade honom på dagis ville han inte alls gå in och ta av sig galonisarna och åka hem. Han ville vara kvar och leka. Men när vi kom hem fick han fortsätta leka en stund på tomten :) Det var roligt. Men nu har föräldrarna börjat titta på sandlåda och gungställning till tomten. Det kommer nog att komma till användning. Det gäller bara att hitta de bästa ;) Men först ligger fokus på båten som ska sjösättas 24 april...

måndag 5 april 2010

Ja, vi är hemma igen och har haft en bra semester...

Jag är inte så bra på att hitta tid att blogga längre, men jag försöker titta in ibland när jag har nåt att berätta eller några roliga bilder.Teneriffaresan blev underbar. Albin hann i princip bli frisk (bara en liten olycka på hotellrummet första kvällen...)

Två busiga nappmonster ;) Albin lärde sig massor av bus av kompisen Alfred...

Albin och pappa tittar på Atlanten...

Akvariebarn 1

Akvariebarn 2

Badpojke

Vi åkte till den stora djurparken, Loro parque och såg apor, pingviner, delfiner, späckhuggare, tigrar, papegojor och massa andra djur.
Små och stora pojkar... Och en gorilla...

Tittar på delfinshow

I Puerto de la Cruz, där vi var, har de byggt jättehäftiga saltvattenpooler som man kan bada i.

Herren på täppan...

Blir man hungrig kan man ha picknick med kall pasta och majs...

och avsluta med en god glass.

Väl hemma igen hade vi ett par hektiska jobb- och dagisdagar innan det var dags att bege sig till mormor och Mats i Sälen. Kontrasten mellan Teneriffa och Sälen blir tydlig med den här bilden, Albin somnade på skoterturen och sov gott vidare när vi la honom i pulkan...