söndag 28 februari 2010

Äntligen friska!

Albin älskar att rita...

... när han inte busar... Här har han hittat tändblocken till öppna spisen...


Ja, tro det eller ej, men nu är vi friska allihop, samtidigt. :) OK, lite snor och hosta får man stå ut med, men vi är pigga, sover bra och känner oss friska. Albins astma verkar vara någorlunda under kontroll och helgen har varit trevlig :)

Igår var vi på IKEA och köpte en bäddmadrass till Albins säng. Vi skulle köpa en extra del till hans leksaksförvaring också, men de har gjort den i fel format, så den passar inte ihop med de andra delarna... Smart... Sen åkte vi till Tom, Anna och Sofia i Tyresö och hade en trevlig kväll. Albin fick massor av kramar av sin kusin Sofia och kusinerna badade ihop, mysigt var det :)

Idag tog vi en tur till leklandet Lekiz här i Åkersberga. Vi trodde nog att Albin skulle vara för liten, men vi hade fel :) Albin trivdes jättebra och lekte och hade jättekul. Lite astma fick han, men det verkade som att han börjar förstå att medicinen fungerar, för när jag frågade om han ville ha Kalle Ankamedicin svarade han ja, och sen tog han medicinen utan tjafs.

På Lekiz har de massor av roliga saker :)

Sen kom Albins farmor, farfar och gammelfarmor hit och fikade och Albin var på superhumör :)

Farfar vek ett pappersflygplan som Albin jagade

Imorgon är det jobb och dagis som gäller igen. Men nu, när Albin är friskare och piggare, går det jättebra på dagis och han trivs jättebra. Skönt tycker vi allihop. :)

torsdag 18 februari 2010

Tar det slut någongång?

Albin fick antibiotikasalva till sina ögon av doktorn i måndags. Ögonen kladdar igen på nätterna, vilket leder till att han får panik för att han inte kan öppna dem och han hostar en del, men annars är han ganska frisk just nu. Ögoninflammationen har dock spritt sig till mamman (inte så konstigt eftersom en viss liten kille ska ligga och känna att mamma är där hela nätterna, och då kladdar de små händerna i hela mammans ansikte.). Igår var det högerögat, och idag är det vänsterögat... Jag jobbade måndag och tisdag och hade tänkt jobba idag också, men det är ju ingen idé när man inte kan öppna ena ögat... Risken är att vägarna jag ritar blir lite sneda då...
Inatt var ingen bra natt, förutom att jag ju fortfarande är ordentligt sjuk och hostar som en tok, så vägrade Albin att sova om han inte fick ligga PÅ mig... Så det blev inte mycket till sömn inatt... Dessutom tyckte han att 6.20 var en bra tid att kliva upp... Så lite möra är vi båda två just nu. Men vi har tagit en promenad till lekplatsen. Albin fick åka pulka, det gillar han verkligen. Det är konstigt vad lite frisk luft kan göra, jag känner mig genast något piggare... Albin somnade till i pulkan och sitter nu här bredvid och tittar på Teletubbies...

Nu hoppas jag att jag ska bli frisk också snart...

söndag 14 februari 2010

Sjuka - IGEN!

Trollungen!

Jaha... Förra veckan bestod av en dag vab, 1 1/2 dag sjuk, 1 1/2 dag jobb hemifrån (för att inte riskera att smitta någon efter min lilla magsjukesväng) och en dag föräldraledigt... Snart undrar de väl om jag har slutat på jobbet...
I fredags var jag föräldraledig för att sedan länge planerat besök hon ögonläkaren med Albin för att kolla om han har ärvt min skelning... Det verkade inte så, men det var svårt att se eftersom han vägrade att titta på de små bilderna som ögonläkaren visade...
Efter ögonläkaren kom Linnéa hit och var med mig och Albin medan Wanda var på MVC. Det var jättemysigt att ha henne här och båda barnen lekte och var glada. Till och med åt ordentligt gjorde de, båda två. :) När Linnéa hade åkt hem sov Albin middag, och vaknade efter en timme med nästan 40 graders feber... KUL! Han hade en prick på magen också, så jag misstänkte vattkoppor, men både febern och pricken försvann, så det var falskt alarm...

Två sötnosar!

Men mitt under ett försök till fredagsmysmiddag, kräktes han istället, antagligen på grund av allt slem i samband med förkylningen. KUL IGEN!

Vi hoppade över babysimmet på lördagen - IGEN - Och var hemma och tog det lugnt. Natten till idag var det inte Albin som hostade utan jag... Så det blev ett besök hos jourläkaren i morse och recept på penicillin och kortisontabletter för att bli av med infektionen... Vi åkte till Täby centrum för att Martin behövde klippa sig, och då upptäckte vi att kladdet i ögonen, som vi trott var från badet med olja igår, blev värre - Albin har ögoninflammation. Så när jag hämtade ut min medicin passade jag på att fråga om detta på apoteket och kom därifrån med salva och koksaltlösning. Så nu blir det VAB för Martin imorgon och på tisdag, så får vi se sen om jag får ta över eller om det går att skicka lilleman till dagis.
Idag firar jag och Martin 12 årig förlovning, det firade vi med att köpa hem indiskt. MUMS!

tisdag 9 februari 2010

Förkylningsastma

Jo, det låter som förkylningsastma trodde doktorn. Så nu har vi en fin Kalle Anka-inhalator och två sorters mediciner samt ett schema över hur han ska ta medicinerna när han blir förkyld. Vi ska på återbesök om någon månad för att se om det räcker med medicin när han är förkyld eller om han behöver pulmicort hela vintern... Albin älskar sin Kalle Anka och skulle nog vilja andas i den hela dagarna :) Natten har varit mycket bättre, en gång fick han medicin, i övrigt har han sovit gott! Det har inte jag, nån slags magjox har drabbat mig och jag har tillbringat stora delar av natten sittande på toa...

måndag 8 februari 2010

VAB

I fredags kväll trodde vi att vi skulle kunna få på babysimmet på lördagen, men nej, Albins andra dagisförkylning slog till under natten... Dagen tillbringades mestadels hemma, förutom en tur till Albins mormor och Mats, som är här nere ett par dagar, där vi hälsade på katterna. Sen på kvällen kom Charlotte och Abrahan hit och vi hade en trevlig (om än tidig) kväll. Söndagen inleddes med att en viss liten kille, som varit vaken mellan 3 och 5 på natten, tyckte att det var dags att kliva upp vid 8. Efter frukost gav vi oss iväg till Långsjön för att Abrahan skulle få prova på att åka pulka. Vi grillade korv på grillplatsen och Albin åt lite korv, innan han somnade i vagnen. På eftermiddagen åkte vi till Bittan och åt en trevlig och god middag.
Albin är ganska pigg, men lite gnällig eftersom han hostar så han inte kan sova på nätterna. Nu börjar jag misstänka att han har någon form av förkylningsastma, så i eftermiddag har vi en tid på Martinasjukhuset för att se vad de säger om det... Det svåra är ju att det bara kommer på nätterna... Men om vi får sova inatt så blir det nog dagis för Albin imorgon. Men idag är det alltså min första, men troligtvis inte sista, VAB-dag ;)

onsdag 3 februari 2010

Finbesök efter dagis

Dagisdagarna rullar på för lillprinsen (och Grodan). Det går jättebra, trots att hans inskolningsfröken varit sjuk nu i två dagar. Idag, när vi kom hem efter dagis, kom de söta syskonen Linnea och Alfons hit (jaja, Wanda var också med). De stora barnen lekte och Alfons softade. Han fick prova Albins gamla Bumbo, den trivdes han i. :)

Schysst stol tycker Alfons

Och de stora barnen busade som vanligt...