söndag 31 januari 2010

Första riktiga dagisveckan börjar imorgon...

Ja, imorgon är det dags. Inskolningen är klar och föräldrarna ska återgå till jobbet, båda två, samtidigt... Vi kör en lite försiktig start på verkligheten, den här veckan kör vi dagis mellan 8 och 15, istället för mellan 7.15 och 16, som det kommer bli sen. Känns jättekonstigt att nu lämna på riktigt, utan att finnas inom tio minuters radie från dagis. Men det kommer säkert att gå jättebra, Albin trivs superbra på dagis. Det är tur för oss föräldrar att vi har haft 2,5 veckors inskolning på oss för att vänja oss.

I helgen har vi tagit det ganska lugnt. Vi skulle ha gått på 1-årskalas igår, men eftersom Albin fortfarande var snorig efter sin förkylning, bestämde vi, i samråd med födelsedagsbarnets föräldrar, att inte gå på kalaset. Babysimmet hoppade vi också över eftersom Albin har hostat som en tok några nätter... Men nu hoppas vi att det börjar avta, både han och vi behöver få sova. Idag åkte vi till babyproffsen för att köpa en extra bilbarnstol för att ha när Albin ska åka i någon annans bil. Sen tog vi en tur till IKEA för att ge Albin lunch. Han har blivit så petig med maten, och om man försöker truga i honom något så slår det totalslint och han vägrar röra maten, så det är bara att låta honom hållas och stå ut med att han äter som en fågelunge till och från. Pojken är ju inte direkt undernärd, så han ska nog överleva ;)

Albin kör sin el-fyrhjuling ;)

måndag 25 januari 2010

Sjuk och hemma från dagis

I lördags var vi på 18-årskalas hos Martins kusin på Värmdö. Vi, som alltid är i tid, hade totalt missuppfattat tiden. Vi trodde det var kl 18, men när vi precis åkt hemifrån ringde Martins farbror och undrade var vi var. Det visade sig att kalaset började kl 16... Pinsamt...
Igår varvi hemma och tog det lugnt, vi hade planerat för en middag med fam Dutius-Sidfalk, men mitt pw dagen kändes Albin varm, så Martin tog febern på honom, och sjålvklart hade han feber... Så det blev till att ställa in middagen och istället ta hand om en snorig, febrig och ynklig liten kille. Men idag verkar febern vara borta,han är pigg och det är bara snoret kvar, så imorgon hoppas vi att han kan gå till dagis, vi vill ju inte vara borta för länge såhär mitt i inskolningen...

Teletubbien Dipsy får åka på Albins bil...

Mycket Teletubbies blir det när man är hemma och är sjuk... Mamman blir inte alls galen av de enformiga, upprepande små varelserna... Men bara Albin är nöjd så...

torsdag 21 januari 2010

Inskolningen går fort nu...

Morgonen idag började, som vanligt numera, med att Albin ville kliva upp för att dammsuga med sin leksaksdammsugare...


De tre dagarna som vi hade inskolning förra veckan innebar bara en timme om dagen, och Albin vågade sig längre och längre från oss och man märkte att han gillar sin fröken Lena. I tisdags, efter tre dagars uppehåll, gick det också superbra, så igår fick Martin lämna honom i en kvart ungefär, och i morse när jag och Albin kom dit fick jag lämna honom och vara borta i en timme och en kvart. De flesta föräldrarna är kvar fortfarande, det är bara Albin och en liten tjej som blir lämnade... Det känns lite konstigt att gå, men det är ju bra att det fungerar så bra :) Och det hade gått bra även idag, han hade varit lite ledsen när jag gick, men det gick över fort, sen hade han fått en blodsockerdipp och fått en liten bit knäckebröd, efter det var allt frid och fröjd igen. Men det var någon som blev glad när han såg mig när jag kom tillbaka, jag fick massor av kramar och pussar :)
Imorgon är det Martin som har inskolningen, eller snarare lämnar och hämtar som det ser ut nu... Då är det dagis mellan 9 och 11. Sen, nästa vecka är det lunch också, i början av veckan, och sen både lunch och vila i slutet... Sen är inskolningen klar!

onsdag 13 januari 2010

Första dagisdagen!

Idag var det dags. Första dagen på dagis. Det innebar en timme mellan 8.30 och 9.30. Albin höll sig till en början nära mig, men var nyfiken på allt spännande. Sen vågade han sig på attleka lite med sin fröken Lena. Det gick braen stund, men plötsligt kom han på att han inte såg mig (jag satt bakom honom), då blev han jätteledsen:(. Men det gicköver efter en kram och lite gos, och sen vågade han sig iväg på egna äventyr en stund innan det var dags att gå hem. Imorgon är det pappan som följer med.
Martin fick idag en rolig överraskning, Försäkringskassan hade betalat ut lite pengar till honom. Självklart ringde han och frågade varför (Försäkringskassan brukar ju inte betala utpengar den 13:e, så nåt skumt var det ju), och då visade det sig att de missat att betala ut för en massa av hans dagar till honom, så på fyra månader hade han fått 8000kr totalt. Konstigt att det har varit lite tight ekonomiskt... Men nu betalade de ut resten retroaktivt, så det är väl bara att tacka ochta emot.

söndag 10 januari 2010

Long time no see...

Ojoj, nu har det nästan gått en månad sedan det senaste inlägget.
Sen senast har det hänt massor. Vi har varit i Sälen över jul och nyår. Albin har lärt sig gå, åkt snöskoter och massor av pulka. Sen har vi haft vinterkräksjukan ockås, hela familjen, det var inte lika kul...
Julen var lugn och mysig och Albin fick förstås massor av julklappar :)

Albin i julklappshögen

Skoter! :)

Pulka!

Snaps! (Lugn, det är bara vatten i glaset )

Mormors Ris á la malta är mums

Trevligt besök över nyårshelgen av Alfred med familj

Här hemma meckas det med allt...


Imorgon är det jobb igen för mig, jobbade i torsdags och fredags också. Sen, imorgon kväll, är det föräldramöte på dagis och på onsdag börjar inskolningen. Hjälp! Hur ska det gå? Albin kommer säkert klara de bra, men hur ska vi klara oss?