onsdag 16 december 2009

Då och nu!

För ett år sedan såg Albin ut såhär, han var bara en liten bebis som behövde hjälp med allt och bara åt, sov och bajsade...



Tiden går så otroligt fort, och nu kan han gå (litegrann i alla fall), äta själv och förstår mycket av det vi säger. Han har dessutom utvecklat en stor personlighet och en ordentlig vilja ;)

Ettårsdagen!

Idag, för ett år sedan hade jag ganska ont ;)
Det har jag inte idag. Idag har vi firat vår lille store kille.
I morse väckte vi vår lille sömntuta med sång och paket. Han ville inte gärna vakna först, men sen fick han syn på paketen ;)

Vill inte vakna...

Paket!

Åååå! Ett teletubbiehus!

Sen bar det av till Martinasjukhuset för att ta den andra svinissprutan. Albin klarade det jättebra, ryckte bara till lite. Efter en lunch på mc donalds (ja, Albin åt faktiskt chicken mc nuggets), åkte vi hem via coop och systemet. Mamman och pappan lagade mat till kvällen och Linnéa med mamma och lillebror kom förbi en snabbis innan farmor, farfar, farbror och gammelfarmor kom hit för att fira ettåringen. Annars har dagen innehållit mycket lek med de nya leksakerna.

tisdag 15 december 2009

Lilljul och ettårskalas

I helgen var det dags för lilljul med Albins morfar och morbröder med familjer. Det blev en trevlig dag med massor av god mat och julklappar till alla barnen.

På söndagen var det dags för ettårskalas för Albin (lite i förskott, det är ju imorgon han fyller), det var lite lagom kaotiskt, men trevligt. Bilder kommer senare.

Själv har jag bihåleinflammation, så igår blev det en tur till doktorn för mig och en dunderkur penicillin... Men det är nog på bättringsvägen tror jag.

Imorgon ska det firas ordentligt med lilleman, men han ska också iväg och få andra svinsprutan, snackarn, spruta på sin födelsedag... Men han har ju klarat sprutorna bra förut, så det kommer nog gå bra ;) Jag kommer jobba hemifrån imorgon.

onsdag 9 december 2009

jobba hemifrån

Idag mådde jag bättre och passade på att jobba lite hemifrån. Albin hade också lite caddande att göra...

Hemmakontoret

Annars har dagen mest gått ut på att leka...

Kör lite bil

klättrar





tisdag 8 december 2009

Long time no see....

Mamma och Albin

Vi har haft fullt upp. Albin har varit sjuk, igen, så efter ett besök hos doktorn fick han bricanyl, igen. Men nu är lilleman frisk, men bacillerna har flyttat över till föräldrarna. Jag har varit hemma från jobbet igår och idag. Barnbaciller är inte att leka med ;) Även Martin är ordentligt förkyld...

Annars är det full fart här hemma. Albin har börjat komma på det här med att gå. Han går mer och mer. Han är så stolt när han lyckas utan att ramla. För ramlar gör han, hela tiden, mest för att han har så bråttom, han har inte tid att hålla balansen... Men oftast går han 5-6 steg innan han ramlar eller sätter sig ner. Rekordet är nog just nu 12 steg (som vi sett, vi vet att han övar även när vi inte ser, vi har kommit på honom ;).

Går själv!

Han är inne i någon slags ettårskris. Så han har börjat gnälla och strula med maten och sömnen. Han har också blivit jättemammig, och pappig. Men samtidigt är han jättegosig och pussas och kramas massor.
Igår klippte jag håret på honom också, det var så långt att luggen kom i ögonen och det hängde över öronen... Men nu är det kort, och plötsligt ser han mycket äldre ut... Men det är klart, han är ju stor, han fyller ju ett år om en vecka. Vår stora kille!


Nyklippt