fredag 30 oktober 2009

Sälen



Igår trotsade vi familjens förkylningar och åkte upp till Sälen. "På vägen" stannade vi till på Stockholms universitet för att Albin skulle vara med i ett forskningsprojekt om hörseltester på bebisar...

Albin fick sätta på sig en ful mössa med hörlurar i och titta på bilder på en datorskärm medan hans ögonrörelser registrerades. Man skulle sitta still, inte lillkillens starka sida ;) Men de fick det de ville i alla fall...

Sen blev det bilresa med teletubbies på DVD hela vägen upp till Sälen.

Idag har vi varit på Albins mormors jobb, butiken Hem:38 i Sälen. Albin somnade och fick sova middag i en låda...

Sen Albin ramlade ur sängen i London vågar vi inte riskera någonting, men en låda fungerar ju bra som spjälsäng ;)

Sen var vi uppe på barnklädesbutiken i samma hus som mormors butik och köpte en ny mössa till Albin (eller mormor köpte...). Han fick också ett jättefint underställ i ull :)

Snygg mössa på snygg kille ;)

I övrigt är vi fortfarande ordentligt förkylda, just nu alla tre, och efter att Albin kräkts massor av allt slem i onsdags kväll, lyckades vi få ut ny bricanyl till honom från läkaren, mollipecten fungerade ju inte alls... Och det kan man ju förstå efter kommentaren från apotekaren här i Sälen: "Mollipect? Jaja, den är det ju inget drag i..."

Ikväll blir det raclette för oss vuxna och fiskbullar, morötter och mozzarella till lilleman.

tisdag 27 oktober 2009

Hemma från London

I söndags kväll kl 23.40 landade vi på Arlanda efter en underbart trevlig helg i London med goda vännerna S och H. Tack för en jättefin helg!

Tyvärr verkar det som att både jag och Albin har dragit på oss ännu en förkylning... Så idag var jag hemma från jobbet (men jobbade hemifrån), och när vi ringde doktorn för att få mer bricanyl till Albin så ville de att vi skulle komma in och undersöka honom, så det blev ännu en tur till Martinasjukhuset... Där fick vi Mollipect istället som förhoppningsvis ska hjälpa mot den envisa hostan han har på nätterna nu igen...

När vi kom hem från London låg det foton från babysimfotografen i brevlådan. Albin kan numera vara under vattnet utan att vi håller i :)

måndag 19 oktober 2009

Helgen och ny kompis


Först och främst vill vi säga GRATTIS! till Niklas och Wanda som idag fått sin lille kille. Och till Linnéa som blivit storasyster.



Igår var vi på parkleken i Humlegården, där hade de fina gåvagnar :)



Sen åt Albin själv, så det blev ett bad på kvällen....

Pappa, är du klar snart, så jag får bada också?

Idag upptäckte Albin en ny kompis...

Centrera
Puss kompis!

lördag 17 oktober 2009

Hur man rengör en bebis...

Idag verkar lilleman må bättre. Inget kräk ännu... Peppar, peppar...

Vi har inte riktigt förstått att Albin kan klättra, inte förrän igår då han, när vi vände ryggen till i en sekund, plötsligt stod upp på en av de låga lekstolarna som de har i väntrummet på Martinasjukhuset.
Idag åkte vi och fikade hos Albins farmor och farfar. Där fick vi Lennart Nilssons häftiga bok Livet. Det är otroligt hur vackra bilder det kan bli på delar i kroppen.
Väl hemma skulle vi plocka ur diskmaskinen. Men den plockades i också, med lite ovanlig disk...

Någon hade alltså på en sekund klättrat in i diskmaskinen och satt sig...

fredag 16 oktober 2009

10 månadersdagen och kräk x 3

Idag fyller Albin 10 månader...
Jag var hos optikern i morse. Jag skelar tydligen så mycket att det är konstigt att det inte upptäcktes på bvc när jag var liten... Så det kommer att bli terminalglasögon för mig. Måste dock förts gå till ortoptisten som ska kolla hur skelningen är och hur glasen ska vara... Så i november ska jag dit...
Efter optikern bestämde jag mig för att ta ledigt resten av dagen och Martin och Albin kom in till stan. Vi gick till Friday's för att äta lunch. Trevligt. Albin åt lite pannkakor och var glad och nöjd, men strax efter att våran mat kommit så kräktes han... Jättekul! Så det blev en tur till doktorn på Martinasjukhuset igen. Där kräktes han igen i väntrummet, praktiskt, Martin var och hämtade bilen och jag hade ingen skötväska med mig. Men som tur var kom Martin strax därefter. Doktorn misstänkte de förkylningsastma, så han fick bricanyl. Kräkningarna kan bero på allt slem, men doktorn påpekade att Albin har en del att ta av... Kallar hon vårt barn för tjockis?
Sen blev det hemfärd och lite mys hemma. Precis när vi lagat mat och satt oss ner satte det igång igen. Så det blev duschen för mig och Albin...
Nu försöker vi hålla honom på flytande föda för att se om det går bättre... Vi hoppas att han ska vara bättre snart...

Imorgon ska Martin vara i Vaxholm kl 6.15 för att ta upp båten. Härligt ;)

onsdag 14 oktober 2009

God middag...

Albin vill helst äta själv. Favoriten är Mozarellaost. Idag bestod middagen av pasta, mozarellaost, köttfärsbiff och tomat. Mums!

Men Albin äter hellre en tetrapack...

Lilleman är tyvärr så snorig och hostig, och sväljer så mycket slem att hela middagen (inte tetrapacket då ) kom upp. Stackars liten. Nu ligger han här bredvid, helt utslagen och sover. Vi håller en tumme att han hostar mindre inatt än föregående natt, det är så jobbigt, både för honom och oss, att vakna hela tiden...

tisdag 13 oktober 2009

Jobb och sjuk liten plutt

Det är lite småjobbigt att kliva upp kl 5.30 på morgnarna... Speciellt när man, som nu, har en hyperförkyld liten kille, som vaknar ofta, i sängen. Han är otroligt kramig just nu, men jag får inte släppa honom när jag har kommit hem... Men även om man blir trött av att kliva upp så tidigt så är det skönt att kunna komma hem vid 16-tiden.
I helgen var mamma och Mats nere för att fixa till lägenheten i Vaxholm som ska säljas. Den blev jättefin och bilderna i annonsen blev super :) Lilleman tycker om sin mormor, när hon kommer hit kryper han fram och vill komma upp i hennes knä, gissa om det charmar mormor ;)

Nu sover Albin bredvid mig i soffan och Martin har tydligen blivit smittad av Albin, för han sitter här och snorar... Så nu har jag två sjuka pojkar här hemma...

onsdag 7 oktober 2009

Bilder från helgen..

Jag kom på att jag ju tog lite bilder i helgen :) Jag försökte få Albin att rita, det gick väl sådär, han ville hellre äta på kritorna ;)

Och hur kul var det här då?

Hmmm.. De här grissinisarna smakar skumt...

På söndagen var familjen Dutius-Sidfalk här på middag. Barnen lekte massor :)

Titta Linnéa, här är min barnmat... Ska vi plocka ur den ur korgen?

måndag 5 oktober 2009

Oartiga Sverige...

Idag på tunnelbanan, när jag åkt ett par stationer, klev det på en kvinna med kryckor. Folk tryckte sig förbi henne och tar de sista sittplatserna framför näsan på henne. Självklart reser jag mig då och erbjuder henne min plats. Hon blev helt rörd och tackade flera gånger och sa saker som "omtanke är det finaste som finns" och sånt. Det är helt vansinnigt att folk inte reser sig för dem som har svårt att stå och gå... Det borde ju vara en självklarhet...

Annars fungerar det bra nu när Martin är hemma och jag är på jobbet. Imorgon ska jag försöka komma iväg till jobbet med 6.15-bussen... Får se hur det går... Men det vore skönt, för med 30 minuters lunch innebär det att jag kan gå hem 15.30, och det är så jag har tänkt få till det sen när det är dagis som gäller...

lördag 3 oktober 2009

Helgmys efter två arbetsdagar :o)

Även gårdagen gick bra på jobbet, men det blev en ganska kort dag. Mamma har hållit på och budat på ett sommarhus här i Stava, i torsdags kväll drog sig den andra budgivaren ur och mamma, mäklaren och vi andra trodde hon vunnit budgivningen. Men sent på kvällen mailade den andra intressenten mäklaren med ett nytt bud, och eftersom inget var skrivet än så drog budgivningen igång igen. Det gick några vändor igår, men vid 14-tiden drog sig den andra ur igen, och då fixade mamma en fullmakt så att jag kunde kasta mig iväg från jobbet och skriva på alla papper. Så nu är det klart, mamma och Mats har numera ett sommarhus i Stava :o)
Efter att ha skrivit på hos mäklaren handlade vi mat för att sedan åka hem och mysa. Albin och jag sov en stund på soffan innan middagen, det var riktigt mysigt för en mamma som har saknat sin lille plutt under dagen på jobbet.
I morse åkte Martin för att skjutsa sina föräldrar som ska leverera sin "gamla" båt till vår båtplats i Vaxholm. Så jag och Albin fick en mysmorgon själva. När vi låg i sängen och gosade kände jag hur mycket jag saknat det, trots att det bara är två dagar jag har jobbat... Men jag vänjer mig väl... Jag får gosa massor på helgerna istället ;o)
Idag står babysim och middag hos Anna, Erik och Lea på schemat.


Morgonlek


Lördagsfrukost

torsdag 1 oktober 2009

Första dagen på jobbet avklarad ;)

Och det gick faktiskt oväntat bra, även om datorn på jobbet krånglade så att jag inte fick någonting gjort, men det gick bra att åka hemifrån till jobbet och vara där hela dagen. Självklart saknade jag lillplutten, men han hade ju en rolig dag med pappa som ni kan läsa om här. När jag kom hem blev jag mött vid dörren av en liten kille som blev jätteglad när han såg mig och som sen överöste mig med pussar och kramar ;) Mysigt! Imorgon är det jobbet igen, och då kanske jag lyckas jobba lite också ;o)