måndag 31 augusti 2009

Fullspäckad helg

Hungrig kille...

I lördags var det nypremiär på babysimmet. Och självklart trivdes prinsen som fisken i vattnet :) Sen hade Elin namnkalas. Det var massor av barn där, men Albin ville helst sitta med hundarna i hundgården hela tiden... Efter ett trevligt namnkalas bar det av till Linnéas 1-årskalas. Även det var en trevlig tillställning. Albin lekte med Linnéa och hennes nya leksaker.
Söndagen inleddes med att vi vinkade av Albins mormor som skulle åka hem till Sälen igen. Sen åkte vi ut till Värmdö och tittade på Martins föräldrars båt som vi ska byta till oss. Efter en snabbfika hos familjen Wendel bar det sen av till Martins arbetskompis och hans sambo som bjöd på god middag och trevligt sällskap.
Idag har jag och Albin varit med Linnéa och Wanda i Stinsen. Vi åt lunch där och gick lite i affärer, men båda barnen var lite tjuriga, så det gick sådär. Vi lekte lite i Stinsens lekavdelning, men där lyckades Linnéa ramla och slå ansiktet, stackars liten. Det gick bra, men hon fick ett blåmärke...
När vi kom hem från Stinsen hade veden vi beställt kommit. Självklart stod den inte där vi hade tänkt, så Martin ägnade kvällen åt att stapla 2 kubikmeter ved. Riktigt bra blev det :)

Albin hjälper pappa att stapla ved

Pappa, jag vill också stapla...




fredag 28 augusti 2009

Dagis och GRATTIS LINNEA!!!

Morgonfrilla

Idag var vi på det dagiset där Albin fått en plats i Januari. Det var jättefint och verkar bra, så vi har nu tackat ja till platsen på förskolan Luffarbacken.
Albin far omkring som aldrig förr... Han kravlar/kryper jättefort och reser sig mot allt som har lagom höjd. I övrigt är han grymt mammig och ska helst hålla i mig hela tiden... Han sover hur dåligt som helst och vaknar många gånger varje natt, men det är ju som det ska när man är 8 månader drygt :) Något som är positivt är att han plötsligt börjat gilla välling, så nu får han välling på kvällarna :) Vi hoppas att fullkornsvällingen ska göra att han blir mindre hård i magen också...

Buspojke

Hmm.. Undrar om man ska prova den här vagnen som mormor hade med sig...

Tadaaa!!!

Sist men inte minst vill vi gratulera Linnéa på 1-årsdagen!

tisdag 25 augusti 2009

Parken Zoo

Igår packade vi in hela familjen och Albins mormor i bilen och drog iväg till parken zoo i Eskilstuna. Det var en jättefin djurpark med massor av häftiga djur. Vi såg apor, ormar, krokodiler, dvärgflodhästar, lejon, tigrar (både vita och "vanliga"), pumor, geparder och massa andra djur. Albin tittade lika mycket på de andra barnen som på djuren ;)

Vagnen är kittad för en dag på zoo

Lunchdags på en parkbänk

Martin och Albin tittar på geparden...
Eller vem tittar på vem egentligen?

Albin Nej, oj det var visst en apa ;)

Det är bra med bärstol på pappas rygg

Albin tittar på lejonen

Albin och pappa tittar på tigrarna










fredag 21 augusti 2009

Skogspromenad

Idag tog vi en sväng ut i skogen för att leta svamp. Vi satte Albin i bärstolen på Martins rygg och gick ut på andra sidan Åkersbergavägen, på blå leden. Vi hittade inte så mycket svamp, men ett par kantareller och lite svart trumpetsvamp blev resultatet. Albin trivdes bra på Martins rygg och ägnade sig åt att klappa träd och titta på skogen. Efter en stund somnade han.

Fortfarande pigg

Sover ;)

torsdag 20 augusti 2009

Veckan som gått

Ojojoj! Martin är ju pappaledig den här veckan och nästa, medan jag har semester :) Så i lördags var vi i Sigtuna med Samuel och Hanna, jättetrevligt förutom en incident på ett café där de började tjafsa om barnvagnen. Det resulterade i att vi gick därifrån och istället hittade ett annat, mycket mysigare ställe :)
På söndagen var Samuel och Hanna borta på dagen och på kvällen gjorde vi lasagne till dem och familjen Dutius-Sidfalk.

Hanna fick kalaskramar av båda barnen samtidigt

Måndagen tillbringades med familjen Andersson-Jacobsen i Uppsala. Vädret och två bebisar ledde till att vi knappt kom in till centrum innan det var dags att åka hemåt igen. Kvällen avslutades med en god och trevlig middag hemma hos dem.

I tisdags fick Albin äta sin lunch själv, det gick sådär och avslutades med att både han och barnstolen åkte in i duschen.

Äter själv

Efter det åkte vi till Albins farmor och farfar för att sedan åka till Thomas och Helen på "ungdomsmiddag". Trevligt, trevligt!

Gårdagen gick i renoveringens tecken då vi bestämde oss för att fixa hallen. Vi fick ny hatthylla och skohylla i julklapp och nu skulle de upp. Men golvet var ju hemskt, så först skulle det fixas. Nytt golv införskaffades och golvet lades på plats. Sista plankan lyckades vi förstås såga fel, varför vi fick köpa ett paket golv till... Lagom irriterande. Men golvet blev fint och hallen känns genast mycket bättre.

Idag åkte vi till Aquaria och tittade på fiskar med Albin. Han tyckte det var roligt och tittade storögt på hajar, pirayor och clownfiskar. Han var nöjd tills vi satte honom själv i tunneln "inne i " akvariet, det blev lite för läskigt...

Albin ville gärna peta på fiskarna, men det var ju glas i vägen...


Sen bar det av till IKEA och där införskaffade vi ett löv att ha ovanför madrassen vi har lagt i Albins rum. Albin sover ofta middag där och vi ville göra det lite mysigt. Martin hade en idé om att sätta belysning i lövet, och vi köpte en led-ljusslinga också. Efter lite trixande blev det äntligen klart, och verkligen värt besväret :)

Myshörna :)

fredag 14 augusti 2009

Parmesanost


Igår åt vi pasta till middag... Men Albin lade beslag på parmesanosten...

onsdag 12 augusti 2009

Nya rutiner...

Igår var vi i Åkersberga och träffade Anna och Lea. Vi tog en trevlig promenad för att få Albin att somna sin förmiddagslur, men han vägrade, så då gick vi och åt lunch och sen somnade Albin efter en stund. Sen var han jättesvår att få att somna i går kväll, han var inte trött. Så då tänkte jag att det kanske är så att han bara ska sova en gång om dagen nu... Så när han inte visade några trötthetstecken på förmiddagen idag så fick han vara uppe. Sen gjorde jag som vanligt lunch till honom vid 12, men då blev han jättetrött, och somnade, mitt i maten...





Annars går den mesta tiden åt till att kravla omkring och busa och försöka resa sig mot saker. Att stå på knä är en hit ;)

måndag 10 augusti 2009

Sommargäster :)


I söndags kom en trött man hem från svensexan mitt på dagen. Han var helt slut och utpumpad, men glad efter en trevlig helg.
På kvällen kom Samuel och Hanna hit och flyttade in i lillstugan då deras sommarställe är vattenskadat. Så nu har vi trevligt sällskap på dagarna jag och Albin :) Vi hade redan bokat att vi skulle äta kräftor med Nisse och Wanda, så vi åkte dit och åt lite men det blev inte sent, då alla var jättetrötta... Albin vägrade att somna, så han fick vara vaken, men det straffade sig... Albin fick nattskräck och började skrika runt midnatt, det är läskigt eftersom han inte är kontaktbar. Men efter en stund gav det med sig och han vaknade till för att sen somna om snabbt igen. Men istället sov han länge i morse, ända till 9 :) Idag åkte vi till Vaxholm och promenerade lite, åt lunch och smaskade glass. Trevligt!

lördag 8 augusti 2009

Svensexa och lillstugan...

Igår kidnappades Martin från jobbet för en försenad låtsas-svensexa. Den slutade här hemma med lite grillning. Imorse började den riktiga svensexan, så kl 8 kom ett gäng killar in och kidnappade Martin. Så nu är de ute och hittar på hyss, kommer tydligen inte hem förrän imorrn.. Så jag och Albin är solokvist i helgen. Idag åkte vi till Jysk och Rusta och handlade lite till lillhuset som vi målat under veckan. Sen har vi fixat lite därute...

Nya solcellslampor på vägen upp till huset

En rad biostolar, en till finns, men är inte monterad ännu...

TV:n står på golvet... Så om nån har en låg TV-bänk över så emottages den tacksamt ;)

Gardiner kommer...

Sängen ska skruvas ihop ordentligt när Martin är hemma igen...



fredag 7 augusti 2009

Buspojken

I tisdags var vi på Skansen med Tom och Sofia. Det var mysigt, men jag blev lite besviken på att de har så lite djur... Efter en stund kom Bittan också och vi gick runt i solen och tittade på de få djur som finns...

I onsdags var Charlotte här och hälsade på. Vi tog en tur till Vaxholm och åt glass på eftermiddagen. Jättemysigt :)

Albin och Charlotte

Igår var vi hemma och busade som vanligt. Lillkillen kravlar nu runt hela huset och busar...

KursivBuspojke

torsdag 6 augusti 2009

Varva ner med ett bad...

Albin har sovit lite dåligt ett par nätter. Han gråter i sömnen och vrider och vänder på sig. Häromnatten vaknade jag av att han kröp -i sömnen... Så någonting säger mig att det är det här krypandet som spökar lite även nattetid. Han blir ju så frustrerad på dagarna när det går för långsamt, så han jobbar på att finslipa tekniken...
Vi har fått tips att ett bad innan läggdags kan göra att barnet varvar ner och somnar bättre... Tjohej du... Varva ner i badet? Nej, inte Albin, han far omkring som ett vilddjur...




måndag 3 augusti 2009

Båthelg :)

I fredags var vi hemma hos Anna, Erik och Lea och åt trevlig middag.

I lördags trotsade vi vädret och gav oss ut med båten. Te två väderleksrapporterna vi kollat stämde varken överens med varandra eller med vädret... Det skulle inte regna och det skulle klarna upp framåt lördagseftermiddagen... Men det klarnade upp på kvällen i alla fall, och söndagen skulle ju vara fin... Albin fick i alla fall prova sina nya regnbyxor :)
På kvällen grillade vi och åt middag i sittbrunnen innan regnet kom tillbaka och vi kröp in i ruffen... Albin trivdes jättebra i båten, men hatar fortfarande flytvästen... Han sov jättebra under natten och följde på förmiddagen med iland och tittade på en katt som bor på ön. Han älskar ju djur, så det var en hit :) Sen somnade han och vi la ut för att återvända till Vaxholm. Albin sov hela vägen. När vi precis hade lagt fast kom regnet (som enligt väderprognoserna inte skulle komma) och åskan. Helgen har fått oss att börja fundera på att byta båt med Martins föräldrar igen. Martin kan ju inte stå på knä eller sitta på huk, och då är ju inte vår båt världens mest praktiska...

Buspojken i förpiken

Man får bara vara utan flytväst när man är fastspänd i cykelstolen i sittbrunnen

Vi packade ihop oss och åkte ner på Kabyssen där Björn bjöd oss på lunch. Trevligt och gott. På vägen hem åkte vi förbi och hälsade på Thomas också och tog en snabb fika.

På kvällen kom familjen Dutius-Sidfalk förbi. Och oj vad Levi-magen har vuxit under veckan som de varit i Skåne... Linnéa och Albin lekte (eller tog leksaker från varandra) en stund innan de vandrade tillbaka hemåt.

Två glada linslusar