torsdag 30 april 2009

Fint väder :)

Igår åkte vi och träffade Johanna och Alexander. Det var jättetrevligt. Vi åt lunch och tog sen en promenad i det fina vädret.
Idag har vi varit i Täby Centrum, där åt vi lunch med Wanda och Linnéa. Linnéa har fått en fin MacLarensulky som Albin fick låna under lunchen eftersom det bara fanns barnstolar med lågt ryggstöd... Men han verkade gilla den fina rosa vagnen ;)

tisdag 28 april 2009

30-årig småbarnsmorsa från Åkersberga....

Visst låter det attraktivt.. ;) Tur att man har sitt på det torra :)

I morse fick jag grattispussar av båda mina pojkar innan den större var tvungen att åka till jobbet.
Sen åkte jag och Albin och hämtade Albins morfar på Arlanda. Och efter det blev det födelsedagslunch här hemma med honom.
Ikväll kommer Martins familj och firar litegrann.

Albin och morfar hade ett samtal i soffan...

måndag 27 april 2009

Rapport efter en trevlig helg! :)

I lördags var det sjösättning och babysim. Det var en undervattensfotograf på babysimmet som tog kort på barnen när de dök. Bilder kommer här så fort som vi har fått dem :)
Sjösättningen gick också bra enligt Martin.
På lördagkvällen åkte vi till Albins farmor och farfar och åt middag.
Söndagen började med familjefrukost, Albin, som ju inte börjat äta nåt annan än bröstmjölk, fick en morot och suga på, gott tyckte lillkillen. :)

Mums med morot...

När vi kommit ut på tomten och börjat fixa lite rullade en grävmaskin upp på tomten och killarna som körde den erbjöd sig att gräva ner en vägtrumma under vår infart, så Martin åkte i ilfart för att hitta en vägtrumma. På Lantmännen fick han napp och kom hem med ett jätterör. Killarna grävde ner det och det blev jättebra :)
Sen fortsatte vi att kratta och elda...Pappan eldar

Albin satt på säkert avstånd och tittade på

Johan, Sanna och Emil kom förbi med pappas bil som bor här medan han är i Grekland, och då passade vi på att grilla lite korv innan Martin skjutsade in dem till stan igen.




fredag 24 april 2009

Fullspäckade dagar...

Albin älskar att stå upp...

Igår åt vi lunch med Charlotte och Maria, jättetrevligt. Sen åkte vi till Barkarby och köpte påsar till blöjhinken, och på vägen hem hälsade vi på Martin på jobbet.
Idag ska vi med Anna och lilla Lea till Täby Centrum på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi träffa Elsa och Alfred inne i stan.
Imorgon är det babysim, men jag och Albin får åka själva för båten ska sjösättas, så det får Martin göra...

onsdag 22 april 2009

Badpojke... (Nakenvarning...)



Albin gillar att bada, både på babysimmet och hemma i badkaret... Det plaskas en hel del...

Städdag...


Idag är det städning för hela slanten här hemma. Och det behövs...
Vi håller en tumme för Wanda som ska köra upp i eftermiddag.

tisdag 21 april 2009

Albin läser reklamlad...

Det är viktigt att använda både händer och fötter när man river sönder reklambladet...




Stackars Skalman....


Det är inte lätt att vara en liten grön mjukissköldpadda med hatt... I alla fall inte när man är kompis med en fyramånadersbebis... Skalman är Albins bästa kompis just nu... De leker ofta på dagarna, men han får också ta emot den ilska och frustration som Albin ibland ger utlopp för. Största problemet är att Skalman sitter fast i babygymmet, hur mycket man än sliter i honom så kan man bara få in en fot, eller möjligen två i munnen, då blir man arg, man vill ju smaka på hela skalman ;)




söndag 19 april 2009

Litet vattendjur


Igår var det babysim igen. Oj vad Albin börjar tycka att det är roligt. Han sprattlar med benen och skrattar... Han dök två gånger, det går hur bra som helst :) Instruktören kom fram till mig och frågade om han hade dykt, eller rättare sagt, hon sa "ni har väl dykt förstås?" Tror att det är för att vi frågade de första gångerna när de skulle få dyka...
Linnéa var lite trött, så hon blev ledsen och ville inte bada så länge...


Förresten...
Igår hittade Martins föräldrar Albins mössa. Den hade gömt sig bland strumporna. :)

lördag 18 april 2009

Plantagenbesök



Igår åkte jag och Wanda med barnen till plantagen. Vi köpte lite fröer, för min del gul blomkål, rödbetor, palsternacka, morötter, gurka och rädisor, så här ska odlas :)
Sen gick vi till ett växthus där i närheten och fikade. Det märks att barnen börjar bli stora, så vi satte dem i varsin barnstol, och de var nöjda en bra stund :)

Två nöjda småttingar

Idag är det babysim och sen ska vi på fest ikväll :)


onsdag 15 april 2009

Sötbebis

Lille professorn

Jag kom på att jag ju inte har berättat här att vi ska åka till London. Den 12 juni åker hela familjen och hälsar på Samuel och Hanna i London. Det blir nog lite annorlunda att resa dit med lillplutten. Men roligt ska det bli. Vi måste bara skaffa pass till honom... Och mig, för mitt har gått ut...

Innan vi åkte till Sälen så trodde jag ju att Albin slutat äta på nätterna... Han har börjat igen, så nu äter han var tredje timme igen... Men det går nog över ;)

tisdag 14 april 2009

Hemma igen :)


Nu är vi hemma igen efter en jätteskön vecka i Sälen, trots prickar, kaskader och borttappad mössa... (Håller fortfarande en tumme att den ska dyka upp i Martins föräldrars packning...)

Solen var framme och värmde ett par dagar, och vi lärde oss att Albin är en isbjörn... Han vill inte ha kläder på sig... Så han fick ligga nästan naken på altanen.... Men så var det ju 20 grader varmt också... Sen gillar han inte när det är för ljust, så solbrillorna användes flitigt :)

Albin och pappa vilar på Altanen

Vår stora kille

Albin och morbror Björn chillar framför TV:n

Albin och Mats tittar på musikvideo



torsdag 9 april 2009

Borttappad mössa...

Idag har Albin varit pigg och mestadels glad (förutom när han tyckte att mormor körde för sakta med bilen). Dagens stora problem har varit att hans fina, svarta dödskallemössa är spårlöst försvunnen. Han hade den på sig när vi gick in till hans farmor och farfar i vårt hus igår,men sedan dess är den borta... Eftersom han ju inte kan vara här hela helgen utan mössa, så var detbara att gå till KL-kids och köpa en ny mössa. Det blev en jättefin grön med röda ränder. Men jag kan inte sluta fundera på vart den andra mössan tagit vägen. Jag hoppas att Martins föräldrar hittar den i någon väska. Annars kommer vi nog köpa en till likadan :)

En positiv sak idag: Inget kräk :)

onsdag 8 april 2009

Kräkbebis...

Albin har ju varit lite förkyld,men det börjar bli bättre nu. Istället har han börjat kaskadkräkas någon gång per dag... Inte kul alls. Han verkar visserligen inte lida av det, men vi blir ju förstås oroliga. Men han är glad och pigg i övrigt, så det är säkert förkylningen som spökar...

Annars har vi det bra här i Sälen. Idag regnar det, så jag och Albin ska ta en softardag medan resten av gänget ska åka hundspann...

tisdag 7 april 2009

Trevlig helg och allergi...

I fredags var vi på en trevlig fest hemma hos Tomas och Susanne som bor i vårt område.
I lördags var det babysim och Albins första dyk. Det gick jättebra för vårt lilla vattendjur. :)
I söndags kom Samuel och Hanna och hälsade på från London. Jättmysigt att få ses.

På måndagen åkte vi upp till Sälen för att fira ;artins pappa som fyller 60 år.
Väl uppe i huset börjar jag må konstigt och går och lägger mig. En stund senare är hela jag prickig... Läkarstationen hade förstås hunnit stänga, men vi lyckades komma på att en pojke vi känner är allergisk och han hade kortisontabletter hemma, så dem åkte Martin och hämtade. När jag tagit tabletterna så försvann utslagen, men de var tillbaka i morse, så då blev det en sväng till läkarstationen. Nu har vi precis kommit därifrån och väntar på att apoteket ska öppna så att vi kan hämta mer kortison. Kul med semester ;)

fredag 3 april 2009

Slutat äta på natten?

Nu har Albin knappt ätit någonting två nätter i rad. Först trodde jag att det var förkylningen, men inatt var han inte snorig, men vaknade ändå inte och ville ha mat... Han åt vid 21 igår kväll, sen vaknade han till vid halv fyra, och då passade jag på att ge honom lite mat för att inte mina bröst skulle explodera ;). Sen sov han till sju då han ville ha mat. Snart sover han kanske hela nätterna :)

Han är mycket friskare nu i alla fall. Knappt nåt snor och inget mer kräk :). Pigg och glad är han också.

torsdag 2 april 2009

Fortfarande snorig...

Amningshanddukarna är roliga leksaker... Ibland kan de hamna på huvudet.

Plutten snorar massor på nätterna, men knappt någonting på dagarna... I morse kräktes han också ner hela sängen... Antagligen har han svalt massa slem under natten. Stackars liten. Han verkar i och för sig inte lida, utan är lika pigg och glad som vanligt. Och han har ju ingen feber heller, så det är nog ingen större fara med honom. De säger ju att barnen ska vara förkylda ca. 6ggr första året, så det är väl bara att gilla läget ;)

onsdag 1 april 2009

Täby Centrum


Idag åt vi lunch med Christer och Alfred i Täby centrum. Trevligt initiativ av Christer tycker jag. Det blev lunch på Taco Bar, och sen lite shopping. Albin är lite snorig igen, så han fick hålla sig lugn i vagnen och låta bli att hångla med Alfred ;)