tisdag 31 mars 2009

Somna i egen säng...

Albin kan vara hur trött som helst, men när jag lägger honom i sin säng gör han såhär...

En solig vårdag

Albin har fått en stol där han kan sitta själv.

Idag skiner solen, precis som igår. Igår tog vi en promenad med Wanda och Linnéa, sen satt vi en stund i varsin solstol och njöt av solen :)

måndag 30 mars 2009

Babysim


I lördags var det dags för babysim igen. Vi sjöng sånger och barnen fick simma i simringar... Snart ska vi få börja med dyk ;)

En nyvaken kille innan babysimmet

En glad badpojke

Albin och Linnéa

Hmmm... Vatten i öronen...

Rolling Stones...



I fredags fick Albin ett paket i brevlådan. Det var från Farmor. Hon försöker göra sitt barnbarn till ett lika stort Rolling Stones-fan som henne ;)

torsdag 26 mars 2009

Flaska...

Idag provade jag att ge plutten lite mjölk i flaska. (En annan flaska än förra gången...) Och han åt, han var lite skeptisk till en början, men sen käkade han :). Nu återstår bara att prova med att Martin matar honom och se om han godtar det också :)
Så snart kanske han kan vara utan mig några timmar (frågan är bara om jag kan vara utan honom...)

Uppdatering:
Det fungerade inte alls när pappa höll i flaskan. Så det är bara att försöka igen...

onsdag 25 mars 2009

Sötnosen!

En glad sötis ;o)

Albin har hittat några jätteroliga leksaker...
Fötter kallas de visst... Ibland kan man
smaka på dem också...

Igår fick Albin bada. Vi gjorde en övning som de tipsade om på babysimmet. Man lägger en handduk i badkaret och fyller sen vatten så att bebisens öron är under vattenytan, sen får bebisen ligga där och sprattla. Det var tydligen roligt :)


tisdag 24 mars 2009

Softardag...

Albin hjälpte pappa att dammsuga i söndags

Albin verkar ha klarat vaccinationen bra. Ingen feber utan bara lite ont igårkväll, så då fick han alvedon. BVC-sköterskan sa att han kanske skulle äta mindre än vanligt... Men hon känner ju inte Albin ;o). Imorse vaknade han kl 6 och började prata för fullt... Men jag fick honom att somna om fram till sju då det var matdags.

måndag 23 mars 2009

Vaccination :o(

Stackars Albin.
Vi har varit på BVC och tagit sprutor.
Först vägdes och mättes han. Han växer så det knakar :) Han väger nu 6855g och är 64cm lång. Lite tjockskallig är han också... Huvudet är 44cm i omkrets.
Sen fick vi vänta nästan en timme på att få sprutorna, så Albin hann bli sur och börja gråta redan innan... Så han blev ju inte gladare när han fick en spruta i varje lår. Stackars liten... Men efter lite mat var det bra igen :)

Helgen!

Albin på krogen...

I fredags var vi ute och åt på Jimmys steakhouse tillsammans med 16 andra som ville fira Ann's 30-årsdag. Albin sov sig igenom största delen av kvällen. Han vaknade och ville ha mat, men ville inte äta därinne, så vi sprang ut i bilen där det var lite lugnare, och då gick det bra... Tyvärr fick vi p-böter. Vi kollade skyltarna och enligt dem var det OK att stå där.. Men det vi missade var att det längst bort på gatan satt en parkeringsförbudsskylt... SURT! Men det var en trevlig kväll ändå! :o)

I lördags hoppade vi över babysimmet eftersom Albin fortfarande var lite snorig. Men vi åkte och fikade hos Erik och Anna som går i väntans tider. Deras bebis borde titta ut vilken dag som helst... Sen åkte vi till Tyresö och firade Albins kusin Hampus som fyllt 10 år, och där blev vi kvar över middagen också... TREVLIGT!

Igår vaknade Albin vid halv 6 och tyckte att det verkade som en bra idé att prova rösten och höra vilka ljud han kunde göra... Måttligt uppskattat av föräldrarna...
Efter att ha städat fick vi besök av Fredrik och Ida och sen, när de åkt kom Jonas och Carro med lilla söta Märta. Efter att Albins farmor och farfar varit här och tittat på nya bilen så däckade vi i soffan för att sedan förflytta oss till sängen och somna...

I morse lämnade Martin in nya bilen eftersom vi hittat en lackskada på den som ska åtgärdas av Kindwalls, där vi köpte bilen. Så nu har vi bara en bil igen... Och den ska in på service på onsdag... Kul med bilar... ;o)

fredag 20 mars 2009

NY BIL :o)

Jaa... nya bilen är väl OK tycker Albin...


Igår hämtade vi nya bilen. Vi är jättenöjda. Som den barnfamilj vi nu är så köpte vi en bagagerumsmatta också för att skydda bilen i bagagen. Vi ska förstås köpa ett skydd till baksätet också :).


torsdag 19 mars 2009

Albin pratar...

Albin har börjat prata (OK, jollra kanske det kallas), så med tanke på hans föräldrar så lär han ju aldrig sluta ;). Men han är otroligt söt när han pratar :)

onsdag 18 mars 2009

Vårpromenad

Albin vill gå ut...

Trots förkylningen går det inte att stanna inne när det är så underbart väder som det är idag. Så jag packade ner Albin i vagnen och tog en lång vårpromenad. Sååå skönt!

Albin i vagnen

Garnsviken i vårsolen

tisdag 17 mars 2009

Tre månader och en dag :o)

Albin idag...

Albin 5 dagar

Ojojoj!
Igår fyllde plutten tre månader, ett fjärdedels år. Oj vad tiden går fort...
Vi är fortfarande förkylda, men Albin verkar inte störas så mycket av det. Det senaste är att han har hittat sina fötter. De är tydligen jätteroliga ;o).
Idag blir en hemmadag för att försöka utrota den här dumma förkylningen...

måndag 16 mars 2009

Förkylda :o(

En sjuk sötnos

I lördags var det premiär på Babysimmet. Jätteroligt tyckte både vi och Albin :o)
Igår fyllde Martins farmors syster Vivan 85 år, så vi var där på lite kalas. Det var jättetrevligt, men Albin var lite hängig... På kvällen började han snora och var jättegnällig... Han sov ganska bra under natten och nu i morse visade termometern på 38 grader, så han fick lite alvedon. Men han är ganska nöjd ändå :)
Själv är jag också förkyld, men tror inte jag har någon feber :) Så idag blir det en lugn dag så vi får kurera oss...

fredag 13 mars 2009

Snöskottning!

Jag kom på att bi ju behövde skotta lite så inte gästerna kör fast ikväll. Så Albin fick sitta i vagnen och titta på. :o)

Städning!

Titta hur liten han var i julas...

Igår var mamma nere i Stockholm, så vi åt lunch med henne i Täby. Albin var på dåligt humör och gnällde, så jag fick bära honom i affärerna... Men det var mysigt ändå :o). På eftermiddagen träffade jag Hanna och fikade med henne för att sen möta Martin och ta en sväng förbi hans farmor :).

Idag städas det här eftersom vi ska ha gäster ikväll... Men det blir inte så effektiv städning eftersom Albin vill bli road hela tiden... Men det är ju roligare att leka med honom än att städa ;o)

torsdag 12 mars 2009

onsdag 11 mars 2009

Världens sötaste leende :)

Nappflaska- Nej tack!!

Igår provade vi att ge plutten bröstmjölk i flaska. Något vi inte trodde skulle vara några problem eftersom han har napp, och dessutom inte protesterat de gånger jag kört med amningsnapp... Så glada i hågen värmde vi lite utpumpad mjölk i ett vattenbar när Albin började visa att han var hungrig. Martin fick äran att mata för första gången. Albin smakade på flaskan och såg skeptisk ut... Sen ville han inte ha mer...Tills han bleverbjuden bröstet, då smaskade han i sig som vanligt... Så vi får nog vänta lite med barnvakt...Det är ju bra om han kan äta om han har barnvakt... Men vi ska fortsätta att prova med flaskan...

tisdag 10 mars 2009

SNÖ!!!

Oj vad det snöar...
Man trodde ju att våren var på väg, men under natten har det snöat ca. 1 dm och det snöar fortfarande...
Nu tycker till och med jag att våren kan få komma...

Igår åkte vi på en utflykt till Åkersberga centrum med Wanda och Linnéa. Eftersom vi bara har en bil just nu så tog vi bussen. Det var premiär för Albin och han sov gott både dit och hem. Barnen var nöjda och glada och verkade trivas med att komma ut bland folk, så nu har vi bestämt oss för att göra fler sådana grejer. Wanda har jättefina bilder från gårdagen på sin blogg.

måndag 9 mars 2009

Helgen

Albin i sin nya barnstol

I lördags hann vi med massor. Vi var på Ikea på förmiddagen och när vi var i Barkarby passade vi på att åka till Babyproffsen och köpa påsar till blöjtunnan. Sen kom Tom, Anna och barnen hit på en trevlig fika och på kvällen gick Martin på Buddy Holly med sin släkt medan jag och Albin var hemma hos Carro och Märta.

Söndagen började med att vi lämnade tillbaks Martins pappas bil som vi lånat. Vi tog en fika där och Albin busade lite med farfar. Sen åkte vi vidare till Jonas, Carro och Märta och fikade lite till. Helgen avslutades med hämtpizza och mys i soffan...

Albin somnade i amningskudden i soffan

fredag 6 mars 2009

Ny bil och bebis som bara rullar åt ena hållet...

En nyvaken sötnos

Igår köpte vi en ny bil. En Kia Cee´d som har gått 600 mil och är ett år gammal. Tyvärr får vi den inte förrän den 19 mars, men den som väntar på nåt gott...

Albin rullar nu ordentligt från rygg till mage. Han har alltid legat på badrumsgolvet medan jag duschar på morgonen, det gör han nu också, men han ligger inte kvar som jag har lagt honom... Och han gillar ju inte att ligga på mage, så efter en liten stund blir han arg... Och än så länge kan han inte vända tillbaka själv...

Såhär lägger jag honom...

Såhär ligger han efter en stund...


torsdag 5 mars 2009

Snopet! Inga mer allergisprutor...

För ett par veckor sedan ringde jag och bokade tid för ny spruta på allergimottagningen (jag har tagit sprutor var 6:e vecka i 6 år). Senaste sprutan tog jag i november och då hade de inte uppdaterat till kalendern efter årsskiftet, så jag skulle ringa senare och boka tid. Men det gjorde inte någonting att det blev lång tid mellan sprutorna... Så idag klev vi upp tidigt för att åka till Danderyd. Jag parkerade och satte på bilstolen på nya vagnen (underbart :) och gick in och betalade 300kr. Inne hos doktorn berättade han att det gått för lång tid sedan senaste sprutan och att jag är så känslig att de inte kan ge mig en spruta för det blir som att börja om. Men full effekt ska vara uppnådd, så det gör ingenting sa han och skrev ut massa recept på allergimedicin och grejer. Jag fick tillbaka mina 300kr ochgick sen därifrån och packade in plutten i bilen och åkte hem igen...

I eftermiddag blir det ett besök på mitt jobb och sen ska vi åka och titta på ny bil...

tisdag 3 mars 2009

Bye Bye lilla bilen... ;o(

Jaha... Då var det klart. Vår lilla bil ska inte lagas, den är för trasig :o(.
Lite vemodigt eftersom vi haft bilen sen den var ny och har skött om den som en liten bebis (tills den riktiga bebisen kom ;o) Men, så kan det gå...

Så nu måste vi köpa oss en ny bil... Det lutar åt en Kia cee'd kombi. Tur att det finns billån :o)

Nya vagnen :)

I söndags, på vägen hem, åkte vi förbi Järfälla och köpte vagnen vi pratat om. Såhär fin är den (Nu har vi tagit av klädseln så vi kan ha den som underrede till bilstolen). Tyvärr har jag inte hunnit använda den än eftersom vi ju just nu bara har en bil...

Vagnen med barnstolen i sittläge

liggläge

Såhär liten blir den ihopfälld




måndag 2 mars 2009

Hemma igen...

Nu är vi hemma igen efter några sköna dagar i hos Albins mormor och Mats. Albins storkusiner Hampus och Viktor fick träffa Albin för första gången i torsdags, och resten av veckan har Albin fått umgås mycket med kusinen Sofia. Många pussar och kramar har han fått av henne.


Kusinerna

Albin sov gott i Saccosäcken

Martin försöker få Albin att somna i vagnen

Det var kallt, så det gällde att bylsa på sig...