onsdag 25 februari 2009

Rullar...

Hmmm...
Jag lade plutten på rygg i babygymmet... När jag tittade dit igen låg han på mage...
Jag trodde det var en engångsföreteelse så jag lade honom på rygg igen, och då rullade han över igen... Så nu måste vi vara riktigt noga med att hålla koll på honom på skötbordet... (Det har vi varit hela tiden, men nu är det ju extra viktigt)

Packning...


Hmmm... Har jag lyckats komma ihåg allting nu?
Bebis med tillbehör (blöjor, kläder, leksaker, nappar mm.), kläder till oss, toalettartiklar....
Mycket packning blir de när man har en liten bebis. Men det viktigaste är ju att bebisen kommer med ;o)

Det är jobbigt att packa...

Bittan var snabb och har nu sponsrat oss, så nu ska en sån vagn som jag visade igår införskaffas. :o) Så jag håller nu på och surfar runt på Blocket... Men vi hinner nog inte hämta den förrän vi kommer hem från Sälen på söndag... TACK BITTAN!!!

tisdag 24 februari 2009

Jag har hittat en vagn som kan rädda mina ben...

Såhär ser vagnen ut

En Quinny Zapp ska fungera med vår bilbarnstol... Fördelen är att vagnen "bara" kostar 2000kr ny och går att få för ca 1000-lappen på Blocket... Men det får nog vänta lite :o( Martins lilla biltur i morse kostar ju ett par tusen (4500 för att vara mer exakt)
Men nu vet jag i alla fall vad jag vill ha nästa gång jag lyckas få en tusenlapp över... ;o)

Ungefär såhär ser den ut med bilbarnstolen (fast vår stol ser annorlunda ut)

Stackars bilen....

I morse körde Martin i diket med vår lilla bil... Det var snorhalt och bilen ville glida rakt in i ett litet träd... Den lilla bilen fick åka bärgningsbil till verkstaden, så nu får vi se om den ska lagas eller om försäkringsbolaget löser in vår lilla pärla... Det viktigaste var ju ändå att Martin inte skadade sig :o)
Så här såg det ut...

Här hamnade den...


Aj på bilen :o(


Spåren...

måndag 23 februari 2009

Snäll granne

Jag satt här inne och tyckte jag hörde plogbilen... Men jag såg ingen... Jag vet att grannen har nåt avtal med plogkillen och trodde att han kanske höll på med deras infart... Men han höll på så länge, så det stämde inte riktigt... Då tittar jag ut igen och ser vår andre granne, Hamid, i full färd med att ploga vår framsida med sin lilla traktor. När lilleman ätit klart går jag ut och tackar Hamid. Vilken granne man har va... Tomten har aldrig varit såhär välskottad :o)

Helgen!

Albin och pappan på Pelikan

Igår åkte vi in till stan för att Träffa Vivan (Martins farmors syster), när vi ändå skulle till södra sidan av stan passade vi på att åka till Babyproffsen för att köpa påsar till blöjpapperskorgen. Vi ogillar redan innan Babyproffsen, men eftersom påsarna bara finns där så var vi ju tvugna... Men tror ni att det var öppet? Nope... Så det blir den provisoriska lösningen med vanliga påsar en stund till...
Sen fikade vi i alla fall hos Vivan och hon beundrade Albin ;o)
Sen bestämde vi oss för att ära middag med Bittan, så vi mötte henne på Pelikan och åt en god middag som vi avslutade med glass hemma hos Bittan. Albin satt i sin bilbarnstol och sov hela middagen. Precis när vi var klara vaknade han och var jättehungrig, så han fick också mat :o)

Vi har bestämt oss för att åka till Sälen redan på onsdagkväll. Så den här veckan blir kort :o)

fredag 20 februari 2009

På vinterpromenad med Katten Janson i Stava

Albin i vagnen med Katten Janson i förgrunden

Katten Janson har länge varit Albins favorit i babygymmet. Och eftersom han går att ta loss provade jag idag att hänga honom i vagnen när vi skulle på promenad. Det var uppskattat :) Albin var glad och nöjd och tittade på Katten Janson när vi gick omkring här i vinterlandskapet. Ibland är det verkligen mysigt att bo i skogen...

Huset i dagens solsken


En liten bild på en del av tomten i vinterskrud

Ska inte sova middag....


Lilleman har just nu en period när han inte vill sova... Ha kan ju missa nåt... Han kan vara så trött att han är rödögd och kliar sig i ögonen, men han lyckas ändå hålla sig vaken. Idag provade jag att lägga honom i spjälsängen för att se om han kunde somna där, men då låg han klarvaken och bara tittade... Nu somnade han för en stund sedan i min famn och snarkar så gott här bredvid mig i soffan. På kvällarna somnar han ju i sängen mella oss hur bra som helst, men att somna på dagarna är tydligen inte kul alls... På dagarna är det tydligen famnen som gäller.

torsdag 19 februari 2009

Japp, mamman har grädde i tuttarna....

Vår lille (store?) kille är nu 59,3 cm lång och väger 5975g. Huvudomfånget är 41cm. Så han är inte så liten längre... Han ligger precis på mittenlängdkurvan och på en av de övre kurvorna på vikten...

2-månaderskontroll i eftermiddag

Idag tar vi det mest lugnt här hemma. Kl 15.45 ska vi till BVC för tvåmånaderskontroll. Ska bli spännande, rapporterar hur det har gått senare.

Efter BVC ska vi hem till Erik och Anna från föräldrautbildningen och fika. De ska ha sin bebis i mars tror jag, så de väntar fortfarande...

onsdag 18 februari 2009

Söt tröttis



Idag skiner solen igen och när lilleman har vaknat från sin middagslur ska han få äta, och sen ska vi ta en promenad i det fina vädret.

tisdag 17 februari 2009

SOL!

Idag skiner solen :o) Man kan nästan tro att våren är på väg. Det känns hur solen faktiskt värmer, trots att det är fyra grader kallt ute. Jag och Albin tog en liten tur till Täby Centrum. Jag hade hoppats att det fanns kvar nåt på rean, men den var slut :o( Men jag hittade i alla fall en body till Albin för 39 kronor. Den är lite stor (hoppas jag) men den är fin, svart med tryckt slips på.


Albin leker med Allahjärtansdagspresenten från mormor

Nu har vi bestämt oss för att åka upp till Sälen nästa helg när Tom, Anna och Sofia är där. Vi åker redan på torsdagskvällen så vi får några dagar tillsammans med Albins kusin med familj. Och på köpet får ju Albin träffa sin mormor och Mats också :o) (vi får förstås också träffa dem, ska bli trevligt).

måndag 16 februari 2009

Albin fyller två månader idag :)


Tänk... För två månader sedan var han fortfarande i min mage...

Mer snö...

Idag snöar det. Snart börjar det väl bli dags för vintern att ge sig och för våren att komma va?

Igår kom Elin och Niklas, Elsa, Christer och Alfred och fikade här en stund. Jättetrevligt. Men oj vad Alfred har vuxit...

Alfred kollar in Albins babygym...

Sen åkte vi på ett snabbmöte på båtklubben innan vi åkte hem och lagade middag som vi bjöd Niklas och Wanda på. Albin och Linnéa verkar i alla fall se varandra nu, men Linnéa vill mest riva Albin i ögonen... De kanske måste bli lite större innan de kan leka med varandra...

Bryllingarna

Nu har vi precis fått veta att Martin får ha kvar sitt jobb trots stora nedskärningar. Vilken lättnad för oss! Men man kan inte låta bli att känna med alla som blir av med jobbet...

lördag 14 februari 2009

Allahjärtansdagspromenad



Igår var vi hos Jonas och Carro och tittade på lilla söta Märta. Albin lånade hennes solbrillor en stund.


Idag firar vi 11-årig förlovning... Visst är det väl så att man ska gifta sig inom ett år... Så det är väl kört för oss ;)

Dagen tillbringades med Albins farmor och farfar i området runt Bögs gård (ja, den heter så...). En promenad och trevligt fika blev det in vintersolen.

torsdag 12 februari 2009

Händer det nåt idag tro?

Såhär mysigt har vi det när pappan åker till jobbet...


Idag tar vi det mest lugnt. Vi försöker få bort lillens magont... Får se hur det går...
Wanda och Linnéa har varit här en sväng och hälsat på. Det är otroligt vad Linnéa har vuxit på de här två veckorna som gått sen vi sågs sist... Stora damen ju :)

onsdag 11 februari 2009

Varför jag vill ha en vagn till bilbarnstolen...

Så här fina blir mina ben när jag bär stolen.

Dessutom väger stolen 8 kg, så med plutten i väger den nu 13,5, och mer kommer det ju att bli...

tisdag 10 februari 2009

Efterkontroll hos barnmorskan


Ojoj... Tiden bara försvinner...

I helgen var mamma och Mats nere i Stockholm, så vi umgicks en massa med dem. Middag där både fredag och lördag, trevligt :) Och så fick Albin sitt mormor- och Matsbehov tillfredsställt för ett tag också ;o).

Igår var Johanna och Alexander här och hade med sig lunch. Trevligt :o). Alexander är så stor nu, det är svårt att förstå att han och Albin kommer att gå i samma årskurs i skolan sen... Men det där halvåret jämnar väl ut sig när de blir lite större...

Idag tog jag med mig prinsen till barnmorskan vi gick hos när han var i magen. Hon kollade mig och allt ser bra ut :o). Albin charmade precis som vanligt alla han mötte ;o) På vägen hem tittade vi in på posten och hämtade ut mitt nya körkort... Konstigt att jag nu kommer ha ett körkort där jag inte har kort hår på bilden...

torsdag 5 februari 2009

Vägning på BVC


Idag vaknade Albin lite tidigare, han brukar vilja äta vid halv tio, men idag ville han äta halv nio. När vi ändå var vakna tyckte jag att vi lika gärna kunde åka på drop-in på BVC och väga och mäta lillkillen. På BVC var det massvis med barn och Albin satt helt förundrad och nöjd och tittade medan vi väntade. Sen var han faktiskt nöjd även när han vägdes och mättes. Han väger nu 5325g och är 58,3 lång (inte konstigt att kläderna i strl 56 börjar kännas små...). Huvudet är nu 40,3 cm i omkrets. Han följer sina kurvor perfekt, och är lite större än medel både vad det gäller längd, vikt och huvudomfång. Inne hos BVC-tanten visade han också att han kan le och charmade henne förstås totalt ;o).

Efter att ha kånkat in bilbarnstolen på BVC, med armen i konstig vinkel, är mina ben blåslagna och ryggen sned och jag vill ha en sån där vagn som man klickar på stolen på. Jag har aldrig förut fattat vitsen med dem, men nu känner jag att det vore skönt. Perfekt också när man ska till Täby Centrum en snabbis bara, då kan man ta stolen och klicka på den på underredet och springa in. Men jag undrar om man kan köpa bara underredet, för vi behöver ju inte en komplett vagn med liggdel och så, för det har vi ju... Och de vagnarna fungerar ju inte här ute på landet, så vi kan inte ha den istället för den vi har... Sen har jag ju inte lust att betala så mycket för den heller... Får nog kolla på Blocket...

onsdag 4 februari 2009

Hur mycket kan en bebis äta?

Albin har på sistone ätit ca var 3:e till var 4:e timme. Men inatt och idag verkar han hungrig och vill ha mat oftare... Han är också otroligt mammig och ska helst ha kroppskontakt med mig hela tiden... Kanske en tillväxtfas... Han växer ju så det knakar hela tiden...

tisdag 3 februari 2009

En natt med en ledsen bebis...

I natt har Albin varit lite ledsen. Det började med vad vi tror var magont i går kväll, och sen fortsatte det till och från under natten. Han lyckades också bajsa genom blöja och pyjamas på mitt täcke så att det gick igenom det nytvättade påslakanet och in på täcket... Så innan vi kunde somna så var det bara att slänga in en tvätt och plocka fram ett rent täcke och ett rent påslakan. Han kan bajsa den killen ;o)
Men nu sover vår lille stålman gott och lugnt efter att ha lekt med mig, skrattat och legat i babygymmet och försökt charma Katten Jansson...

måndag 2 februari 2009

Besök av Sara och Calle

Idag var det meningen att Johanna, Alexander, Sara och Calle skulle komma hit, men Alexander blev sjuk, så det var "bara" Sara och Calle som kom. Men det var trevligt. Calle fyller ju snart ett år, så det är verkligen en stor kille om man jämför med vår lille plutt. Konstigt nu att tänka sig att de kommer gå i samma årskurs i skolan sen. Men skillnaderna lär ju jämna ut sig...