lördag 31 januari 2009

Bryllingarna!!


Igår var vi på middag hos Niklas, Wanda och Linnea. Albin fick leka i Linneas babygym. Jag snodde en bild på dem från Wanda, visst är de söta?

En tjejkompis :o)

I går kväll fick vi veta att Jonas och Carro fick en tjej kl 12.21 igår. Jättegrattis till dem!!! Så nu finns det en tjej till för Albin att leka med. :o) Många tjejer är det nu...

I kväll ska vi åka på 30-årsfest. Ska bli trevligt.

fredag 30 januari 2009

Nyfikna!

Inatt fick Martin ett SMS från våra kompisar Jonas och Carro att de var på väg in till förlossningen. Vi är såå nyfikna på vad det kan tänkas vara för filur som tittar ut där. Hihi, snart (om det inte redan är klart...) har de också en liten plutt. Skumt bara att man nästan är avundsjuk, trots att man vet hur ont det gör... Men det är ju en grym upplevelse att föda barn, och så får man ju världens ästa belöning... :o)


torsdag 29 januari 2009

Min underbara sambo :o)

Idag kom han hem med en stor fin blombukett.

IKEA-hylla


Dagens projekt har varit att skruva ihop hyllan vi köpte på IKEA i söndags. Det är en Expedit med fyra "hål". Albin sov sött medan jag skruvade och eftersom han sov så passade jag på att röja lite på övervåningen också. :o)

Jaja... Jag vet att ni inte vill ha en bild på hyllan, så här är en på Albin också ;o)

Albin när han var tre veckor gammal

onsdag 28 januari 2009

Sötnosen!

Promenad i halkan...

Skönt att sova i vagnen

Jag och Albin tog en promenad idag. Jag behövde posta några brev, så det blev en promenad till brevlådan och tillbaka. Jag hade tänkt gå längre, men det var så halt att jag höll på att stå på öronen hela tiden... Så ikväll när Martin har kommit hem så ska här inhandlas broddar!

Linnea fyller fem månader idag. GRATTIS! Hon var på BVC och vägde sig idag, och man kan väl verkligen säga att hon och Albin är varandras motsatser... Albin var för en vecka sedan 56 cm lång och vägde 5030g, alltså kort och tjock. Linnéa däremot väger nu 5840g och är 64,2cm lång, alltså lång och smal. Jag ser framför mig hur de, när de båda kan gå, springer omkring, Linnéa först med sina långa ben och vår lille köttbulle efter. Men det är ju skönt att alla är olika, och båda följer ju sina kurvor, så då är det ju inga problem :o)

tisdag 27 januari 2009

Retro kläder...


Kolla på Albins fina kläder han fått av sin farmor. Det hade lika gärna kunnat vara något som jag haft på mig när jag var bebis... Konstigt att modet återkommer... Speciellt verkar det som att föräldrarnas generation avgör vad som är populärt för småttingarna. Tummen, Bamse och spöket Laban är ju jättepopulära nu på barngrejer, och det är ju sånt som vi läste när vi var små :o)

Vi har precis varit på en promenad med Wanda och Linnéa. Det är vansinnigt halt, så jag funderar faktiskt på att skaffa mig ett par broddar... TANTVARNING!!! ;o)

måndag 26 januari 2009

Det blev ett babygym :o)


Vi bestämde oss för att titta på Blocket om vi kunde hitta nåt babygym... Efter lite letande hittade vi ett för 150kr i Åkersberga. Martin ringde på det och åkte sen direkt och köpte det. Det är ett jättefräscht gym med Bamsetema. Det var nytvättat, så dat var bara att börja leka direkt. Albin gillar det verkar det som, han ligger och tittar på leksakerna och skrattar.


söndag 25 januari 2009

Besök på Barnens hus och IKEA


Idag bestämde vi oss för att åka och köpa en babysitter till Albin (eftersom de billiga på COOP har varit slut i typ en månad...), och kanske ett babygym. Vi packade in oss i bilen och åkte till Barnens hus. Vi hittade babysittern och passade på att köpa en snorsug också, kan vara bra om plutten blir snorig... Men det verkar inte gå att hitta ett babygym för under 600kr, så det struntade vi i så länge, mest för att jag blir så sur på att de ska vara så dyra...
Sen kom vi på den smarta iden att åka till IKEA. Vi var inte ensamma... Vi tänkte köpa en lampa till vardagsrummet, men det var vansinnigt utplockat, så när man hittade nåt fint så fanns det förstås inte... Till och med värmeljusen och de vanliga ljusen var slut... Men vi köpte en billig spotlightlampa som i alla fall ger lite ljus...
De hade problem med kortmaskinerna, så det var långa köer, och plåtsligt vaknar Albin i selen på Martins mage och är vrålhungrig. Så det var bara att slänga över selen på mig och sen för mig att springa med en gallskrikande Albin till bilen och amma honom... Hans tålamod när han är hungrig är obefintligt... Men med lite mat i magen blev han glad och nöjd igen

fredag 23 januari 2009

Albin på besök på pappas jobb

Idag har vi varit och visat upp Albin på Martins jobb. Det var inte så mycket folk där eftersom det är MC-mässa, men de närmsta arbetskamraterna var där i alla fall. Albin vägrade att sova på förmiddagen, så han däckade i bilen och sov sig sen igenom hela besöket.

torsdag 22 januari 2009

Stålmannen!

En glad stålmannen

Har Stålmannen alltid varit såhär söt?

Igår anmälde vi oss (Albin) till babysim. Idag fick vi bekräftelse, vi börjar i Solna den 14/3 kl 13. Så då vet vi vad vi ska göra på lördagarna under våren :o) Jag tror Albin kommer att gilla det, för han älskar att bada här hemma.

onsdag 21 januari 2009

Vår store lille kille....


Kom precis hem från BVC...
Albin växer... MYCKET...
Han väger nu 5030g och är 56 cm lång. Huvudet är 40cm i omkrets...
Han har gått upp över ett kilo på en månad. Duktig kille. :o)

När BVC-tanten skulle mäta honom brukar föräldern få hjälpa till att sträcka på halsen... Men hon påpekade att han ju inte har nån hals... Det blir lätt så när man har många hakor... ;o)

tisdag 20 januari 2009

Mysdag

Hos Tom och Anna i lördags

Idag har jag och Albin bara varit hemma och myst.
Albin ler mycket nu, men inte när man försöker filma det...









måndag 19 januari 2009

söndag 18 januari 2009

Helg med mycket umgänge

I fredags kom Micke och Ida hit från Linköping. Vi hade en lugn och trevlig kväll och de sov sen över här. I lördags tog vi en promenad med Linköpingsborna och förstås Albin innan vi lämnade Ida och Micke här hemma och åkte till Tom och Anna i Tyresö. Äntligen fick Albin träffa sin morbror och sin kusin Sofia. Men storkusinerna Hampus och Viktor var hos sin mamma, så dem får han träffa en annan gång... Vi spelade Guitar Hero world tour och Albin sov gott medan vi trummade och höll på... När vi kom hem vid ett inatt tyckte vi att det var dags att sova... Men det tyckte inte Albin som var vaken till tre...

Kusinen Sofia, blivande popstjärna?


Idag blev det en tur till Coop innan Johan, Sanna, Emil och Bittan kom hit och fikade.
Så nu har Albin träffat även morbror johan och kusinen Emil, som dock blev aningen sotis på att Albin fick massa uppmärksamhet...

Imorgon börjar Martin jobba igen, så då ska jag och Albin vänja oss vid att vara ensamma på dagarna... Får se hur det går...

torsdag 15 januari 2009

Middagsgäster

Igår kom Wanda och Linnéa hit på eftermiddagen. Sen beslutade vi att Niklas också skulle komma hit och att vi skulle äta middag tillsammans. Visserligen var det väl inte många minuter som vi satt ner vid matbordet alla 4, med två bebisar är det ofta man måste springa från bordet. Men det var trevligt ändå, och Albin och Linnéa hälsade på varandra och såg ut som att de kan bli kompisar, även om Linnéa just nu är grymt mycket större... Men Albin kommer igen... ;o)

Bryllingarna

tisdag 13 januari 2009

Albin fyra veckor!


Killen är fyraveckor gammal idag!


En blindtarm fattigare....

I fredags var vi inne i stan och promenerade runt med Albin och tog en fika med Bittan.
På kvällen började jag må illa och trodde att jag blivit magsjuk, jag var uppe till 4 och mådde dåligt och hade ont i magen (lyckades dock amma Albin med jämna mellanrum), men lyckades sedan somna. När jag vaknade hade jag ännu ondare i magen och det blev en tur till akuten. Efter mycket om och men konstaterade man framåt kvällen att det var blindtarmen som var inflammerad och jag skulle opereras. Men när man har en liten bebis med sig som ammas kan man ju inte bara läggas på en vanlig sal på avdelningen så de lyckades till slut ordna ett enkelrum till vår lilla familj. Vid 19-tiden opererades jag och blindtarmen visade sig vara sprucken... Strax efter att jag kom till uppvaket var det dags för Albin att äta igen, så efter att jag hade fått ordentligt med smärtstillande så fick han äta. Ett par timmar senare bar det av till rummet på avdelningen, där vi bodde två nätter. Jag fick antibiotika intravenöst och bra mycket smärtstillande...Lillkillen måste ju ha mat, även om mamma inte är helt pigg...

Personalen var jättesnäll och såg till att både vi och Albin hade det så bra som möjligt.
Igår såg mina prover så bra ut att vi fick åka hem, så nu är vi hemma igen, även om jag inte är speciellt mobil... Sitter mest här hemma i soffan och ber Martin fixa saker....

torsdag 8 januari 2009

Sovit oroligt...



I natt sov inte Albin så bra. Han somnade,men vaknade sedan med panik och gallskrek utan att vi riktigt varför. Verkade inte vara magen i alla fall...

Nu är Martin och hjälper Herman med att ta reda på några fällda träd hemma hos dem, och snart ska jag och Albin också åka dit.

onsdag 7 januari 2009

Stora killen på BVC

Dags att ta vår treveckorskille till BVC och väga honom. Han somnade gott i bilen på vägen dit, men blev uppsliten och avklädd direkt när vi kom fram. Inte kul alls tyckte killen, och berättade det för hela BVC... Men han hade i alla fall gått upp bra i vikt och väger nu 4355g. :o)

Sen fick vi besök av Jonas och Carro och magen, som snart ska bort, och ut kommer det komma ännu en liten kompis till Albin. Vi är riktigt nyfikna på vem som gömmer sig därinne.

tisdag 6 januari 2009

Hemma igen!

I lördags gick vi ut och åt middag på Aptit. Albin låg i vagnen och sov hela tiden ;o).

Igår packade vi in alla grejer och hela familjen i bilen igen och åkte hem till Stava.
Resan gick bra och Albin sov nästan hela vägen.

Idag har Martin tagit hjälp av Niklas och hämtat bäddsoffan vi fått av Bittan. Och tro det eller ej, men de fick in den på övervåningen, så nu har vi ett TV-spelsrum/gästrum ;o).
Sen åkte vi och tittade påAlbins nya brylling, en jättesöt tjej som föddes i förrgår.

lördag 3 januari 2009

25 grader kallt...

Här i Sälen har det varit runt 25 minusgrader, så vi har inte kunnat vara ute med plutten. :o(

Nyårsaftonen blev en lugn tillställning med Albins mormor och Mats. På nyårsdagen kom Albins morfar och Britt-Marie och hälsade på här på gården. Det var trevligt!

I övrigt fördriver vi dagarna med att ta det lugnt, äta och sova. :o)

Albins mage är i alla fall mycket bättre nu, dropparna verkar fungera, så nu får han inte alls lika ont, vilket vi är glada för.