onsdag 31 december 2008

Nyårsafton i Sälen

Albins magont är bättre. Vi kör med Sempers magdroppar och det verkar fungera. :o)Nu får han också ha napp ibland, speciellt på nätterna när han vill snutta men inte är hungrig egentligen. Får han amma då verkar han äta så mycket så att han får ont i magen, så då är nappen guld. Men han är inte jätteförtjust i den... Ibland fungerar den, och ibland vägrar han att ta den...

Igår packade vi in alla grejer (hur kan nån som är så liten behöva så mycket saker?), Albin och oss själva i bilen och åkte upp till Albins mormor och Mats i Sälen. Bilresan gick jättebra, vi stannade i Falun och matade både Albin och hans föräldrar och då var lillen ganska nöjd hela tiden. :o)

Idag har vi tagit en ordentlig promenad med vagnen i snön. Jätteskönt!


Mamman och vagnen



Albin gillar inte när man stannar vagnen...


Vi ska vila lite och sen ikväll blir det firande med hummer och grejer. :o)

GOTT NYTT ÅR!!!

söndag 28 december 2008

Vår plutt får ont i magen... :o(

Hmm... Vår lille plutt får ibland ont i magen när han har ätit. Igårkväll var han jätteledsen ett par gånger och spände hela kroppen, det enda som fungerade var att trumma honom på ryggen. Så nu har vi skickat iväg pappan till apoteket för att köpa minfomdroppar som vi hoppas ska hjälpa plutten.

fredag 26 december 2008

Albins första promenad

Idag har vi en skön softardag. Inget inplanerat alls.
Så vi sov länge, Albin har nu två nätter i rad sovit nästan hela natten, i alla fall typ 5 timmar i sträck :o) Bara att hålla tummarna att det är nåt han tänker fortsätta med...
Nyss packade vi ner prinsen i vagnen och tog en liten promenix här i området. Jätteskönt tyckte vi alla tre. Så nu är det fortstt softande som står på schemat.

God fortsättning!!

tisdag 23 december 2008

Dan före dopparedan med Albin :o)



Han äter, sover och bajsar vår lille prins. Dygnet runt! Inatt sov han också bra, det är bara mamma och pappa som måste lära sig att sova i 3-timmarsintervaller... En vanesak antar jag :o)

Idag har sköterskan från BVC varit här och vägt Albin. Han hag ått upp i vikt och väger nu 10g mer än när han föddes, alltså 3940g. Stora killen ;o). I övrigt såg allting också bra ut med honom.

Nu är pappan och försöker köpa de sista julklapparna medan jag och Albin softar här hemma.

Ikväll ska vi kanske träffa Linnéa som nu är frisk.


GOD JUL!

söndag 21 december 2008

Vi försöker anpassa oss...

Albin sov jättebra första natten här hemma, det gjorde vi allihop faktiskt :o). Han somnade vid 12 och vaknade sedan kl 3.3o, 7, och sen inte förrän vid 10.30. En riktig liten sjusovare, vi får väl se hur länge det håller i sig...
Vid lunchtid kom Albins morfar och Britt-Mari på besök, och då kom jag och Martin på att vi glömt att äta frukost... Så fikat med morfar och Britt-Mari blev frukost för oss.... Albin vet vilka han ska smörja och smilade upp sig som vanligt ;o)
På eftermiddagen bar det av till Albins farmor och farfar för att lämna vår bil som farfar så snällt lovat att lämna på verkstaden (ska byta startmotorn nu). Vi insåg att om vi skulle lyckas komma till verkstaden på morgonen så måste vi väl börja fixa typ 4 inatt... Allt tar liksom lite längre tid när man har en liten bebis... Men det är hur mysigt som helst :o)

Imorgon kommer min kompis Charlotte hit och hälsar på Albin, ska bli jättetrevligt, vi ska bara softa och ha det lugnt och skönt.

lördag 20 december 2008

Albin har kommit ut :o)





Som ni kanske har märkt så har jag inte kunnat blogga på ett tag... Det beror på att jag har varit upptagen med annat... Natten mot måndagen (15/12) började värkarna lite försiktigt, de höll i sig nästan hela dagen men avtog framåt kvällen, så jag sa till Martin att "imorgon kan du nog gå och jobba, för det här verkar inte vara på riktigt". Men Aj vad jag misstog mig, kl 2 vaknar jag av en jättevärk och sen fortsätter det så. Vid 5 åker vi till förlossningen, och massa timmar och en annan historia senare kom vår Albin ut kl 21.04 den 16/12. Han vägde 3930g och var 49 cm lång och mådde prima. Inte visste jag att det faktiskt var en riktig Klump därinne...

Idag har vi kommit hem med våran guldklimp till en helt ny värld som familj, så nu ska vi försöka anpassa oss till livet som småbarnsfamilj.

Men jag ska inte hålla er på halster, här är några bilder på vår sötnos.


Albin och Mamma

Lite trött...Pappa och Albin




lördag 13 december 2008

vurpa och besök på förlossningen...

Tog en tur till Täby centrum för att se lite folk. Men det var inte lite folk vi fick se, utan hysteriskt mycket... Sen ringde vi till Ann och Herman och åkte dit och fikade och tittade på det nyrenoverade sovrummet. Det har blivit jättefint!

På väg därifrån lyckas klantskallen Emma snubbla och ramla på asfalten... Skrapade upp knogarna och benet men blev förstås direkt orolig för Klumpen. Instinktivt skyddade jag magen, men oron börjde gro ändå, så vi ringde förlossningen och fick komma in på koll. Fick ligga 40 minuter med CTG och Klumpen visade sig må prima därinne. :o) Sen kom läkaren och gjorde ett ultraljud, och även det var utan anmärkning. :o) Så nu har vi sett förlossningsavdelningen, det var jättefint och kändes bra. Personalen var jättegullig och det var verkligen en trygg miljö. Känns bra att det är där vi ska föda inom en vecka. :o) Vi får väl hoppas att det kommer igång snart. :o)

Vi har tyvärr inte sett nåt luciatåg idag :o(

fredag 12 december 2008

En vecka över tiden...

Nu är det en vecka sedan Klumpen var beräknad att komma... Men det är en envis en som trivs alldeles för bra därinne verkar det som. ;o)

Vi var hos barnmorskan imorse. Både Klumpen och jag mår jättebra :o). Hon ringde till förlossningen och beställde en igångsättningstid, så om inget händer innan så ska vi in den 20/12 kl 9 och sätta igång förlossningen. Men jag hoppas att den här lilla Klumpen bestämmer sig för att komma innan dess. Jag har ju sagt lucia hela tiden, så den kanske kommer i helgen ;o).
Vi har i alla fall lärt oss att inga huskurer fungerar för att få igång det, vi har provat allt!

Men nu ska jag försöka hitta på nåt att fördriva dagen med...

torsdag 11 december 2008

Jaha... Snart en vecka över tiden...

Igår satt jag först hemma och beställde lite julklappar på nätet. (skönt att det går när man inte har en fungerande bil och är smidig som ett kylskåp)
Sen var jag ute på promenad med Wanda och en numera mycket friskare Linnéa. :o). Skönt att lilltjejen verkar må bättre.
Vi gick en ganska lång runda (för att vara en gravid flodhäst), det var jätteskönt att komma ut :o)
Jag fastnade förstås hemma hos dem tills Martin kom hem och hämtade mig. Sen blev det Mc Donalds :o)

Idag har jag inga planer, blir väl lite fixande här hemma, tänkte kanske plocka fram nån tomte eller så, för nu är det ju mindre än två veckor till jul. :o) Och innan dess kommer Klumpen. Imorrn får vi nog mer exakt besked om när den senast kommer (Klumpen alltså, inte Tomten)

tisdag 9 december 2008

Barn kan andas under vattnet... Och är jag en elefant?

Ännu ett bra, antagligen helt sant citat från Vi Föräldrars Handbok om barn: "Det är bra att börja med babysim före sex månaders ålder. Sedan avtar dykreflexen som gör att barnet kan andas under vattnet."
Då känns alltså babyflytvästar helt överflödiga, barnen kan j ändå andas under vattnet, så då gör det ju inget om de ramlar i... Eller är det verkligen så?

Har varit hos barnmorskan nu på morgonen. Blodtrycket har inte ökat nåt mer utan ligger kvar på samma nivå som förra gången, och fortfarande ingen äggvita i urinen. Klumpen far omkring som bara den och hjärtljuden är jättebra, det är en pigg lite krabat därinne... Men vi tycker det vore roligare om den kom ut och var pigg här ute hos oss ;o)
Ska tillbaka på fredag, (om den inte velat komma innan dess) och då bokar man en igångsättningstid till slutet av veckan efter. Så om två veckor är den ute, oavsett om den vill själv eller inte. :o)
Så även om det känns som det så, är jag ingen elefant som är gravid i två år... :o)



Idag står dammsugning på schemat här hemma. Lite rörelse kan kanske få nåt att hända...

måndag 8 december 2008

Väntan...

Jaha...
Ingen Klumpleverans idag heller....
Men Klumpen var vaken och sprattlade på som bara den mellan 4 och 6 i natt... Och innan dess påstår Martin att jag snarkade. Eller snarare att jag har uppfunnit ett helt eget ljud, någon form av trestegssnarkning, men det har jag svårt att tro, jag har inte hört nåt ;o).

Idag har dagen flutit på med lite tvättande och plockande här hemma.

Fick också en bok från Vi föräldrar idag, jättekul tyckte jag tills jag slog upp den och råkade hamna på avsnittet om amning och alkohol... Ett väldebatterat ämne där det finns olika åsikter, men när det i boken står: "Den alkohol som mamman dricker går över i bröstmjölken. Koncentrationen blir högre hos barnet än hos mamman"
Det är ju felaktigt så det skriker om det. Ja, alkoholhalten i mjölken blir ungefär samma som i mammans blod, men det innebär att barnet dricker mjölk med en alkoholhalt på kanske 0,2 promille... Så så länge barnet inte kommit på nåt sätt att tillverka alkohol i sin kropp kan inte halten bli högre hos barnet än hos mamman. Alkoholhalten i mjölken är lägre än i till exempel yoghurt.... Usch, jag blir så irriterad på sånt.
Däremot säger väl sunt förnuft att man inte bör dricka sig berusad när man har ansvar för ett litet barn, men det har ju inte med barnets alkoholhalt att göra. Och jag tycker det är upp till var och en om man vill dricka ett glas vin ibland när man ammar, eller inte.

Har i alla fall fått rapport att Linnéa mår bättre, hon äter fortfarande dåligt, men magsjukan verkar vara på bättringsvägen. Skönt för den lilla prinsessan och hennes föräldrar :o)

söndag 7 december 2008

Fortfarande ingen Klump....

Helgen har fortlöpt med att vara igång för att försöka få ut den här filuren...
Igår bar det av ut till Vaxholm för att låsa fast stegen vid båtvaggan (den var inte fastlåst och blev därför beslagtagen av klubben - Pinsamt!). Sen visade det sig (Björn berättade) att det var julmarknad i Vaxholm, så vi tog en tur på marknaden i regnet och hälsade på Thomas och mötte upp Björn. Det gick rätt fort att gå igenom marknaden, så sen åkte vi in till stan ochfikade hos Martins farmor. Trevligt!
De säger ju att man ska ladda inför förlossningen, så det blev pizza till middag. :o)

Idag har vi varit i Täby och köpt en febertermometer för rumpan att använda på Klumpen, sen blev det mer fika, hos Martins föräldrar, men den blivande farmodern var tyvärr inte hemma...

Vår lilla favorit Linnéa är tydligen magsjuk, inte kul när man bara är drygt tre månader... Hoppas hon blir frisk snart.

Nu är det softa som gäller och sen middag. :o)

fredag 5 december 2008

Klumpen beräknad till idag...


Var hos barnmorskan nyss...
Klumpen har fortfarande inte fixerat sig och sjunkit ner i bäckenet... Men alla gör inte det tydligen... Men däremot har den flyttat sig från att ligga helt på höger sida till att mer ligga på mitten... Ett bra tecken enligt barnmorskan...
Sen var mitt blodtryck lite högre än vanligt, så hon kollade efter äggvita i urinen, men ingen sån där, så ingen havandeskapsförgiftning. :o) Däremot kan ett förhöjt blodtryck tyda på att förlossningen är nära... Så vi får hoppas på det...

Resten av dagen lär väl bli rätt lugn, ska tvätta lite och äta lite lunch och vänta på att nåt händer...
Får försöka hitta på nån god middag till ikväll också :o)

onsdag 3 december 2008

Niklas fyller 30år!!!

Halloj!
Idag skulle Johanna och Alexander komma hit, men Johanna kände sig lite dålig i halsen och vill inte smitta mig, vilket kanske är smart...

Ikväll blir det födelsedagsmiddag hos Niklas och Wanda och Linnéa. :o)
GRATTIS NIKLAS!!!

Men... Inga tecken på att Klumpen vill komma ut snart. Det är ju beräknat till på fredag, men jag tror nog att det dröjer lite till...

tisdag 2 december 2008

Bilen...

Jag skulle åka till Täby för att fika med ett par kompisar... Men först lovade jag att skjutsa Niklas till Mörby.
Jag hoppar in i bilen här hemma, det tar ett par försök, men sen startar den fint... Hemma hos Niklas och Wanda stannar jag, och provstartar, funkar jättebra. När vi, jag och Niklas sen kommer ut till bilen för att åka är den död... Men... Jag fick ju lära mig av bärgaren hur man skulle föra, så fram med skaftet till "fälgkorset", öppna huven och ett knack på startmotorn så startade den så fint igen.... Kvinnligt! :o)

Skjutsade Niklas men insåg sen att jag inte skulle våga parkera i Täby, tänk om knacningen inte fungerar nästa gång... Så det blev inget fika... :o(

Vi trodde vi skulle kunna skjuta upp lagningen av bilen eftersom den fungerade efter incidenten igår, men nu fik vi en verkstadstid 22/12, så det är väl bara att bita i det sura äpplet, men så mycket julklappar lär det ju inte bli... Fast Klumpen är väl den bästa julklappen i alla fall, så det spelar ingen roll... :o) Om den bara vill komma ut nån gång...

Utmanad :o)

Fick en utmaning av Anna:

*Åtta favoritprogram
Hmmm... Tittar jag så mycket på TV?

- Greys Anatomy
- Sjukhuset
- Unga mödrar
- Scrubs
... Hmmm tittar jag bara på sjukhusserier?
- SOS Gute
- Ensam mamma söker
- Färjan (pinsamt roligt...)

*Åtta saker jag gjorde igår:
- Var hos doktorn
- Körde bil
- Sov
- Grät
- Handlade mat
- Misslyckades med att starta bilen
- Tittade på bärgaren när han knackade på motorn
- åt fiskgratäng

*Åtta saker jag ser fram emot
- Klumpen och alltsom har med denatt göra :o)

*Åtta favoritrestauranger
Hmmm... Kan inte åtta restauranger, men två...
- Koh Phangan
- Texas smokehouse (kött är gott!)

*Åtta saker på min önskelista
- Att Klumpen kommer snart
... sen är det mest saker till Klumpen...

*Åtta personer jag utmanar:
Känner knappt nån som bloggar...
Men Wanda kanske...

måndag 1 december 2008

Fingret hos doktorn igen, tårar och bilbärgning

Dagen började sådär, varken jag, Martin eller Klumpen hade sovit speciellt bra. Men vid 10-tiden satte jag mig i bilen och åkte in mot stan för att kolla mitt finger hos cityakuten. Jag brukar parkera på Valhallavägen och ta bussen till hötorget så jag slipper leta p-plats. Men idag fanns det inte en plats i närheten av Valhallavägen, så efter mycket letande åkte jag in med bilen i stan och parkerade i Hötorgsgaraget, det är dyrt, men jag skulle ju bara visa fingret för doktorn, det borde ju inte ta så lång tid. Det tog inte så lång tid heller, allt såg bra ut och en halvtimme senare kommer jag tillbaks till bilen för att åka hem. Då vägrar bilen att starta... Det har hänt nån gång förut men då har det löst sig genom att man provar många gånger... Men... Inte en tillstymmelse till motorljud hur mycket jag än försökte.

Trött och gravidkänslig som man är började tårarna rinna och jag ringde min prins som ju alltid kan lösa allt... ;o) Han hoppade i bilen och åkte från jobbet till mig... Men... Det hjälpte inte, bilen startade fortfarande inte, så då var det bara att ringa bärgaren och börja ojja sig över hur mycket det kan tänkas kosta att laga bilen... Bärgaren dök upp, knackade lite på motorn, och vips så startade den... Sen informerade han oss om att hans hjälp inte skulle kosta nåt, det ingår i försäkringen. :o)